torstai 18. toukokuuta 2023

Retkeilijän suklaabanaani quesadillot ja suklaabanaanit


Näkymä Akkovaaran näköalatornista
Kuva: Tarja K

Voimauttavia luontokokemuksia lähiluontokohteissa

Näin makeilla herkuilla on retkeilty viime aikoina! 

Neuroliiton Luonto ja voimavarat -kurssilla opetellaan tunnistamaan omia voimavaroja ja saadaan luontokokemuksia. Kurssi on nyt puolessa välissä ja luontokokemuksia on karttunut tähän mennessä kolmella tapaamiskerralla. Fyysistä kuntoa, ryhmäkeskusteluita ja yhdessä retkieväiden valmistusta.

Kurssin ohjaajat, Neuroliiton Anni Rytivaara ja eräopas Tomi Kostet, valitsevat kurssitapaamisiin sopivat lähiluontokohteen ja suunnittelevat tapaamisten ohjelman. Ensimmäinen kokoontumisemme oli Nakertajan luontopolun laavulla, toinen Sairaalanrinteen terveysmetsän laavulla ja kolmas kurssitapaaminen oli Kouta-Vuores retkipolulla Akkovaarassa. 

Tässä kaksi retkiolosuhteissa valmistettujen jälkiruokien ohjetta: suklaabanaani quesadillot ja suklaabanaanit.








Suklaabanaani quesadillot

vehnätortilloja tai gluteiinittomia tortillalettuja (1 tortilla/hlö)
1 banaani (riittää kolmeen quesadillaan
kaakao-hasselpähkinälevitettä TAI suklaapaloja ja suklaakastiketta 
öljyä paistamiseen

Piian vinkki: Piia testasi suklaa quesadillan täytteeseen ripausta juustoraastetta - maku ja suutuntuma oli ihan ok ja toimiva makuelämys. 


Valmista näin:

Levitä suklaatahna tortillan päälle.
Asettele banaaniviipaleet puolikkaan tortillan päälle.
Taita tortilla letun toinen puoli täytteen päälle. 

Laita pannulle nokare voita tai liraus öljyä.

Paista molemmilta puolilta, kunnes pinta saa hieman väriä pintaansa.






Suklaabanaanit

Maito- ja/tai tummaa suklaata
Banaani/retkeilijä

Foliota


Valmista näin:




Viillä terävällä veitsellä/puukolla banaaniin viilto pituussuunnassa.

Sujauta viiltoon suklaapaloja (makuelämys on taattu, kun laitat sekä maito- että tumma suklaa-paloja)

Kääräise banaani folioon.

Laitan folioon kääritty banaani hiillokselle. Suklaabanaani on valmis, kun banaani on hieman pehmeä ja suklaa on sulanut. 


Myyttinen Akkovaara-infotaulu
Kuva: Tarja K



Jättiläisenluola, Akkovaara 
Kuva: Tarja K


Kesä lähestyy vauhdilla! Puissa ja pensaissa on pienet lehdet, nurmikko vihertää niin, että tässä päästään kohta nurmikon leikkuuseen. Oulujärvestä on jäät lähtenyt, mutta en vielä kuitenkaan uimapukua kaapista kaiva ja kirmaa Paltaniemelle uimaan. 

Mitä sinulle kuuluu?
Vihreää ja vehreää toukokuun päiviä sinulle!

11 kommenttia:

  1. Hyvää kurssia edelleen!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa kivalta kurssilta.
    Täällä odotellaan kesäloman alkua ja sitä, että pääsen luonnon helmaan tietokoneen ääreltä. Tauko tulee tarpeeseen :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa kivalta kurssilta. Banaani ja suklaa ovat herkkua yhdessä. Mukavia luontoretkiä.

    VastaaPoista
  4. Enkulinkäsityöt täällä

    VastaaPoista
  5. Kiva retkivinkki. Voishan noita tehdä kotonakin :) Ei tarvis liikkua ;D
    Luontopolut on oikeasti kivoja ja niille pitäisi taas hivuttautua.
    Neulatyynykupin olen minäkin joskus tehnyt.

    VastaaPoista
  6. Suklaabanaanitortilloja pitää kokeilla ihan vain kotioloissa. Voinhan mennä parvekkeelle ja kuvitella olevani luonnossa. Minun parvekkeella se on helppoa. Näkyy vain taivasta ja puiden latvoja, kuuluu haavan huminaa ja linnunlaulua.

    VastaaPoista
  7. Ihana Akkovaaran retki ja luntakin näkyi vielä olevan. Retkellä tarvitsee energiaa, joten banaani tulee varmaan tarpeeseen.

    VastaaPoista
  8. Kivan kuuloinen kurssi ja eväät oli ainakin kohdillaan <3
    Ihanaa viikonloppua sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
  9. Mielenkiintoinen kurssi ja hyvät eväät :) Suklaabanaaneja meillä on tehty ajoittain grillauksen yhteydessä, mutta sulkaa quesadilloja ei. Välillä jää tortilloja yli ja vaikka kuinka yrittäisi sulkea pussia ja pakata toisen pussin sisään, eivät tortillat säily kovin pitkään. Seuraavaksi teen niistä jälkkäriä.

    VastaaPoista
  10. Kerrassaan ihana, helppo idea yhdistää suklaa ja banaani. Miehelläni on diabetes mutta meillä on hänelle sopivaa suklaata. 🤎
    Banaanit "puolikiellettyjä" koska niissä on sokeria, mutta tehdään vain vähän tuota herkkua. Kiitos vinkistä 🧡

    VastaaPoista
  11. Mielenkiintoinen kurssi ja samoin ohjeet! Toivon, että ehdin kokeilemaan niitä. Pihalla vaan on aivan valtavasti tekemistä, huh.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!