tiistai 3. toukokuuta 2022

Neulerättäri, pottuvani, työn sankareita ja suklaasuukkoja

 


Classic Motorshow 2022

Vappuajelimme viikonloppuna Lahteen katsomaan Classic Motorshowta. Matkan aikana sää vaihteli lumisateesta auringonpaisteeseen - normaali vappusää siis!

Neulerättäri - yhteisöllinen käsityöprojekti

Auton tuulilasilla olevissa esitteissä kerrottiin, että Pia Könösen ja Pirkko Kivisen ideasta alkaneen projektin tarkoitus oli tehdä jotain ihan uutta yhdessä tekemistä ja hulluttelua vuoden 2018 Citroen 2cv:n 70-vuotisjuhlaan.  

Käsityöprojektiin saivat osallistua kaikki. Ohjenuorana oli ollut "Saa tehdä, mitä haluaa ja tulee juuri sellaista kuin tulee". Yhdessä tehden peitto oli syntynyt kuin itsestään. 

Peiton tekemiseen oli osallistunut arviolta noin 100 henkilöä ja tilkkuja peitossa on noin 1000. Tässä muutamia kuvia peittoprojektin yksityiskohdista:














Naisten Automobiiliklubin osasto palkittiin Classic Motorshown parhaimpana kerho-osastona (30.4.2022). Ottamani kuva ei tee oikeutta voitokkaalle kerho-osastolle, mutta Naisten Automobiili Klubin Galleriassa on edustavia kuvia osastostaKuvista välittyy kerho-osastossa nähtävissä oleva naismobilistien ilo ja innostus autoiluharrastuksestaan. 


Pottuvani





Pottulaatikon kyljessä oleva kyltti kiinnitti heti huomioni. Siinähän oli Pohjavaaran Kainuun mustaa pottua! Auto oli kajaanilaisen Ari Sitrosen Citroen, BX VAN vm 1989 "pottuvani". Auto on toiminut hohdokkaan uransa pottujen myyntiautona. Auto on ollut tuttu näky Kajaanin torilla ja mittarissa on monen monta kilometriä Suomen teitä. Auto on nyt eläkkeellä, kuten omistajansa.

Työn sankarit - ajoneuvot töissä





Tänä vuonna Classic Mortosshown teema oli Työn sankarit - ajoneuvot töissä. Tapahtumassa oli mm. takseja, poliisiautoja, paloautoja, Ylen ohjelmalähetysauto ja kuorma-autoja  - kaikki klassikkoina ja kilometrejä mittareihinsa keränneinä. 

Kuvassa oleva työn sankari on aikoinaan palvellut kainuulaisessa  Ämmän betoni -yrityksessä. 

Kirjastokässiltojen kevätkauden päätös



Variskankaan Marttojen kirjastokässäiltojen kevätkauden päättäjäisissä herkuteltiin vaahtokarkeilla, suklaasuukoilla ja simalla. Ja tietenkin neulottiin!




Kässäkerholainen totesi, että kirjahyllyn päässä oleva kyltti on tarkoitettu nuoremmille. Eläkeläiset osaavat jo syödä siististi. Tässä puheenjohtajamme Tuula-simasuu näyttää mallia.

Illan päätteeksi toivoteltiin hyvää kevään jatkoa ja tulevaa kesää. Syksyllä kirjastokässäillat jatkuvat tuttuun tapaan maanantaisin. Käsitöiden tekeminen ei tosin jää kesätauolle. Syksyllä onkin kiva nähdä, millaisia käsitöitä on syntynyt kesän aikana.

Mitä kevätkuulumisia sinulle kuuluu?

Mukavaa viikon jatkoa!

28 kommenttia:

  1. Olipa upea neulerättäri messuilla! Ja samoin hieno naisten osasto. Mieheni oli aikeissa lähteä messuille, mutta jäi, kun oli muita kevätpuuhia. Joka kesä käymme Kangasalan Mobilia -museossa, jossa on ollut samantapaisia, mielenkiintoisia näyttelyitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapahtumassa oli todella paljon nähtävää! Meillä meni kierrellessä ja katsellessa n. 4,5 tuntia. Olemme kerran käyneet tuolla Kangasalan Mobilia-museossa. Hieno museo! Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

      Poista
    2. Hih - kommentoinkin tähän, kun meille myös Kangasalan automuseo on vakikohde - joka vuosi, siitä saakka kun tytär perheineen muutti siihen "nurkille"! Harjun tie on muutoinkin rannassa, sekä harjun päällä on kiva niin kävellen kuin pyöräillen....
      Mut olipas upea rättäri... ja kivaa kun on naisillekin "omia mielenkiintoa herättäviä kohteita" - sillä työkaveri oli myös ollut messuilla, mutta ei kyllä vastaavia kuvia näyttänyt kaffepöydässä - heh heh!! Miten se menikään, että MIKÄ se on katsojan silmässä???

      Kässäklupinne kuulostaa mukavalta, meidän Luovat kädet kirkon ryhmä myös "huilaa myös kesän" - mutta vielä on muutama keskiviikko aikaa saada keskeneräisyyksiä eteenpäin... mullakin monta...
      Iloa eloon, kevät keikkuen tulevi...

