keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Kahvinporojen uusiokäyttöä ja SM-tason villasukkakuulumisia


Aamulla herättyäni selailin facebookia. Seuraan facebookissa mm. eri marttayhdistysten päivityksiä. Tähän vesisateiseen tammikuun aamuun sopiva ajankohtainen Facebook-päivityslöytö oli Mattisenlahden Marttojen linkkivinkkaus Savonsanomat.fi sivuille.

Savonsanomat.fi sivuilla Anni Nieminen kertoo (Savonsanomat.fi 15.1.2020), että kahvinporot toimivat kotipihan jään hiekoittajana. Kun kahvi on keitetty, ei kahvinporoja kannata heittää pois. Kahvinporojen uusiokäytöstä "hiekoitussorana" ei pitäisi aiheutua ympäristöhaittoja.

Mattisenlahden Martat toimii Liperin Mattisenlahdessa ja sen lähiympäristössä. Tutustu Mattisenlahden Marttojen toimintaan klikkaamalla tästä KLIK. Tykkäämällä Mattisenlahden Marttojen Facebook-sivusta voit seurata yhdistyksen kuulumisia ja ajankohtaisia päivityksiä.


Ja sitten SM-tason villasukkakuulumisia: Orivedellä järjestettävä Villasukkajuoksun SM-kilpailut on päätetty siirtää pidettäväksi 14. maaliskuuta sukkasillaan juoksun onnistumiseksi. Villasukkajuoksun kotikaupungissa Orivedellä ei nimittäin ole lumipeitettä eikä pitkän ajan sääennusteenkaan mukaan lumisadetta ole tulossa.

Pidetään peukkuja, että sää suosii tapahtumaa ja villasukat saavat kyytiä kisailijoiden jaloissa! Kisan ja ohjelman kehittymistä voit seurata Facebookissa klikkaamalla tästä KLIK.

Millaisetkohan vauhdit noilla neulomillani Martan juhlasukilla Villasukkajuoksun SM-kisoissa mahtaisi saada!

Orivedellä otetaan villasukista ja neulomisesta kaikki ilo irti: katsoppa vaikka Oriveden Marttojen 22.11.2019 Facebook-päivitys Oriveden joulunavauksesta! Oriveden Marttojen Facebook-sivuille pääset klikkaamalla tästä KLIK - ja tykkäämällä heidän sivuistaan seuraat yhdistyksen kuulumisia ja ajankohtaisia päivityksiä.

Villasukkaillaan liukastelematta <3

17 kommenttia:

 1. Pitääpä kokeilla kahviporoja👍

  VastaaPoista
 2. Hyvä vinkki tuo kahvinporojen käyttö. Sinun villasukilla pääsisi varmasti aika lujaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ilahduin, että tämäpä on hauska ja hyödyllinen vinkki. Ja niin ajankohtainen! Täällä Kauniissakin sataa vettä!
   Taitaisi kyllä olla melko ehtiväiset ja sukkelat nämä Martan juhlasukat :D

   Poista
 3. :)
  Minä vien kahvisuodatinpussin pannuhuoneeseen,siellä ämpäri,kuivuneet suodatinpussit uuniin.
  Marraskuussa kun oli ensimmäiset liukkaat laitettiin kulkuväylille 2x10l sankkoa kahvinporoja;).ja kun olivat kuivat oli mukava äyskärillä levittää...joka on paras apulainen,apulannan,kalkin ,tuhkan ym.levitykseen:))
  Hyvä on idea! KAHVINPOROT!!!
  Sinun villasukat kauniita ,ja varmaan nopea tempoisetkin:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että jaoit kahvinporojen käyttökokemuksesi! Laitoin heti aamukaffenporot talteen. On niin mahdottoman liukkaat kelit, että kaikki konstit käyttöön! Kyllä näissä Martan juhlasukissa on nopeaa tempoa, menoa ja meininkiä :)

