torstai 18. toukokuuta 2023

Retkeilijän suklaabanaani quesadillot ja suklaabanaanit


Näkymä Akkovaaran näköalatornista
Kuva: Tarja K

Voimauttavia luontokokemuksia lähiluontokohteissa

Näin makeilla herkuilla on retkeilty viime aikoina! 

Neuroliiton Luonto ja voimavarat -kurssilla opetellaan tunnistamaan omia voimavaroja ja saadaan luontokokemuksia. Kurssi on nyt puolessa välissä ja luontokokemuksia on karttunut tähän mennessä kolmella tapaamiskerralla. Fyysistä kuntoa, ryhmäkeskusteluita ja yhdessä retkieväiden valmistusta.

Kurssin ohjaajat, Neuroliiton Anni Rytivaara ja eräopas Tomi Kostet, valitsevat kurssitapaamisiin sopivat lähiluontokohteen ja suunnittelevat tapaamisten ohjelman. Ensimmäinen kokoontumisemme oli Nakertajan luontopolun laavulla, toinen Sairaalanrinteen terveysmetsän laavulla ja kolmas kurssitapaaminen oli Kouta-Vuores retkipolulla Akkovaarassa. 

Tässä kaksi retkiolosuhteissa valmistettujen jälkiruokien ohjetta: suklaabanaani quesadillot ja suklaabanaanit.
Suklaabanaani quesadillot

vehnätortilloja tai gluteiinittomia tortillalettuja (1 tortilla/hlö)
1 banaani (riittää kolmeen quesadillaan
kaakao-hasselpähkinälevitettä TAI suklaapaloja ja suklaakastiketta 
öljyä paistamiseen

Piian vinkki: Piia testasi suklaa quesadillan täytteeseen ripausta juustoraastetta - maku ja suutuntuma oli ihan ok ja toimiva makuelämys. 


Valmista näin:

Levitä suklaatahna tortillan päälle.
Asettele banaaniviipaleet puolikkaan tortillan päälle.
Taita tortilla letun toinen puoli täytteen päälle. 

Laita pannulle nokare voita tai liraus öljyä.

Paista molemmilta puolilta, kunnes pinta saa hieman väriä pintaansa.


Suklaabanaanit

Maito- ja/tai tummaa suklaata
Banaani/retkeilijä

Foliota


Valmista näin:
Viillä terävällä veitsellä/puukolla banaaniin viilto pituussuunnassa.

Sujauta viiltoon suklaapaloja (makuelämys on taattu, kun laitat sekä maito- että tumma suklaa-paloja)

Kääräise banaani folioon.

Laitan folioon kääritty banaani hiillokselle. Suklaabanaani on valmis, kun banaani on hieman pehmeä ja suklaa on sulanut. 


Myyttinen Akkovaara-infotaulu
Kuva: Tarja KJättiläisenluola, Akkovaara 
Kuva: Tarja K


Kesä lähestyy vauhdilla! Puissa ja pensaissa on pienet lehdet, nurmikko vihertää niin, että tässä päästään kohta nurmikon leikkuuseen. Oulujärvestä on jäät lähtenyt, mutta en vielä kuitenkaan uimapukua kaapista kaiva ja kirmaa Paltaniemelle uimaan. 

Mitä sinulle kuuluu?
Vihreää ja vehreää toukokuun päiviä sinulle!

23 kommenttia:

 1. Hyvää kurssia edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Meillä on vielä yksi kurssi-ilta ja suunniteltiin jo kurssitapaamista syksylle :)

   Poista
 2. Kuulostaapa kivalta kurssilta.
  Täällä odotellaan kesäloman alkua ja sitä, että pääsen luonnon helmaan tietokoneen ääreltä. Tauko tulee tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi tarjoaa meille osallistujille luontokokemuksia, tehtävien kautta lisääntyy tieto-taito ja saamme vertaistukea. Kesäloma on lomista erityisin. Luonnon helmassa niin mieli kuin keho rauhoittuu ja rentoutuu sekä olo ja elo voimautuu.

   Poista
 3. Kuulostaapa kivalta kurssilta. Banaani ja suklaa ovat herkkua yhdessä. Mukavia luontoretkiä.

