maanantai 29. toukokuuta 2023

Voi ihanuutta - voikukka!

 


Kuva:Tarja K 


Voikukat kukkivat kauneimmillaan ja herkummillisillaan!

Voikukka on erinomainen keittiö- ja rohdoskasvit. Se sisältää mm. karoteenia, B- ja C-vitamiineja sekä kaliumia. Superfoodia pihapiirissä!

Voikukasta voidaan käyttää kaikki osat: 
  • lehdet (tuoreena, kuivattuna, pakastettuna), 
  • kukkanuput (tuoreina, marinoituna), 
  • kukkien teräledet (tuoreina) 
  • juuri (paahdettuna, kuivattuna ja jauhettuna)
Arktisten Aromien nettisivuilla on voikukkien käyttövinkkejä. Voikukka on monipuolinen luonnonyrtti. 

Vinkki: Ota voikukan lehdestä pois lehtiruoti, niin lehti ei maistu kitkerälle.

Vinkki: Voikukkakarpikset valmistetaan voikukan kukkanupuista. 



Voikukkaseppele

Auringonkeltainen voikukkaseppele kruunaa niin juhlien sankarit kuin lomalaisetkin. 

Blogiarkistostani löytyvät ohje voikukkaseppeleen tekemiseen




Valmiina konsertin alkuun! Kuva: Tarja K


Viikonlopun postaus jäi näin myöhäiseen maanantain iltaan, koska viikonloppuna kävimme Helsingissä Rammsteinin konsertissa. 

Voi upeuksien mahtavuutta, mikä kokemus ja elämys! 
Musiikki, show ja tunnelma teki lähtemättömän vaikutuksen.
 

Muistoksi ostimme T-paidat. Kuva: Tarja K 


Mitä sinulle kuuluu? 

Olitko sinä Rammsteinin konsertissa?

Maistuuko sinulle voikukka?


Töissä on kevätlukukauden vimeinen ja kiireisin viikko. Ensi lauantaina vietämme tyttären ylioppilasjuhlia. Tämä viikko on monin tavoin erityisen hieno viikko.

Kauniita toukokuun viimeisiä päiviä sinulle!

25 kommenttia:

  1. Hyvää kuuluu, sillä kesä pian täällä. Tuo Rammstein ei oikein maistu, mutta voikukkia voisi kokeilla 👌 Kiva kun kerroit käyttövinkit, kukan terälehdet ois oikein kivat salaatin koristeina ☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikukan terälehdet ovat tosi kivoja salaatin koristeena - tulee väriä ja makua. Kesäsäät ovat olleet toistaiseksi kovin raikkaat! Ensi sunnuntaista lähtien sääennusteen mukaan alkaa sää lämmetä. Minulle kelpaa kaikki muut säät, kunhan ei sada lunta ja räntää :D

      Poista
  2. Enpä ole koskaan voikukkaa maistanut. Ehkä kannattaisi kun on lukenut vinkeistäsi mihin kaikkeen sitä voi käyttää. Tänä vuonna tuntuukin kuin noita keltaisia aurinkoja olisi ennätysmäärä. Ihanaa toukokuun viimeistä viikkoa sinulle! Täällä Ahvenanmaalla yleensä jatketään koulunkäyntiä vielä viikko sen jälkeen kun mantereen kouluissa on kevätlukukausi lopetettu, joten vielä ei päättäjäisiä täällä vietetä, lukuunottamatta yo-juhlia. Syksyllä sitten aloitetaan myöhemmin kuin mantereella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikukka erinomainen luonnonyrtti. Ja voikukkiahan meillä riittää :) Minä en tiennytkään, että kevätlukukausi päättyy ja syyslukukausi alkaa eri aikaan, kuin täällä mantereella - mielenkiintoista! Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle <3

      Poista
  3. Hesassa kyllä oltiin koko viikonloppu, mutta ei kuulunut Rammstein
    ohjelmistoon - paljon siis tapahtui pääkaupunkiseudulla ja sen huomasi väkipaljoudesta!!
    Hih - tartteiskin näyttää Ukkokullalle tämä postausotsikkosi Voikukasta - hän ei niitä Ihanuudeksi kommentoi. Heiluu sen härvelinsä kanssa ja nappaa heti juurineen irti, kun pilkistää keltaista nurmikolla.
    Itseasiassa nyt kun kerroit ravintorikkauksista, niin minä olen tainnut mummini hoivissa niitä maistellakin.... hän oli myös sellainen "luontotaituri" - syötiin paljon kaikkea pihan ja metsän antimia.... en vain ole muistanut, eli ei ole kunnolla hiljainen tieto periytynyt - kiitos sinun kun palautit muistoissa vuosikymmenten taa!! Ihania lakkiaisjuhlia teille ja Onnittelut Tyttärelle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos onnitteluista <3 Juhlapäivä oli ikimuistoinen!
      Helsingissä oli vilkasta. Ratikassa paikallinen rouva kyseli, että mikä tapahtuma on, kun on niin paljon ihmisiä liikenteessä.
      Luonnonyrtti-tietämyksessä moni mummo on luontotaituri. Ja moni martta - marttailloissa näihinkin asioihin perehdytään ja opiskellaan yhdessä. Voikukat jakavat mielipiteitä ihastuksesta vihastukseen :)
      Aurinkoisia kesäpäiviä!

