sunnuntai 29. toukokuuta 2022

Parasta porukalla -päivä


Parasta porukalla -päivä

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi järjesti Parasta porukalla -päivän Majasaaren jätekeskuksessa (23.5.2022). Tapahtumassa oli esittelykierroksia, lajittelu- ja kompostineuvontaa sekä vieraslaji-infoa. Entrinki esitteli tapahtumassa sähkölaitteiden ja poistotekstiilien vastaanottoa.

Tapahtuma kiinnosti ihmisiä. Osa kävijöistä ajoitti jätekeskuksessa käyntinsä juuri tapahtumapäivälle. Ekokymppi ja Kurre Kainuulainen ovat tuttu näky erilaisissa tapahtumissa. Tiedottaminen on siis tavoittanut meidät jätehuollon asiakkaat monin tavoin, ja nyt tämän tapahtuman kautta. Tiedon lisäksi oli tarjolla makkaraa ja pullakahvit, jotka nautimme aurinkoisessa säässä.


Porukalla onnistumme!

Parasta porukalla -slogan otetaan käyttöön jätelain muutosten ja uudistusten myötä. Suurin muutos koskee jätteenkuljetuksia. Reilun vuoden kuluttua Ekokympin vastuulla on bio- ja hyötyjätekuljetuksien  järjestäminen asumiseen käytettävien kiinteistöjen ja kuntien hallinto- ja palvelukohteiden osalta. Kuljetusjärjestelmän muutokseen sekä muihin uudistuksiin valmistaudutaan useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. 

Teemme yhdessä parasta jätehuoltoa, koska me kaikki haluamme rakentaa parasta tulevaisuutta. Se tarkoittaa, että elämme ympäristössä, joka on siisti, viihtyisä ja turvallinen. Onnistumme yhdessä, kun vähennämme jätettä ja lajittelemme jätteet kierrätystä varten. Kun lajittelemme jätteet, niistä valmistetaan myöhemmin uusia tuotteita tai tuotetaan energiaa. Samalla syntyy uusia yrityksiä, työpaikkoja ja keksintöjä. Näin toimii ja toteutuu kiertotalous. Ekokympin tiedote

Parhaan jätehuollon ja tulevaisuuden aikaansaamiseksi tarvitaan meitä kaikkia, niin palveluntarjoajia kuin jätehuollon asiakkaitakin - porukalla onnistumme parhaiten!
Viekas veks!

Projektipäällikkö Ville Juntunen kertoi, että Kainuun ja Ekokympin Viekas veks -vieraslajihankkeen tavoitteena olevan tiedon lisääminen haitallisista vieraslajeista ja tuottaa positiivista ilmapiiriä vieraslajien hävittämisen ympärille. 

Kainuuseen laaditaan vieraslajien hallintastrategia yhdessä projektiin osallistuneiden kuntien ja Ekokympin kanssa. Projektissa ovat mukana Kajaani, Sotkamo, Paltamo, Kuhmo ja Suomussalmi. Projektin tiimoilta tehdään yhteistyötä eri yhdistysten kanssa. Yhteistyön hankkeen tiimoilta on polkaissut jo alkuun mm. Laakajärven kyläyhdistys. Yhdessä suojelemme luonnon monimuotoisuutta ehkäisemällä haitallisten vieraslajien leviämistä Kainuussa.

Tiedotusta, aikatauluja ja positiivista ilmapiiriä torjuntatyöhön voit seurata Viekas veks -hankkeen Facebook-sivuilta.


4 kommenttia:

  1. Tärkeitä asioita ja hienoa, että tapahtuma veti porukkaa paikalle.

    VastaaPoista
  2. Hyvän kuuloinen tapahtuma ja tärkeästä asiasta. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
  3. Tärkeää asiaa jätehuollosta ja kierrätyksestä. On hienoa, että kunnollisen jätehuollon tärkeys vihdoin alkaa valjeta kaikille koko Suomen alueella. Kunhan jätteenkuljetukset vielä saadaan pohjoisintakin Lappia myöten kuntoon, niin saadaan Suomi pysymään puhtaana!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!