tiistai 26. lokakuuta 2021

Variskankaan Martat ottivat äärimmäiset keinot käyttöön!


Variskankaan Martat ottivat äärimmäiset keinot käyttöön maanantai iltana pidetyssä syyskokouksessa! Kaikki kokoukseen osallistujat nimittäin lahjottiin sankolla. Ihmeteltävääkin riitti, sillä sanko ei ollut tyhjä! Sankosta löytyi ruisleipä ja lankakerä. 

Täällä Kajaanissa on aiemminkin otettu äärimmäiset keinot käyttöön. Prisman tiloissa olevassa pop up-rokotuspisteessä jaettiin koronarokotuksen ottajille sankoja. Peukutan hassun hupsulle tempaukselle - sankolle löytyy aina käyttöä!
Kokouksen avasi Variskankaan Marttojen puheenjohtaja Tuula Kärnä. Hän kertoi, että syyskokouksessa päätetään tulevan vuoden 2022 toiminnasta ja kevätkokouksessa helmi-maaliskuussa sitten tarkastellaan tätä vuotta 2021. 


Marttailuviikko 2021

Tämä viikko on marttailuviikko (25.-31.10.2021) ja Tuula vinkkasi tutustumaan Marttojen nettisivuihin. Marttailuviikkoa vietetään teemalla Yksi maapallo riittää. Teemaviikon tarkoituksena on kannustaa kestävään elämäntapaan ja tarjoaa käytännön tietoa ja askeleita kohti kestävää arkea. Tuula haastoi kaikki osallistumaan Yksi maapallo riittää -haasteeseen. 

Kaipaatko käytännön vinkkejä arjen valintoihin? Tartu sinäkin Marttojen haasteeseen - tutustu asiaan Marttojen sivuilla.


Kokouksen aikana Anulla virkkuukoukku viuhui ja 


minun käsissä heiluivat neulepuikot.


Toimintasuunnitelma on täynnä mielenkiintoisia marttailtoja ja tapahtumia

Tuleva Variskankaan Marttojen toimintavuosi tulee olemaan mielenkiintoinen! Vuoden 2022 teema on kohtaaminen ja yhdenvertainen arki. 

Toimintasuunnitelmassa on sieniviikkoa, Marttojen sienipäivä, Maailman suurin marttailta, lokakuussa vietetään puurokuuta, osallistutaan neuvontapäiviin, kirjastokässäillat jatkuvat ja marttaillat kerran kuukaudessa. Tulossa on siis jälleen hieno marttailuvuosi!


Kuva: Anu Moilanen

Variskankaan Martat kiittivät Raijaa kukkasin. Raijalla tuli hallitusvuodet täyteen eli neljä kahden vuoden kautta. Raija on ollut siis hallituksessa suunnitelemassa ja tekemässä Variskankaan Marttojen toimintaa mahdolliseksi kahdeksan vuotta. Kiitos Raijalle!

Kässämessu, pikkujoulu ja paljon muuta

Syyskokouksen jälkeen pidettiin hallituksen kokous, missä päätettiin tulevien marttailtojen ja tapahtumien yksityiskohdista. Tulevana sunnuntaina on kässämessu Lehtikankaan kirkossa. Kävimme läpi myös pikkujoulun järjestelyyn liittyvät asiat. Pikkujoulua vietämme yhdessä Sotkamon Marttojen kanssa. Näiden tapahtumien lisäksi on kirjastokässäillat ja marttaillat. Tulevat tapahtumat löytyvät marttayhdistyksemme toimintakalenterista


En suotta hehkuta todetessani, että

marttailu on mahtava harrastus!

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Totta! Meidän marttayhdistyksessä on paljon mielenkiintoista ja monipuolista toimintaa.

   Poista
 2. Varmasti mukavaa ja hyödyllistä yhdessä puuhastelua. Kiitos siitä, että jaat vinkkejä täällä blogissasi!

  VastaaPoista
 3. Tuo marttailu voisi olla mukavaa puuhaa, mutta kun en ole kovin osaava ihminen, niin kynnys on tosi korkea!
  Ihanaa syksyä sinulle. Oranssit villasukat on mulla jalassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vain mukaan. Ei tarvitse olla minkään sortin osaava tahi monitaituri, kun yhdessä tehden opitaan <3 Ihanaa - oranssit villasukat ovat just passelit tähän aikaan vuodesta!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Martoilla välähtää kivoja ideoita. Välillä on mukava vähän hassutella :)

   Poista
 5. Marttailu kuulostaa kyllä hitsin hyvältä harrastukselta ja kivoilta kuulosti myös tulevan toimintakauden suunnitelmat.
  Kivaa loppuviikkoa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä marttailu on ihan parasta! Monipuolista ja opettavaa. Mukavaa viikonloppua, Outi <3

   Poista
 6. Saanko esittää postaustoiveen, olisi kiva jos tekisit sellainen kysymys-vastaus postauksen jossa vastaisit yleisimpiin tietoihin sinusta ja blogistasi, olisi kiva tutustua paremmin sekä sinuun että blogisi historiaan! ♥

  Raikasta syksyä!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle postaustoiveesta! Tämän toteutan jossakin vaiheessa. Ihanaa syksyn jatkoa sinulle <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Todellakin näin - ämpäreitä tarvitaan aina ja niitä ei ole koskaan liikaa.

   Poista
 8. Ihanan aktiivista toimintaa! Go martat go!

  VastaaPoista
 9. MInullakin on ämpäreille aina käyttöä. Joka talven aikana ja varsinkin ennen joulua, saan usean ämpärin halki jäädyttäessäni jäälyhtyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on - ämpäreille on aina käyttöä. Tuollainen kokousväelle jaettu ämpäri on hyvä, kun siinä on myös kansi. Jäälyhtyjen aika lähestyy <3

   Poista
 10. Oikein hyvä idea. Sanko toimii aina ja jää toiselle aina hyvä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan, että suomalaiset ovat ämpärikansaa. Pitää paikkansa!

   Poista

Ilahdun kommenteista!