      Poista
  4. En ole koskaan tykännyt Rammsteinista. Olen aina kutsunut sitä musiikkia omaan makuun ääripääksi/vastakohdaksi, mistä itse pidän. Kuulin kyllä, että keikka oli ollut mahtava.
    Voikukkia en ole maistellut.
    Mukavia toukokuun viimeisiä päiviä! Ja tyttärelle onnittelut! Ihania juhlia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista <3 Juhlapäivä oli ikimuistoinen!
      Rammsteinin kappaleet ovat jyhkeää kuunneltavaa. Keikka oli suorastaan ihan mieletön - lavashow vailla vertaansa. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

      Poista
  5. Ensinnäkin onnea uudelle ylioppilaalle ja hänen vanhemmilleen! ❤️

    Just juttelimme ajomatkalla Savonlinnaan ukkelin kanssa voikukasta. MInusta voikukkapellot ovat niin kauniita, ja valaisinpa ukkelia myös sillä tiedolla, että voikukanlehtiä voi myös syödä. Sitä en ollut tiennyt, että voikukasta voidaan syödä kaikki osat! Nyt on taas ukkelille kertomista. 😉

    Haha, mä en ole tainnut edes kuulla yhtään Rammsteinin kappaletta. Luulenpa, ettei olisi oikein "minun kuppini teetä".

    Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Juhlapäivä oli ikimuistoinen!
      Mahtavaa, että postauksessani oli uutta asiaa. Luonnonyrttien kerääminen ja käyttö ravintona on ihan oma kiinnostava maailmansa.
      Rammsteinin kappaleet ovat jyhkeää kuunneltavaa :)
      Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

      Poista
  6. Tienpientareet ovat nyt niin kauniina voikukkapeltoinen, harmi vaan kun ne ajetaan niin äkkiä lakoon. Kävin Youtubessa kuuntelemassa sitä Rammsteinia, ei ehkä ihan sitä lempimusiikkiani.😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikukat ovat kauniita. Ovat vain niin kovia leviämään, että voi monia harmittaa kovastikin. Juuri äsken olin takapihalla pihahommia tekemässä ja huomasin voikukkien levinneen sinnekin. No, syödään vaikka voikukka kerrallaan pois - hih ja heh :D

      Poista
  7. Onnea ylioppilaalle ja perheelle! Toivon teille ikimuistosia juhlia! Minä muistan vielä paljonkin yksityiskohtia omista juhlistani ja niiden valmisteluista.

    Olen joskus kokeillut laittaa voikukan lehtia salaattiin, mutta ovat olleet kitkeriä. Seuraavaan kokeiluun tiedän poistaa lehtiruodon. Meidän edesmennyt kilpikonna tykkäsi voikukan lehdistä, tosin ei läheskään niin paljoa kuin romainesalaatista. Molemmista tulee aina mieleen Noppa ja se kuinka paljon jäimme kaipaamaan yksinkertaista matelijaa.

    Minä olen seurannut Rammsteinia vain somen välityksellä. Kaikki ovat kehuneet lavashowta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Meillä on ollut kaksi punakorvakilpikonnaa. Ymmärrän, miten paljon voi lemmikkikilppareita kaivata <3 Rammsteinin lavashow oli suorastaan upean mieletön!

      Poista
  8. Hyvää kuuluu ja kesä fiiliksillä🌸
    Voi tulee lapsuus mieleen voikukista. Isomummu tipotti sormiini voikukan maitoa syyliin kun olin pieni. Ja niin hävisivät syylät eivätkä enää tulleet.
    Voikukkaseppele on joka kesäinen juttu🌸
    Luinkin et Rammsteinin keikalla oli väen paljous.
    Ihania kesähetkiä sinulle🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnonyrteillä on terveysvaikutuksia - isomummut sen tietävät. Rammsteinin konsertti oli elämys ja kyllä oli porukkaa Rammsteinin konsertissa! Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle <3

      Poista
  9. Harvemmin kukaan yhdistää voikukkaan sanaa "ihana", joten oli mukavan piristävä otsikko :).

    Voikukkaseppeleeseen olisi nyt hyvät ainekset tarjolla ja pikkutyttönä tuli tehtyä voikukan varsista myös torvia. Leikattiin varren toinen pää sellaisille liuskoille ja toisesta päästä kun puhallettiin, kuulosti tosiaan torvelta.

    Täällä on ihan normimeininki töissä, mutta ensi viikko on vapaata, kun pidän silloin talviloman pois. Keli taitaa olla sen mukainen :).

    Onnea ylioppilaalle ja ikimuistoisia juhlia teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ylioppilasjuhla oli ikimuistoinen <3
      Kommentistasi muistin, että minäkin tein lapsena voikukan varsista torvia! Olin aivan unohtanut koko asian!
      Keli on kyllä talviloman mukainen :D

      Poista
  10. Voikukista voi tehdä myös siirappia. Kerran olen maistellut lettujen päällä ja herkullista oli. Löysin myös googlettamalla reseptin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on hyvää! Minä en ole maistanut vielä voikukkasiirappia. Kiitos vinkistä! Kuusenkerkkäsiirappia valmistan itse ja se on kyllä oikein hyvää.

      Poista
  11. Kiitos voikukkaseppeleen ohjeesta. En ole ikinä osannut sitä tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle kommentistasi <3 Voikukkaseppeleen tekemisen kikan kun oppii, niin seppeleiden solmiminen on helppo juttu.

      Poista
  12. Rammsteinin tuotanto on aika hyvä. Yksi uusimmista on adieu, mahtava biisi ja video.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rammsteinin konsertti oli mahtava kokemus ja elämys! Vaikka porukkaa oli valtavasti, kaikki sujui meidän kokemuksen mukaan kaikki sujui oikein mallikkaasti.

      Poista
  13. Ihana muisto <3 Kiitos, kun jaoit muistosi kanssamme!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!