perjantai 10. tammikuuta 2020

Lankaterapiaa


Facebookin eri neulontaryhmissä aina välillä kiertää linkkejä artikkeleihin, joissa kerrotaan neulomisen terveysvaikutuksista. Artikkeleissa kerrotaan, kuinka neulominen mm. rentouttaa ja lievittää stressiä, pitää kädet liikkeessä ja sormet näppärinä, kehittää motorisia taitoja ja harjoituttaa aivoja. Ja entäpä ne onnen, ilon ja tyytyväisyyden tunteet, kun olet saanut jonkin neuleen valmiiksi!

Olen joululomalla neulonut joka päivä. Tai siis niinhän minä teen muulloinkin kuin lomalla, mutta nyt joululomalla ollessani neuloin tavallista useamman kerran päivässä. Aamutuimaan hellän herättelevä pikku neulontatuokio tai pari, päivällä rentouttava päiväneulontahetki jos toinenkin sekä iltapäivällä ja/tai illalla pitkät elokuvankatsomisneulontasessiot Netflixistä tai C Moresta elokuvia ja sarjoja katsoessa. Ilmankos loma oli niin rentouttava :D

Sain Novitalta blogiyhteistyönä lankoja. Langoista innostuneena neuloin vielä yhdet Martan juhlasukat. Sukkien pohjavärinä käytin valkoista Novitan 7 Veljestä lankaa. Kuvion neuloin Novitan Marttaraita-langalla.

Neuloin aiemmin yhdet Martanjuhlasukat Martta-raitalangasta. Tuolloin neuloin sukan kuviot Marttaraidalla katkaisematta lankaa värien vaihtumiskohdista ja sovittamalla värejä kuvion mukaan. Päätin tehdä toiset Martan juhlasukat samoilla väreillä (valkoinen ja Marttaraita), mutta nyt sitten katkaisin langat Marttaraidan värien vaihtumiskohdasta ja sovitin värejä kuvioon.


Tässä ovat vuoden 2019 viimeisin neulomani sukka ja vuoden 2020 ensimmäinen neulomani sukka.


Martan juhlasukan ohje löytyy upeasta Martan parhaat villasukat-kirjastasta sekä Martat.fi-sivuilta.

Rentouttavaa viikonloppua!

13 kommenttia:

 1. Upeita ovat sukkasi ja värit niin kauniita.

  VastaaPoista
 2. Aivan upeat sukat. Olet kyllä hurjan taitava neulomaan <3

  VastaaPoista
 3. Kauniit!!! Sukat!!
  väritkin niin mahtavat:))
  Raikasta viikonloppua;)

  VastaaPoista
 4. Minullakin langat kovassa käytössä, mutta virkkaamalla. En tosin tee mitään noi hienoja kuin sinä. Ihan yksinkertaisia vaan.

  VastaaPoista
 5. Ihanat nuo Martan juhlasukat.Oliko niihin ohje tuossa kirjassa? Minulla oli kirja jo kerran lainassa kirjastosta, mutta en silloin vielä ehtinyt neuloa siitä mitään. Pitää kyllä lainata kirja uudestaan. Kauniit ovat nuo neulomasi sukat ja kivat värit.

  Minäkin neuloin joululomalla melkeinpä päivittäin. Neulominen on hyvä tapa rauhoittua ja rentoutua hektisen työpäivän jälkeen. Neulominen tekee niin hyvää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ihastunut näihin Martan Villasukkiin. Kiva kokeilla sukissa eri väriyhdistelmiä.
   Neulominen on ihanaa ja rentouttavaa!
   Martan juhlasukkaohje on myös Martat.fi sivuilla. Postauksestani on linkki ohjeeseen.
   Rentouttavaa viikonloppua sinulle, Kristiina <3

   Poista
 6. Kauniit sukat. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 7. Aloitit vuoden pirteillä sukilla.
  Kutomisen/neulomisen hyödyistä on viime aikoina kirjoitettu paljon. Parasta minusta on joka kerran onnistumisen ja uuden luomisen ilo.

  VastaaPoista
 8. Kauniit sukat sait valmiiksi! Neulominen on parasta. Jos ei muutamaan päivään ehdi yhtään neuloa, tulee stressi ;D

  VastaaPoista
 9. Yksinkertaisesti aivan järisyttävän kauniit sukat. Rakastan villasukkia ja aina kulkee käsilaukussa villasukat, ne tuo lämpöä, mutta myös turvaa. :)

  Sydämellistä sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
 10. Voi miten ihania, olet kyllä äärettömän taitava<3 Villasukat on niin kivat jalassa, näin talvi aikaan varsinkin..vaikka pitää tunnustaa että kyllä niitä joskus tulee kesälläkin mökillä pidettyä jos on sellainen vilakka kesäilta:) Mukavaa päivää<3

  VastaaPoista
 11. Aivan ihanat sukat ja tosi kauniit värit! Rakastan villasukkia ja käytän niitä päivittäin, mutta en ole neulonut eläessäni kuin yhdet sukat ja siitäkin on tosi kauan! Mukavaa uutta viikkoa❤

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!