tiistai 2. tammikuuta 2018

Herkullisia rieskoja joululaatikoista - joululaatikkorieskat


Joululoman arkiaamu. Hymyilyttää, kuinka haastavaa hyggeily tänä aamuna on. Vuodenvaihteen viikonloppu meni ihan hyggeillessä ja tästä johtuen olo on jopa hienoisen pursuavan energinen. Ajatuksissa pyörii mm. paljon uusia ideoita käsityöhommiini liittyen. Tekeillä on postaus pienestä virkkaus+neulonta -ohjeesta. Tänään on myös tarkoitus pikkuisen siivoillakin.

Energistä oloa hyödyntääkseni päätin heti aamusta leipoa joululaatikkorieskoja. Jouluruokia ostaessamme katsoin, että päiväykset ruuissa menevät yli vuoden vaihteen ja näin ne ovat nyt edelleen käytettökelpoisia. Tein jäljelle jääneestä porkkanalaatikosta rieskoja.

Joululaatikkorieskat

3-4 dl porkkana-, peruna-, lanttu- tai bataattilaatikkoa (voit myös yhdistää eri laatikoiden jämät)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
1 muna
(1 tl suolaa)

Vinkki: Voit käyttää vehnäjauhojen ja kaurahiutaleiden tilalla myös 3 dl ohrajauhoja.


Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Nostele taikina kuuteen kekoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muotoile lusikalla kuusi pientä, pyöreää rieskaa.

Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

Paista rieskat 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat saaneet väriä pintaan.


Eli jos jääkaapista löytyy vielä joululaatikoiden jämiä, niin leivoppa niistä joululaatikkorieskoja :)

Mukavaa vuoden 2018 ensimmäistä tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!