maanantai 23. syyskuuta 2019

Novitan Marttaraita


Martat ovat saaneet Novitalta oman langan - Marttaraidan! Luin Martat-lehdestä Novitan uudesta Marttaraita-langasta ja näin langan ensimmäisen kerran Marttatorilla Helsingissä (14.9.2019) Novitan kojussa.Novitan kojun tarjonta kiinnosti jo ennen Marttatorin avautumista. Torin avauduttua olikin sitten kojun ympärillä koko päivän käsitöiden ystäviä sankoin joukoin.

Langan iloiset värit saavat hymyilemään :) Langan värit ovat Marttajärjestön 120-juhlavuoden värit. Langan väriraportti on sama kuin 7 Veljestä Multiraita -langassa. Lanka on 75 % villaa ja 25 % polyamidia.

Novita lahjoittaa jokaisesta myydystä kerästä 50 senttiä Marttojen työhön kotimaan lapsiperheiden tukemiseen. Lanka on myynnissä 1.9.2019-29.2.2020.


Marttatorin päälavalla keskustelivat Marttojen parhaat villasukat-kirjan villasukista, sukkien suunnittelusta ja Marttojen käsityötoiminnasta Marttaliiton kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaaran johdolla kirjan ohjeet laatineet Marketta Rahikainen ja Tanja Rantanen sekä Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen.

Keskustelussa joku heistä heitti ajatuksen, josta nappasin kiinni: Martan juhlasukan neulominen käyttäen Marttaraita-lankaa. Neuloin viikonloppuna Marttojen juhlasukan valkoisesta Seitsemän Veljestä langasta ja kuvion neuloin Marttaraita-langalla. Näin pirteä sukasta tuli!Martan juhlasukan ohjeen löydät klikkaamalla tästä KLIK.


Näin ihanat räpikkäät saa, kun yhdistää Marttaraitaa valkoiseen lankaan. Nämä kuvasin Marttatorilla käsityöteema-alueella. Marttaraidan kanssa yhteensopivia värejä löytyy jokaiseen makuun, esim. valkoinen, turkoosi, oranssi, keltainen ja lila.

#marttaraita

Osallistu arvontaan: jaa kuvia Marttaraita-käsitöistäsi Instagramissa tunnisteella #marttaraita. Kaikkien 30.11.2019 mennessä kuvansa jakaneiden kesken arvotaan kolme Marttojen parhaat villasukat-kirjaa. Nyt siis neulepuikot ja virkkuukoukut heilumaan!


Tervetuloa seuraamaan blogiani myös facebookissa Ruusu-unelmia ja -villasukkia sekä instagramissa (ruusu_unelmia).

17 kommenttia:

 1. Onpa pirtsakka lanka, tuosta saisi kivat tossutkin tehtyä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Tarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihanan iloiset värit! Hyvää alkanutta viikkoa sinulle, Outi!

   Poista
 2. Olin tässä martta illassa, jossa siellä oli kanamuna ison kanafarmarin omistaja kananmunineen ja tietopakettineen esittelemässä mitä kaikkea voi kananmunista tehdä, olipa ihan uutta asiaa, samalla syötiin erikoisesti maustettuja kananmunia, piirakkaa ja saaristolaisleipää. Myös Amway tuote esittelijä esitteli kaikkea, ihotuotteita, hiukset,suuhygenia, yleiseen puhtauteen liittyviä tuotteita,
  vaikka tuotteet on olleet myynnissä jo 20v. niin nyt vasta itsekkin tiesin niistä.
  Villasukkia en osaa tehdä, mutta kauniit sukat langoista tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on ollut tosi mielenkiintoinen marttailta! Eipä uskoisi, miten monipuolisesti kananmunaa voi käyttää! Mukava oppia ja tutustua uusiin asioihin yhdessä. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Marttaraita käy yksivärisen kanssa hyvin ja vähän tasaa kirjavuutta.

  VastaaPoista
 4. Tosi pirteä lanka. Tuota kirjaa silmäilinkin jo viikko sitten kirjakaupassa ja ajattelin äidilleni sen hankkia joululahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langassa on ihanat Marttojen 120-juhlavuoden värit. Erinomainen joululahja!

   Poista
 5. Kaunis ja pirtsakkaa lanka. Aina ei minun silmäni pysty kerästä näkemään, kuinka hienoa jälkeä voi syntyä. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerällä olevasta langasta on hankala tai oikeastaan mahdoton nähdä, millainen neuleesta sitten tulee. Minä katson Novitan lehdestä tai Novitan nettisivuilta kuvia erilaisista neuleista. Aika usein ostan värisävyiltään juuri sen mieleisen kerän ja pistän puikot tai virkkuukoukun heilumaan :)

   Poista
 6. Kauniit Martta-lanka sukat:)valkoisen kanssa ,huippu-passelit:))
  :)mistäs Tarja on tuo "Räpikkäät"--sanan napannut":))
  rakkaalla lapsella :)monta nimeä:kalvokkaat (Hyrynsalmen-suunnalla),kynsikkäät:),mutta tuo kuulostaa jopa hauskalta,Räpikkäät;))
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, Liisa, rakkaalla lapsella monta nimeä! Mietin, että laitanko kynsikkäät vai räpikkäät. Nämä molemmat ovat minulle tuttuja. Taisin juuri siksi käyttää tuota räpikästä, kun se on vaan on niin hauska sana :D Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Varasin juuri tällä viikolla kirjastosta tuon kirjan. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan siihen. Neulominen on niin mukava ja rentouttava harrastus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on ihania sukkien ohjeita! Itse aloitin illalla neulomaan yhtä malleista ja en meinannut malttaa nukkumaan mennä :D Neulominen on niin mukavaa!

   Poista

Ilahdun kommenteista!