tiistai 13. heinäkuuta 2021

Makramee perussolmuja videoina


Postasin heinäkuun alussa otsikolla Makramee perussolmuja ja tasosolmuin tehty perhonen. Pidimme ystäväni Leenan kanssa makramee-kurssin Nuaskylän nuorisoseuran 110-vuotiaassa talossa. Kurssilla solmittiin perussolmuja käyttäen amppeli. Tuosta kurssista tekemässäni postauksesta löydät ohjeet kuvalliset ohjeet perussolmuihin ja tasosolmuin solmitun perhosen tekemiseen. Perhonen on hauska yksityiskohta amppelissa.

Laitan tähän postaukseen jatkoa aiheesta. Tällä kertaa laitan perussolmujen ohjeet videoina. Videot on kuvattu kurssillamme - Leena kuvasi ja minä solmin. 

Makramee solmeilu on kivaa! Ja koukuttavaa - yhden amppelin solmeiltuaan on jo seuraava työn alla. Nyörit kulkevat kätevästi mukana vaikkapa mökille. Jos helteillä ei jaksa oikein mitään tehdä ja kässäillä haluaisi, niin nyörejä jaksaa solmeilla kuuminakin päivinä. 


TASOSOLMU 


Ohjevideo on Ruusu-unelmia ja villasukkia-blogin YouTube-kanavalla.

1. Vie oikean nyöriparin reunimmainen lanka kahden keskimmäisen langan päältä ja vasemman nyöriparin reunimmaisen langan alta. 

2. Vie reunimmainen lanka vasemmalta kahden keskimmäisen langan yli ja oikeanpuolimmaisen langan ali. 

Kiristä. 

Ensimmäinen tasosolmu on valmis.

Jatka solmeilua samalla tavalla ohjeen 1 ja 2 mukaan. Solmeiltu nyöri alkaa kiertymään kauniisti. 


KAKSOISTASOSOLMU


Ohjevideo on Ruusu-unelmia ja villasukkia-blogin YouTube kanavalla.

1. Tee ensin tasosolmu eli vie oikean nyöriparin reunimmäinen lanka kahden keskimmäisen langan alta ja vasemman nyöriparin reunimmaisen langan päältä.

2. Vie vasemmanpuoleisen lankaparin reunimmainen lanka kahden keskimmäisen langan yli ja oikean puolen reunimmaisen alta.

Kiristä.

Näin ensimmäinen tasosolmu on valmis. Sitten jatketaan.

3. Tee samalla tavalla tasosolmu, mutta peilikuvana.

Kiristä.

Jatka solmeilua toistamalla tasosolmua ja tasosolmua peilikuvana.
Tutustu kajaanilaisen nuoren yrittäjän Ekotar Design-tuotteisiin ja -kursseihin. Tiian makrameeteokset ovat upeaakin upeampia taideteoksia!


Tervetuloa seuraamaan blogiani 
Facebookissa ja Instagramissa.


14 kommenttia:

 1. Ainoa makramee hommeli mitä olen onnistunut tekemään on makramee sulat. Minulle ei vaan aukene nuo solmutekniikat. Pitäisikin varmaan ottaa nyt lomalla makrameet haltuun...edes alkeellisesti :)
  Ihanaa iltaa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makrameesulat ovat tosi kivoja sisustusjuttuja <3 Näillä perussolmuilla onnistuu ja saa esim. hienoja amppeleita. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle, Outi <3

   Poista
 2. Tuolla ne makramelangat odottelee kaapissa sadeilmoja😅Näin helteillä on näpit pidettävä visusti erossa kaikesta lämpimästä. Aivonystyrätkään ei ole ihan timanttiset kuumalla. Täytyy tyytyä katselemaan ja ihailemaan toisten upeita aikaansaannokasia. Koita tareta siellä. Halauksin Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makramee-solmeilu sopii sadepäivien puuhaksi 🙂 Nyt on täällä Kainuussa sää viilentynyt. Vesisade olisi tervetullutta, että kasvit saisivat vettä. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle, Kaisa!

   Poista
 3. Minä olen joskus tehnyt kukka-amppelin, johon tuli kierresolmuja. Mielenkiintoisaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makramee-solmeilu on mielenkiintoista ja mukavaa. Perussolmuilla saa hienon näköisiä töitä. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 4. Olisin kiinnostunut opettelemaan makrameen tekoa, mutta en jaksa katsella videoista niiden opettelua, kun en videoita muutenkaan juuri katsele. Pitäisi ehkä ilmoittautua makrame-kurssille syksyllä.
  Tuo kuvassa oleva Ekotar-Designin teos on kyllä vaikuttavan hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kursseilla on mukava opiskella uusia juttuja ja tehdä yhdessä. Tilalla (Ekotar-design) on taito tehdä upeita teoksia.

   Poista
 5. Kauan sitten tein jo makrameetekniikalla muutamia kukka-amppeleita ja nyt keväällä virkistin muistia tekemällä yhden lisää. Alku meni hetken opetteluksi, mutta onnistui.
  Kyllä tämä homma koukuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Koukuttaa kivalla tavalla. Amppeleita on erityisen kiva tehdä. Ja siitähän sitä sitten alkaa tekemään kaikenlaisia muitakin töitä, kun alkuun on päässyt. Meidän marttayhdistyksen martta innistui niin, että teki pöytäliinasta lähtien. Amppeleista se hänelläkin alkoi <3

   Poista
 6. Solmeilu on tosi hauskaa ja koukuttavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin! Aika kuluu mukavasti ja tällainen käsitöiden tekeminen sopii niin helle- kuin sadepäiviin.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Karhutaideteos on upea! Laineilla-teos on ihana. Se sopii tähän kesään, kun on ollut hienot uimasäät ja ilta-auringot.

   Poista

Ilahdun kommenteista!