torstai 12. syyskuuta 2019

Enää muutama päivä - Marttatorilla tavataan!

Enää muutama päivä marttailuviikon huipennukseen! Laukun pakkaamista suunniteltu, Variskankaan Marttojen hallituksen whatsup-ryhmässä viestitellään Marttatoriin liittyvistä asioista, somekanavista seurataan Marttatorille valmistatutumisesta eri puolilta Suomea.

Lauantaina 14.9.2019 Helsingin Senaatintori täyttyy marttaenergiasta. Toimintaa Marttatorilla on klo 10–16. Tapahtuman käsiohjelman löydät klikkaamalla tästä KLIK.


Marttatorilla on seitsemän teema-aluetta:

ruoka (kestävä ruoka ja ravitsemus, vastuullisen kalan hyödyntäminen, juurikkaat, omenat)

metsä (metsän ja sen antimien hyödyntäminen, pihka- ja huulivoiteiden tekeminen, lankojen värjäys)

puutarha (viljelykierto, lannoittaminen, sadonkorjuu, yrttien kasvatus, hyönteishotellien tekeminen)

ympäristö (ekologinen ja hiilineutraali elämä, ekologisen siivous, kierrättäminen, kenkien huoltaminen, neuvoja asumisen energiankäytöstä)

hyvä arki (Marttojen hankkeet, kampanjat sekä käynnissä olevat projektit niiden parhaine oppeineen, säästövinkkejä, kulutuksen budjetit, tehdään tuorepuuroa oman maun mukaan, sometaitoja)

kansainvälisyys (matkakokemuksia Etiopasta ja Kamerunista, makuja maailmalta, kamerunilaisia koruja ja huiveja, Marttojen kehitysyhteistyö ja kumppaneita maailmalta)

käsityöt (kuteiden teko uudella tavalla, Marttojen villasukkakirjan parhaat mallit, Sukat äidille-tempaus)


Nämä neulomani sukat lähtevät mukanamme Helsinkiin Sukat äidille-keräykseen.
Sukat äidille -tempaus on juhlavuosiaan viettävien Marttaliiton, Marthaförbundetin ja Kätilöliiton yhteistyössä toteuttama juhlavuoden tempaus. Sukat äidille -tempauksen aikana järjestöt lahjoittavat ensimmäisen lapsensa synnyttäneelle ja adoption kautta äidiksi tulevalle villasukat.


Marttojen parhaat villasukat-kirja kuva: Marttaliiton Marttapuodin sivulta.

120 vuotta täyttävän Marttaliiton juhlavuoden sukkakilpailuun lähetettyjen ohjeiden parhaimmistosta on koottu Marttojen parhaat villasukat-kirja.

Marttatorin päälavalla klo 13.00 keskustelevat juuri ilmestyneen kirjan villasukista, sukkien suunnittelusta ja Marttojen käsityötoiminnasta Marttaliiton kansalaistoiminnan johtajan, Reija Salovaaran, johdolla villasukkakirjan ohjeet laatineet Marketta Rahikainen ja Tanja Rantanen sekä Novitan toimitusjohtaja Daniela Yrjö-Koskinen.

Tervetuloa seuraamaan päälavan äärelle myös muita mielenkiintoisia keskusteluita ja puheenvuoroja. Ja tietenkin Marttatorin päivätansseille (liikunnanohjaaja Sirpa Vepsäläinen ja Lavis-tuokio)!


Marttatorin käsiohjelmasta löytyy Marttarastit sivu. Kaikki rastit teema-alueilla suorittaneiden kesken arvotaan 10 kpl Martat-keittokirjaa. Keittokirjan arvo on 24,90 euroa. Arvontaa osallistuu palautamalla Marttarastit-sivun Marttainfoon. Siis tennarit jalkaan ja rastiradalle :D

Marttojen myyjäisissä martat eri puolilta Suomea myyvät tuotteitaan ja esittelevät omaa toimintaansa. Kannattaa siis varata käteistä mukaan.

Torilla tavataan!


Tervetuloa seuraamaan blogiani myös instagramissa (ruusu_unelmia).

12 kommenttia:

 1. Onpa paljon kiinnostavia juttuja esillä. Nuo mainoksetkin on ihan super kivasti laadittu. Valtavan hyvät 7 teemaa. Kunpa olisin lähempänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan malttamattomana odottelen huomista :) Marttatorilla on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että kait se on lukujärjestys tehtävä jotta ehtii kaikkiin teema-alueisiin paneutua :D Marttaliiton mainokset ja esitteet ovat kivan näköisiä. Tuo Marttatorin käsiohjelma on kyllä hyvä, että pysytään ns. kartalla - mitä, milloin ja missä tapahtuu. Teen Marttatorista blogipäivityksiä, niin pääset niiden kautta torille.

   Poista
 2. Paljon mielenkiintoista asiaa...
  Harmi...kun koti täällä perukalla:)
  Saamme Tarja sinun kautta tutustua moneen eri kohteeseen.
  Tuo Marttailu,on niiiiiin ihana kun se tavoittaa aina enempi nuorta väkeä:))
  Minä olen ikivanha-Äidinmaidosta saanut tämän Marttailun:))
  ja jopa oma poika,on sisäistänyt monta pientä juttua...niitä nyt avokilleen opettaa:)) ja yhdessä touhuavat;);)
  Oikein ihanaa reissua!!
  Toivotaan kaunista syyssäätä:)
  KIITOS!! Tarja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on viikonlopun reissu, kun täältä etempää lähtee Helsinkiin Marttatorille. Marttoja ympäri Suomen on lähdössä torille. Teen tapahtumasta blogipostauksia, niin näet millainen tapahtuma oli. Ihana tuo äidinmaidosta saanut marttailun ja lapsille ne marttataidot tulevat tutuiksi arjen kautta tai ihan opetettuna. Kiitos, Liisa! Mukavaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 3. HYVÄ MARTAT! Menestystä tapahtumaan!

  VastaaPoista
 4. Kiva kun kävit blogissani ja liityit myös lukijaksi. On aina mukava saada uusia blogikavereita. Ihanaa Marttapäivää! Juuri radiossa haastateltiin Joensuun Marttoja, olivat pakkaamassa tavaroita Helsinkiä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marttatori-tapahtuma on nyt takana päin. Oli mahtava päivä! Teen blogipäivityksiä kokemastani, näkemästäni ja oppimastani.

   Poista
 5. Ihanaa toreilua ja kivaa viikonloppua muutenkin sinulle Tarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marttatori-tapahtuma oli aivan mahtava! Laittelen postauksia näkemästäni, kokemastani ja oppimistani asioista. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle, Outi!

   Poista
 6. Kuulostaapa kivalta tapahtumalta. Eilen taisi sääkin suosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marttatori-tapahtuma on nyt takana päin. Sää suosi tapahtumaa. Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista

Ilahdun kommenteista!