      Poista
    3. Jokaiselle löytyi näyttelystä varmasti omat suosikkinsa :) Otin aika paljon kuvia, mutta nämä nousivat blogiin. Yhdessä kässäilemään kokoontuminen on mukavaa. Kirjastokässäillat jatkuvat syksyllä - mukavia tapaamisia on siis tiedossa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiertelin ympäri autoa ja katselin lukuisia yksityiskohtia. Siinä on saanut virkkuukoukut viuhua, että autopeitto on valmistunut.

      Poista
  3. Minulle ei kerrottu mitään päälystetystä autosta, vaikka mies kävi tapahtumassa. Ehkä ei käynyt juuri tuolla paikassa. Illalla oli vielä harrasteautotapahtuma.

    VastaaPoista
  4. Kiitos näistä tunnelmista! Todellakin upeita Naisten automobiiliklubin Galleria kuvat, kiitos linkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava tapahtuma! Paljon katsottavaa - kiinnostavia erilaisia ajoneuvoja.

      Poista
  5. Rättäri on hauska! En voi olla miettimättä palojen kasausvaihetta, huh! Hyvää alkanutta toukokuuta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rättärin peiton valmistaminen on ollut varmasti iso työ! Peitossa oli hauskoja yksityiskohtia. Kiitos samoin, hyvää alkanutta toukokuuta!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Käsitöiden ystävää ilahdutti tuo yhteisöllinen kässäprojekti. Oli kiva katsella autopeiton paloja ja yksityiskohtia.

      Poista
  7. Upea rättäri sellaisen kyydissä on tullut oltua monta kertaa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Minä en ole päässyt vielä rättärin kyytiin. Ehkäpä joskus vielä pääsen.

      Poista
  8. Kevät tuli vihdoin. Alkaa luonto heräämään ja linnut palaavat. Rättäri on tosi upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli tänään 17 astetta lämmintä. Sade jäähdytti ilman, mutta lumi sai silti kyytiä. Luntahan meillä toki vielä on :)

      Poista
  9. Vitsit miten upea rättäri! Siellähän on ollut vähän kapinahenkeä, kun ollaan uhmattu kirjaston sääntöjä :D Ikkunoiden pesua suunnittelen ja se on jo aikamoinen kevään merkki :) Kohta voi tuon mini takapihankin laittaa jo kuntoon. Mukavaa loppuviikkoa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rättäri hurmasi <3 Siinä on ollut iso työ, mutta mukavaa yhdessä tekemistä. Juu - taitaa meissä Variskankaan Martoissakin olla anarkismia :D Hyvää äitienpäivää <3

      Poista
  10. Huikea reissu teillä onkin ollut!
    Ja wau tuo neulerättäri,luovuus ja taidot huipussaan🥰
    Nam suklaasuukot on niin lemppareitani.
    Mukavaa toukokuun alkua💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli toiveiden täyttymys <3 Neulerättärissä oli hienoja yksityiskohtia ja mahtava määrä erilaisia paloja. Meillä meni ihan suklaasuukotteluksi tuo kevään viimeinen kirjastokässäilta. Ihanaa alkanutta toukokuuta sinulle <3

      Poista
  11. Olipa kiva retkikohde. Vähän erilaista minulle, kun autot eivät ole kovin tuttuja. Toki niiden kyydissä istun sujuvasti. Mutta perunat kyllä kuuluu tuttavapiiriin. Koko lapsuuteni ja myöhemminkin söin pelkästään mustia perunoita. Ne oli ainoat, joita meillä kasvatettiin. Ja oli hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli niin mukava reissu <3 Minä tykkään ajella autolla ja olla auton kyydissä. Siksipä polttoaineen hinnan nousu harmittaa. Tykkään myös käydä katselemassa autoja tällaisissa tapahtumissa. Perunasta saa monenlaisia hyviä ruokia <3

      Poista
  12. Hieno reissu! Tuo neulerättäri on niin suloinen ja niin on kyllä tuo vanha bussikin.

    Kivaa äitienpäiväviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli niin mukava reissu <3 Kotiin tultiin Tuurin kautta. Juu, siis mutkan kautta tultiin kotiin :D Hyvää äitienpäiväviikonloppua sinulle <3

      Poista
  13. Hehee, olipas kiva törmätä omaan virkattuun ankkaani - harhauduin tänne mediangervojuoma-sivultasi. Niitä Rättärin tilkkuja muuten ei ihan yhdessä sessiossa tehty, monet (kuten minä) toimittivat niitä viikkojen aikana, kun tää hieno idea oli julkistettu. Kaikki kunnia silti kokoajille, se ei tainnut olla ihan yksinkertainen homma :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että päädyit tänne postaukseen! Virkkaamasi ankka on niin symppis ♡ Idea on hauska ja porukkaa yhdistävä yhteinen projekti. On siinä kokoajalla varmasti ollut melkoinen homma!

      Poista

Ilahdun kommenteista!