  VastaaPoista
 4. Enkulinkäsityöt täällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi on aivan loistava - tieto-taitoa, luontokokemuksia ja vertaistukea. Suklaabansku on herkkua. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

   Poista
 5. Kiva retkivinkki. Voishan noita tehdä kotonakin :) Ei tarvis liikkua ;D
  Luontopolut on oikeasti kivoja ja niille pitäisi taas hivuttautua.
  Neulatyynykupin olen minäkin joskus tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä voi tehdä todellakin kotonakin :D Kun sää on passeli, niin luontopoluille ja retkeilemään mars <3 Neulatyynykupit ovat niin söpösiä!

   Poista
 6. Suklaabanaanitortilloja pitää kokeilla ihan vain kotioloissa. Voinhan mennä parvekkeelle ja kuvitella olevani luonnossa. Minun parvekkeella se on helppoa. Näkyy vain taivasta ja puiden latvoja, kuuluu haavan huminaa ja linnunlaulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä voi valmistaa ihan kotioloissakin. Sinulla on ihana parveke - taivasta, puiden latvoja, haavan huminaa ja linnunlaulua <3

   Poista
 7. Ihana Akkovaaran retki ja luntakin näkyi vielä olevan. Retkellä tarvitsee energiaa, joten banaani tulee varmaan tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lunta vielä oli. Tällä viikolla (6.6.) olin kurssilla talvitakki päällä ja ei ollut yhtään liikaa :D Sanoin, että viimeisenä kurssi-iltana minulla ei ole talvitakki päällä. Vitsailtiin, että josko kumminkin laitan, kun onhan se vasta juhannusviikko ja kummiskin on perusjuhannussää :D

   Poista
 8. Kivan kuuloinen kurssi ja eväät oli ainakin kohdillaan <3
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kurssilla on kivaa, saadaan tieto-taitoa, luontoelämyksiä ja vertaistukea. Joka kerralla on erilaiset eväät ja joka kerta eväät ovat olleet niin kohdillaan! Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle, Outi <3

   Poista
 9. Mielenkiintoinen kurssi ja hyvät eväät :) Suklaabanaaneja meillä on tehty ajoittain grillauksen yhteydessä, mutta sulkaa quesadilloja ei. Välillä jää tortilloja yli ja vaikka kuinka yrittäisi sulkea pussia ja pakata toisen pussin sisään, eivät tortillat säily kovin pitkään. Seuraavaksi teen niistä jälkkäriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi on ollut hieno kokemus. Meillä on vielä yksi kokoontuminen ja kurssitapaamistakin jo suunniteltiin :D Sama juttu, että tortilloja tahtoo jäädä muutama. Nyt jatkossa tehdään niistä jälkkäreitä!

   Poista
 10. Kerrassaan ihana, helppo idea yhdistää suklaa ja banaani. Miehelläni on diabetes mutta meillä on hänelle sopivaa suklaata. 🤎
  Banaanit "puolikiellettyjä" koska niissä on sokeria, mutta tehdään vain vähän tuota herkkua. Kiitos vinkistä 🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banskut ovat makeita, suklaan kanssa makeutta tulee lisää. Jälkkäriksi ja retkeilijälle energian saamiseen oikein makea paketti. Makeutta on sellaisissa määrin, että pienempi annos antaa energiaa ja retkieväs-makuelämyksen. Kiitos sinulle kommentistasi ja aurinkoisia kesäpäiviä sinulle ja miehellesi!

   Poista
 11. Mielenkiintoinen kurssi ja samoin ohjeet! Toivon, että ehdin kokeilemaan niitä. Pihalla vaan on aivan valtavasti tekemistä, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla on niin paljon tekemistä! Minä olen ollut kovin kovin kiireinen viimeiset kaksi viikkoa. Nyt alkaa helpottaa ja voin alkaa kesäloman viettoon eli pihapuuhiin, sadepäivinä teen suunnittelemiani kaappi-inventaarioita, teen käsitöitä, retkeilen, pyöräilen... Minun kesäloma on aina melkoinen aktiiviloma :D

   Poista
 12. Ukkokulta tykkäisi suklaabanaanista, täytyy muistaa pakureisuilla!!
  Akkovaaralla oltu ikuisuus sitten ja tämän kesän alussa retkeilemme minilomalla vain etelä-Suomessa, luontoon on kyllä päästävä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahtavuutta - pakureissut <3 Pakureissut ovat varmasti mahtavia kokemuksia! Luonnossa retkeily on kyllä yksi kesän parhaista jutuista <3

   Poista

Ilahdun kommenteista!