lauantai 16. heinäkuuta 2022

Matkavinkit Berliiniin moottoripyöristä kiinnostuneilleKävimme Berliinissä lomamatkalla. Nähtävää ja koettavaa riitti aamusta iltaan ja paljon nähtävää todellakin jäi seuraavaan kertaan! 

Berliinin matkaan liittyvän postaus-sarjan ensimmäisessä osassa kerron lomamatkamme myötä vinkkejä liittyen julkisilla liikennevälineillä kulkemiseen Berliinissä. Lisäksi annan majoitusvinkin sekä pari ruokavinkkiä.

Koska moottoripyörät kiinnostavat, niin lomamatkaamme kuului kaksi mielenkiintoista kohdetta: DDR Museum Motorrad ja Louis Berlin-Reinickendorf.

DDR Museum Motorrad"40 vuotta - 131 konetta - 800 m2: DDR-museon moottoripyöränäyttely kutsuu sinut matkalle DDR:n kaksipyöräisten tekniikan ja tuotannon historiaan ja esittelee lähes jokaisen pienen tasavallan eri yritysten valmistamia malleja."
DDR Motorrad Museum

Tämän museokäynnin voi yhdistää käyntiin Berliinin tv-tornissa ja Alexanderplatzilla. Museo sijaitsee tv-tornin lähellä. Lippu museoon maksaa 8€ (heinäkuu 2022).

DDR Motorrad Museum sopii museokohteeksi myös heille, jotka eivät (vielä) kuule maantien kutsua näissä merkeissä. Museossa moottoripyörien sekä muiden kaksirenkaisten esille laitto ovat ihan omaa luokkaansa! Museossa on käytetty mm. soraa, mallinukkeja ja erilaisia esineitä luomaan kiinnostavia lavastuskokonaisuuksia. Museossa näytetään myös vanhoja mainospätkiä, joissa mainostetaan DDR:n ajan vauhdikkaita menopelejä - juuri niitä, joita on esillä museossa.

Museon näyttelyt ovat kahdessa kerroksessa; katutasossa ja laajempi osa museonäyttelyä kellarissa. Katutason kerroksessa on pieni myymälä, missä myydään itä-saksalaisteemaisia matkamuistoja. 


Toinen motoristia kiinnostava kohde on Louis Berlin-Reinickendorf. Tämä on kolmesta Berliinissä sijaitsevasta Louisin liikkeestä suurin. 

Kohteeseen löytää Google Mapsin avulla vaivatta. Päärautatieasemalta lähtevällä junalla ja yhdellä junan vaihdolla pääsee kävelymatkan päähän kohteesta. Sitten reipasta kävelyä vajaa 900 metriä ja siinä sitä sitten ollaan ihmettelemässä ja ihastelemassa - suuri halli on nimittäin täynnä kaikkea, mitä motoristi tarvitsee tai mistä haaveilee.

Kypäriä liikkeessä on myynnissä seinähyllyllisiä. Ajoasuja ja muita aiheeseen liittyvää asua halli puolillaan. Laukkuja, reppuja, ajokenkiä, varaosia... 

Lentokoneessa ei ostamiaan tuotteita välttämättä tarvitse kuljettaa. Ainahan tuotteet voi myös tilata nettisivujen kautta. Kun liikkeessä on päässyt esim. sovittamaan ajoasua, niin tulee tilattua just passelit kamppeet.

Myymälän yhteydessä on kahvio, jossa kahvilatuotteiden lisäksi saa myös sitä currywurstia, jota Berliinin matkalla tulee syödä. 


Lomamatka Berliiniin -postaussarja

Vinkkejä lomamatkalle Berliiniin löydät aiemmasta Lomamatka Berliiniin -postauksestani. Tuossa postauksessani annan vinkkejä julkisilla liikennevälineillä liikkumiseen, kerron muutaman sanasen ruuasta ja kerron InterCityHotelli Berlin Hauptbahnhofin plussat.     

Päivitän myöhemmin tähän muutkin Berliiniin lomamatkan postauslinkit.


Kuuntele tarkkaan! Kuuletko sinä näiden motoristin unelmakohteiden kutsun Berliinistä?

Heinäkuu on jo puolessa. Mitä suunnitelmia sinulla on vielä tälle kesälle?

10 kommenttia:

 1. Kiinnostava tuo moottoripyörämuseo! Kiitos esittelystä, se saattaa jossain vaiheessa osua matkasuunnitelmiin. Berliinissä olen käynyt kerran ohikulkumatkalla, eikä oltu edes yötä kaupungissa. Ehkä ensi kerralla enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentistasi <3 Museo yllätti laajuudellaan ja lavastuksillaan. Berliini teki meihin vaikutuksen. Niin paljon nähtävää vielä jäi, joten Berliinissä on käytävä uudelleen!

   Poista
 2. Upeita moottoripyöriä! Karkkilan reissu on vain suunnitelmissa, muuten tämä loma menee kotosalla ja lähiseudulla liikkuessa.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkkilan reissusta tuli mieleeni super ihanat karkkikyntesi <3 Ihastelin niitä postauksessasi. Aurinkoista heinäkuun jatkoa sinulle, Outi <3

   Poista
 3. Minun reissu Berliiniin sisältäisi lähinnä WWII-kohteita, ja niitähän riittää. Luen juuri parhaillaan Beevorin Berliini 1945ttä eli kertoo keväästä kun venäläiset valtasivat Berliinin. Vaikka on asiakirja niin kyllä ovat olleet rankkoja päiviä, niin saksalisille kuin koston- ja verenhimoisille venäläisille, olivat Stalingradin takaisinoton jälkeen ajaneet saksalaisia pari vuotta takaisin länteen ja raaistuneet matkalla kokolailla luolamies-tasolle.
  Jos jossain välissä saisi rahaa kasaan niin Berliini puuttuu käyty-listalta eli kiinnostusta piisaa, rahaa ei, pahus ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista! Berliinissä riittää katsottavaa ja erilaisia kiinnostavia teemoja, joiden kautta tutustua kaupunkiin. Sehän se reissaamisessa tahto olla - matkakassa... voi juku sentään ;D Aurinkoisia heinäkuun päiviä sinulle!

   Poista
 4. On se vaan ihanaa kun pääsee taas matkustelemaan. Teilläkin oli varsin mielenkiintoinen matka.

  VastaaPoista
 5. Kuulen moottorin pärinää...Motörhead!! ;D
  Itsella menisi Berliinin reissu WWII-matkakohteista, mulla on ns. hakaristikoukku eli kaikki mikä viittaa toiseen maailmasotaan, kiinnostaa, esim kirjojen kannessa jos on mainittu risti niin on tsekattava mistä kertoo;)
  Prätkät kiinnostaisi ehkä enempi Triumphin menossa eli englannissa, tosin kyllä vanhat BMWt menee... Sota-ajan harrikka olisi kova, niitä mitä jenkit laivas' neukuille materiaaliapuna, samoin kuin kuorma-autoja ja jeeppejä, ja sotakalustoa tietty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moottorin pärinää ja Motörhead - peukutan :D Berliinissä on paljon myös WWII-matkakohteita. Parissa sellaisessa kohteessa käytiin, mutta paljon nähtävää kaikkinensa jäi seuraavaan kertaan.

   Poista

Ilahdun kommenteista!