torstai 16. kesäkuuta 2022

Makramee-tekniikalla koristeltu lasipurkki


Makramee-kurssi

Pidimme ystäväni Leenan kanssa makrameekurssin Nuaskylän nuorisoseuran talossa. Päivärinne on 111-vuotias hirsirakennus hiekkaharjun päällä, Nuasjärven rannalla. Kurssi on jatkoa viime kesän makrameekurssillemme. Viime kesänä solmeiltiin amppeleita ja tällä kertaa solmeilimme makrameeta lasipurkkien päälle. Kaksi kurssilaista solmeilivat amppeleita.


Makramee-tekniikalla koristellut lasipurkit

Kiepauta nyöri kaksi kertaa purkin kaulan ympäri ja sido nyörin päät löysälle hevosenhäntäsolmulle (sormien tulee mahtua nyörin ja lasipurkin väliin.

Katko nyöristä pätkiä solmeilua varten (n. 3 kertaa purkin korkeus). Solmi nyörit purkin kaulan ympärillä olevaan nyörilenkkiin. 

Avaa purkin kaulan ympärillä olevan nyörin solmu, kiristä nyöri ja solmi merimiessolmu.

Solmi solmusta toisella ja kolmannella nyöriparilla tasosolmu. Viimeinen solmupari solmitaan siis merimiessolmun molemmin puolin olevilla nyöripareilla.

Jatka solmimista haluamallasi tavalla ja erilaisilla solmuilla.

Hapsuta nyörien päät kammalla.

Makramee-perussolmut

Makramee-perusolmujen ohjeita on seuraavissa postauksissa blogiarkistossani:

Makramee perussolmuja ja tasosolmuin tehty perhonen

Makramee perussolmuja videoina


Makramee-lasipurkissa voi polttaa kynttilätuikkua tai led-valoja. Kynttiläpurkin tulee olla tarpeeksi iso ja muistathan ettei kynttillää ei saa jättää palamaan ilman valvontaa! 

Makramee-purkissa voi säilyttää mm. keittiövälineitä, käyttää maljakkona tai käyttää lahjapakkauksena. Makramee-purkkiin voi pakata myös mökkituliaisia.Kurssilla kaffeteltiin ja syötiin Leenan leipomaa kinkkupiirakkaa (jonka maun salaisuus oli basilika) ja minun leipomaa maisemakahvilan raparperipiirakkaa. 


Leena solmeilee kynttiläpurkin Päivärinteelle tapahtumien somisteeksi.


Kurssilaisten kanssa tuumattiin, että makramee-solmeilu vie taas mennessään - tämä on kivaa!

Mitä sinulle kuuluu?

17 kommenttia:

 1. Oi miten kauniita!
  Joskus vielä otan omaa aikaa ja opettelen solmeilemaan jotain tuollaista. Näyttää kovin mukavalta ja jälki on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solmeilu vie mukanaan! Perussolmut oppii nopeasti ja niillä saa solmeiltua kivoja makrameetöitä.

   Poista
 2. Makramee on ollut mielessä, mutta odottaa toteutumistaan.
  Ai, mitä kuuluu? Nukuin juuri päikkärit niin sikeästi, että herääminen on haastavaa. Suihku herättänee. Illalla bingoa vetämään.
  Aurinkoista alkavaa viikonloppua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makrameesolmeilu käsityötekniikkana vei minut mennessään, kun alkuun pääsin. Perussolmuilla saa solmeiltua kivoja töitä.

   Poista
 3. Kivoja purkkeja saitte aikaan. Solmeilua olen joskus kokeillut, mutta hermot meni. En tiedä mikä siinä on, mutta kärsivällisyys ei vaan riitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amppelista on helppo aloittaa. Kun perussolmut oppii, niin siitä se sitten lähtee. Kun tulee tenkkapoo, niin ota aikalisä ja jatka tauon jälkeen. Siitä se lähtee, kun alkuun pääsee ♡

   Poista
 4. Ihania idea <3 Tänne kuuluu hyvää, loma lähestyy, jee. Viimeiset viralliset työhommat sain purkkiin torstaina ja nyt vaan otetaan hoitolasten kanssa rennosti loppuaika. Ihanaa viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
 5. Todella ihanat makrametyöt. Kivaa, että kursseja taas järjestetään koronan jälkeen

  VastaaPoista
 6. Nam maiskis nyt nautitaan raparperista. Teenkin seuraavaksi kiitos maisemakahvila piirakan. Ihanat tarjottavat teillä ollutkin🤗
  Makramee purkit ovat niin kauniita,ystäväni teki minulle viime jouluna lahjaksi.
  Kivat nuo ohjeet, kesällä täytyykin muutamat purkit kokeilla.
  Aurinkoista juhannus viikkoa sinulle🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raparperiherkut maistuvat ♡ Makramee-tekniikalla koristeltujen purkkien solmeilu on kivaa ja helppoa. Perussolmuilla pärjää hyvin. Hyvää juhannusta sinulle ♡

   Poista
 7. Voi kuinka kauniita - takataskuun idea... milloin näitä kaikkia ihanuuksia ennättäisi... Keskikesäistä mieltä kuuluu - pian kirjaimellisesti polkaistaan kunnolla lomalle!!
  Ihanaa Minttumaarin aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kesällä on niin paljon mukavaa puuhaa. Makramee-solmeilu sopii hyvin sadepäivien puuhaksi. Hyvää lomaa ja juhannusta ♡

   Poista
 8. Makramee on käsityötekniikkana monipuolinen. Makramee-tekniikalla koristellut lasipurkit ovat sieviä. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle ♡

  VastaaPoista
 9. Lasipurkkit sai aivan uuden ilmeen. Kauniita. Hyvää juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tavallinen suolakurkkupurkkikin muuttuu sisustusesineeksi. Tällaista makrameella koristeltua purkkia voi käyttää esim. maljakkona ja keittiössä purkkina keittiötyövälineille.

   Poista

Ilahdun kommenteista!