perjantai 3. syyskuuta 2021

Jonnan koukkuja - Tyynykirja

Kaupallinen yhteistyö: Jonna Kirjavainen (kirjan näytekappale saatu)

Kuva: Tarja Karvonen

"Tunnen vahvaa yhteenkuuluvuutta lankakerän ja virkkuukoukun kanssa. Jos päätyisimme autiolle saarelle, minä, lankakerä ja uskollinen 3 1/2:n koukkuni, pärjäisimme oikein hyvin." 
                                                                                        Jonna Kirjavainen

Tuo yhteenkuuluvuuden tunne tulee näkyväksi Jonnan koukkuja -kirjan ohjeissa, joissa hän on toteuttanut saamiaan inspiraatioita. Jonna kertoo tyynyjen innoittajina olleen mm. lankakerien symmetria, vuodenaikojen mukanaan tuoma värien hehku, erilaiset muodot, kukat ja tuoksut. Tai sitten ihan vaan tarve tietynlaiselle tyynylle.

"Elämään tarvitaan tyynyjä - maailma olisi niin paljon kovempi paikka ilman niitä."
                                                                                                                       Jonna Kirjavainen

Kirjan reippaan värikäs ulkoasu sekä selkeä ja raikas taitto houkuttelevat oitis tarttumaan kirjaan. Kirjan värikylläisyys riemastuttaa! Kirjan kuvat ohjeineen vievät mennessään. Kirjaa on mukava katsella edes takaisin ja samalla huomata uusia mielenkiintoisia yksityiskohtia. 

Jonnan koukkuja -kirjan ohjeilla syntyy värikkäitä ja eri muotoisia tyynyjä. Tyynyjen lisäksi kirjassa on ohjeita myös neulatyynyjen ja minikokoisten koristetyynyjen virkkaamiseen. Jonnan koukkuja -kirjassa ei tyyny ole siis vain perinteinen neliö. Se on myös esimerkiksi pyörylä, pötkö, tähti tai jopa käärmeen muotoinen. Kirjan tyynyistä löytyy minikokoisia koristetyynyjä ja suuria - ja kaikkea siltä väliltä. Tyynyn kokoja voi myös helposti muokata tarpeeseen sopivaksi. 

Ohjeet vinkkeineen ovat selkeät ja niiden toteutus onnistuu myös aloittelijoilta. Tyynyjen uudet muodot, kuviot ja tekniikat innostavat virkkauskonkareita. Ja vielä sekin hyvä juttu, että tyynyihin voi käyttää niitä lankakorissa olevia kerien loppuja, jämälankoja!

Tyynyt voi virkata Jonnan ohjeiden mallien mukaisilla väreillä tai soveltaa omaan värimaailmaan soveltuviksi. Tyynyjen kuviot koukuttavat, koska kirjassa löytyy ohjeita mm. modernein geometrisin kuvioin tehtyihin tyynyihin, kukkatyynyihin, unohtamatta niitä perinteisiä isoäidinneliöitä ja afrikankukkia - tosin uusilla twisteillä. Tästä kirjasta jokainen löytää taatusti sen oman lempityynynsä!


Kuva. Tarja Karvonen


Palloneliötyynynpäällinen (Jonnan koukkuja s. 62-63)

Tässä mallissa virkataan ensin pienet pyörylät, joiden ympärille virkataan valkoinen neliö. Jonna vinkkaa käyttämään tähän tyynyyn jämälankoja. 

Tyynyn idea kopsahti minuun heti! Langaksi ostin ohjeen mukaan Red Heart -lankoja, mutta väreissä sovelsin. Kuten Jonna kirjassaan opastaa, kannattaa tulevan tyynynpäällisen värimaailma rakentaa muun sisustuksen tueksi. Jonnan sisustusvinkeistä voit lukea Jonnan koukkuja -kirjan sivulta 14.


Kuva: Tarja Karvonen

Tyynyn virkkaus on vielä kesken, joten tähän aiheeseen palaan saatuani tyynyn valmiiksi.

Ihanaa syyskuun ensimmäistä viikonloppua! 

 

Seuraa Jonnan koukkuja blogissa Instagramissa ja Facebookissa.

Ja näitä minun Ruusu-unelmia ja villasukkailuja Instagramissa ja Facebookissa.

21 kommenttia:

 1. Minä ja virkkuukoukku ei tulla toimeen keskenämme, mutta kauniita värejä on kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaaminen ei ole kaikkien se ykkösjuttu <3 Kannattaa ehkä kuitenkin kokeilla, josko kokemus olisikin mukava ja koukuttava <3

   Poista
 2. Valitsemasi punainen on kyllä aika herkku väri, tykkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin langan väriin. Sopii hyvin mustan ja valkoisen kanssa.

   Poista
 3. Pitäisiköhän kokeilla virkkaamista, kun viiden kuukauden tauon jälkeen neulominen takkuaa? Lankoja olisi siihenkin hommaan paljon. Kiitos vinkistä ja mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin! Ei muuta kuin kokeilemaan <3 Langat käyttöön - peukutan! Ihanaa viikon jatkoa!

   Poista
 4. Ihana kirja. Virkkaus on kivaa. Ennen ihan virkkaustyö narisi käsissäni ja hampaita "puretti" kun virkkasin, kunnes opin rentoutumaan ja palasista ei tullut enää hikisiä, vanuttuneita ja liian tiukkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ihana kirja, Me olemme monet aloittaneet virkkaamisen juuri niistä hikisistä, vanuttuneista ja liian tiukoista palasista. Siitä se virkkauskäsiala sitten harjoituksen myötä tasoittuu.

   Poista
 5. Onpa ihana kirja <3 Nyt jään innolla odottamaan tekemääsi tyynyä.
  Kaunista viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin kirjaan ja siinä oleviin tyynyihin. Lanka loppui kesken. Enää ei olisi takakappaleeseen montaa kerrosta tarvittu. Huomenna lankojen ostoon. Ihanaa viikon jatkoa!

   Poista
 6. Ihanan inspiroivan näköinen kirja! Jospa itsekin innostuisi virkkaamaan tai neulomaan sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava määrä erilaisia tyynyjä. Syksyllä tekee mieli ottaa virkkuukoukku ja neulepuikot käteen.

   Poista
 7. Um livro maravilhoso com certeza. O crochê é uma verdadeira obra de arte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O livro é ótimo. As instruções do livro o inspiram a fazer uma variedade de travesseiros de crochê.

   Poista
 8. Tyynyt ovat tosi sympaattisia, kukahan nekin on keksinyt 💚❤️😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jonnan koukkuja kirjassa on kymmenittäin symppiksiä tyynyjä. Kuten Jonna kirjassaan toteaa: "Elämään tarvitaan tyynyjä - maailma olisi niin paljon kovempi paikka ilman niitä."

   Poista
 9. Ihastuin kirjaan ja upeisiin tyynyihin. Virkkaaminen on koukuttanut minut :D

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!