torstai 10. lokakuuta 2019

Neulepäivä-tapahtumassa martatkin oppivat uutta!


Variskankaan Martat järjestivät yhteistyössä Kajaanin Prisman kanssa Neulepäivän. Tapahtuma ja neuvontapisteen somistus oli Prismassa työharjoittelussa olevan Natalian opintoihin liittyvä myyntityönnäyttö. Toimme mukanamme malliksi neulomiamme pipoja, sukkia ja lapasia.Nämä sukat ovat neulottu Martan juhlasukka-ohjeella. Juhlasukan ohjeen mukaiset värit ovat sininen ja valkoinen, mutta näytillä oli myös Marttaraita-langalla neulottu juhlasukka sekä juhlasukan tekstillinen-versio.


Tuula näytti, kuinka pipoa neulotaan neulekehikolla. Neulontakehikolla voi myös neuloa kaulaliinoja ja muita pieniä asusteita. Lankana käytetään lankaa, jonka puikkosuositus on 8-10 tai puikkosuositukseltaan 5-6 lankaa kaksinkertaisena.Aino (kuvassa oikealla) kertoi meille, miten näin kaunista neulepintaa neulotaan. Tässä Ainon opissa on Raija.


Kässämartta Maire kysyi, että osaanko katsoa villasukan koon, jos sitä en tiedä. En osannut, mutta Maire neuvoi. Eli näin saat selville, minkä kokoinen villasukka on:


Laita mittanauha sukan kantapään reunaa mitan 14 cm kohdalta ja


katso sukan kärjen kohdalta sukan koko. Tämä villasukka on siis kokoa 39.


Nämä Neulontapäivät ovat tosi kivoja! Lankahyllyjen äärellä tapaa toisia neulomisesta innostuneita käsitöiden harrastajia ja vaihdetaan ideoita. Hauskaa hyörinää ja lankojen hipistelyä - "Mitä lankoja ostan? Minkä värisiä?".


8 kommenttia:

 1. Tuon Marttojen sukkakoon mittaamisen ohjeen olen ihan unohtanut. Kiitos, että nostit sen esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli kokonaan ihan uusi juttu. Kätevä ja hyödyllinen vinkki Maire-kässämartalta! Kiitos sinulle kommentistasi ja blogini seuraamisesta <3 Mukavaa viikonloppua, Between!

   Poista
 2. Kiitos tuosta neuvosta miten sukan koko katsotaan.
  Ihanaa iltaa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maire-kässämartta kertoi tämän hyödyllisen vinkin. Kätevä ja helppo tapa saada selville villasukan koko! Mukavaa viikonloppua, Outi!

   Poista
 3. Reippaita ihania Marttoja:))
  varmasti paikan päälle sattuneena oisin kysynyt neuvoa ..sukan kutomiseen:))
  tuo kudonta-häkkyrä kiinnostais?
  Kiitos Tarja!
  ..jotenkin minusta tuntuu ihanalta ,ikäänkuin olisin liittynyt
  Marttoihin:),oikiasti:))
  Kun luen tarinoitasi!,Ne ovat niin maanläheisiä :))
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmosia me martat ollaan - reippaita, vai mitä Liisa-blogimarttaystäväni <3 Villasukkien kutominen on tosi mukavaa puuhaa. Kunhan ensimmäisen parin saa tehtyä, niin siitä se sitten alkaa. Tuolla kudontahäkkyrällä on superhelppo neuloa vaikkapa pipo.

   Tässä vielä linkki, mistä voi katsoa lisää neulekehikosta: https://www.novitaknits.com/fi/fi/tutorials/neulonta/novita-neulekehikko

   Mukavaa viikonloppua, Liisa!

   Poista
 4. Hei, minäkään en ollut aiemmin tiennyt tuota kikkaa, miten sukan koon näkee helposti. Kiitos, kun jaoit vinkin kanssamme ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maire-kässämartta vinkkasi meille tämän kikan. Kätevä ja helppo konsti! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista

Ilahdun kommenteista!