   Poista
 4. Toivottavasti Orivedelle saadaan lunta. Varmasti pärjäisi noilla hienoilla sukilla jotka olet tehnyt. Kun katson niitä tarkemmin, niin huomaan että ne taitavatkin olla niitä Jon-sukkia. Ostin nimittäin sen Villasukkarakkautta-kirjan ja olen tänään kutonut elämäni ensimmäiset kuviosukat. Ja siinä kutomassani on ihan sama kuvio kuin näissä sinun sukissasi. Innostuin niin kuvioneuleen teosta, etten ehtinyt uloskaan ollenkaan tänään kun vaan istuin kutomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkua, että tulee lumisadetta Orivedelle.
   Sukat ovat Martan juhlasukat, joissa käytin Novitan Marttaraita-lankaa. Ohjeessa kuvio on sininen. Näiden ohje löytyy Martat.fi ja Martan parhaat villasukat-kirjasta. Minä olen tehnyt tuon kirjan ohjeilla intopinkeänä sukkia.
   Voi, miten kiva oli lukea, että olet neulonut ensimmäiset kuviosukat <3 Siitä se kuviosukkainnostus sitten tosissaan alkaa :) Ja niin tuttua, että ei oikein malttaisi muuta tehdäkään kuin neuloa! Vaan on se niin mukava harrastus tämä neulominen!

   Poista
 5. Hih, minä olen kahvinpuruilla värjännyt vain askratelumössöjäni,
  mm. ruosteentapaista ihanan kaffentuoksuista mömmöä aikaansaanut. Ja paperinvärjäykseenkin hauskaa. Josko talvi, lunta&liukasta tulisi, niin pitääpä kokeilla.
  Sukat on upeat... mun puikot on naftaliinissa, kun inventeerasin syksyllä villasukkani - arvaas kuin mont paria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvinporoja voi siis käyttää monella eri tavalla -askartelusta pihan hiekoitukseen :D Paperinvärjäyksessä myös tuoksu mukana!
   Täällä on ihan järkyn liukasta! Viime vuoden puolella satoi lunta huolella. Nyt päivisin on ollut lauhaa ja öisin pikku pakkasia. Yleensä tammikuussa on ollut reippaat pakkaset.
   Taisi inventeerata villasukkaparin, jos toisenkin :D

   Poista
 6. Uusi vinkki kahvinporojen käyttöön. Meillä ei poroja tule juuri ollenkaan. Mies on lopettanut vuosi sitten kahvin juonnin ja minä juon tosi harvoin myös kahvia. Uusi on minulle myös nuo villasukkajuoksun Sm -kilpailut �� en ole moisista koskaan kuullutkaan. Upeita juttuja nämä. Täälläkään ei niitä voisi järjestää koska maa on musta ja vetinen. Minä en kyllä taitaisi raskia näitä sinun sukkiasi jalkaan laittaa.... niin no jos lunta olisi ne eivät edes likastuisi. Kivat värit ja hienot sukat.

  VastaaPoista
 7. Meillä on kaupoista hiekka loppu. Pitää ottaa kahvinporot talteen. Liukasta on nyt varmaan kaikkialla.

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat!!
  Oih, villasukkajuoksu kuulostaa todella hauskalta. Pitänee ainakin seurata miten SM-kisat etenee, sillä ehkä en kykene itse mukaan ;-)

  VastaaPoista
 9. Vinkkiä voisi kokeilla, kunhan ensin tulee lunta ja jäätä. Toistaalta, meillä juodaan aika vähän kahvia, joten porojakaan ei kerry kummoisesti.

  VastaaPoista
 10. Mukavaa, että tuot marttailua esille! Juuri pari päivää sitten tutkin marttojen sivuilta, mitä he suosittelivat jääkaapin elintarvikkeiden sijoittelusta.

  VastaaPoista
 11. Ihanat villasukat.
  Tuo kahvinporohomma olisi hyvä jos vaan ei asuttaisi kaupunkialueella. Täällä ei saa noin tehdä. Muuten kyllä heittäisin joka aamu porot pihalle.

  VastaaPoista
 12. Ihanat sukat, väritys ja malli <3
  Tuo oli minulle uutta, että kahvinporot käyvät hiekoitukseen, pitääpä laittaa muistiin :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!