maanantai 20. tammikuuta 2020

MsM 2020 ja kotivara


Mietitkö, mitä lyhenne MsM 2020 tarkoittaa? Se on kajaanilaisten marttayhdistysten Maailman suurimman marttaillan työnimi.

Maailman suurin marttailta on valtakunnallinen tapahtuma; marttayhdistykset eri paikkakunnilla ympäri Suomen viettävät marttailtaa samana päivänä samaan aikaan eli 13.2.2020. Illan tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä mukaan marttoihin - vuoden alkaessa on hyvä hetki aloittaa uusi harrastus.

Kajaanissa Kajaanin Martat, Kuluntalahden Martat, Purolan Martat ja Variskankaan Martat järjestävät Maailman suurimman marttaillan, MsM:n, yhdessä. Järjestävien marttayhdistysten martat voivat tapahtumaan osallistuessaan kutsua myös ystävänsä mukaan. Illan aikana tutustutaan marttojen monipuoliseen toimintaan ja Kajaanin Kamerakerhon opastuksella opetellaan ottamaan marttaselfie.

#maailmansuurinmarttailta


Tämän illan Variskankaan Marttojen marttaillan aihe oli kotivara. Illan aikana mietittiin, kuinka pärjätä omin avuin 72 tuntia erilaisissa häiriötilanteissa. Talvi on monella tapaa haasteellista aikaa, mm. liukkaat kelit, runsaat lumisateet, mahdolliset lumien aiheuttamat sähkökatkokset ja liikenneyhteyksien katkeamiset. Sairastuminen ja tapaturma voi aiheuttaa tilanteen, ettei pääse kauppaan.

Kotivara tarkoittaa ruokaa, juomaa ja muita kodin päivittäistarvikkeita. Tarkoitus ei kuitenkaan ole kerätä hätävarastoa, jossa tuotteet vanhenevat käyttämättöminä. Kotivaraan kerätään erilaisia elintarvikkeita, joita kierrätetään eli käytetään päivittäin "parasta ennen"-päiväykset huomioiden. Kotivara on osa laajempaa omatoimista varautumista, taitojen ja tietojen hankkimista pahan päivän varalle.

Tein marraskuussa kotivara-aiheesta postauksen. Lue aiheesta lisää Kotivara - Pärjäisitkö omin avuin 72 tuntia? postauksestani klikkaamalla tästä KLIK.


Tämän kuvan otin viime kesänä Etelä-Karjalan Marttojen kotivara-esittelystä Marttatorilta.

Kaikin tavoin turvallista alkanutta viikkoa! <3

4 kommenttia:

 1. Kotivara on kyllä hyvä olla olemassa. Pitäisikin vähän noita omia varastoja täyttää.
  Kivaa tiistai-iltaa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
 2. Kotivaeassa on sitä arkijärkeä. Tuotteita käytetään päiväykset huomioiden ja ostetaan uusia tilalle. Ihanaa viikon jatkoa, Outi <3

  VastaaPoista
 3. Kyllä kotivara on hyvä olla olemassa. Sanoinkin miehelleni, että vaikka koko kauppa menisi lakkoon, niin muutama viikko pärjättäisiin ihan helposti. Mukavaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
 4. Erinomainen aihe, sillä välillä on tullut mietittyä, että mitä jos tulisi joku kriisi tai sähkökatko ym. Niin miten sitä tekisi, mitä olisi kaapeissa, miten selvitä kylmyydestä jne. Aina pitäisi olla kotivara, omilla isovanhemmilla oli, sota opetti.

  Sydämellistä viikonloppua Tarja. <3

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!