lauantai 17. helmikuuta 2024

Äänimaljarentoutus, neulehame ja isoäidin neliöitä - ja viikon innostavin vinkki
Äänimaljarentoutus Variskankaan Marttojen kanssa

Valona kristallit &s soinnut -yrityksen yrittäjä, Jenni, johdatti Variskankaan Martat upeaan äänimaljojen, kongin, koshikellojen ja sadepilarin sointukylpyyn sekä syvärentoutuneeseen tilaan. 

Jenni toi marttailtaamme osallistujille tarvittavat välineet; makuualustat, tyynyt ja viltit. Äänimaljarentoutukseen osallistujat voivat maata makuualustalla tai istua tuolilla. Tarkoitus on olla mahdollisimman rennossa ja itselle miellyttävässä asennossa. 

Jenni kertoi äänimaljarentouksen vaikutuksista mm. seuraavaa
 • ääniaaltojen värähtely kehossamme vapauttaa vagushermoa ja aktivoi lepohermostoamme
 • hermoston taistele ja pakene-reaktio väistyvät
 • mielihyvähormoonin (oksitosiini) tuotanto lisääntyy
 • arjen toiminnoista palaiutuminen helpottuu
 • yöunet paranevat
 • kiputilat voivat helpottua (esimerkiksi migreeni, lihaskivut, suolisto-ongelmat)
Tämä marttailta oli minulle toinen äänimaljarentoutuskokemus. Vajosin äänikylvyn aikana syvään rentoutuksen tilaan, en ajatellut yhtään mitään, en nähnyt unia. Kun havaihduin aikaan ja paikkaan, tunsin oloni rauhalliseksi ja levänneeksi. Kuitenkaan illan sointukylvyn myötä saavuttamani syvä rentouksen tila ei vienyt yöunia, vaan nukuin seuraavan yön ehkäpä jopa parhaiten kuin pitkiin aikoihin. Tämä toinen kokemukseni äänimaljarentoutuksesta vahvisti ajatustani siitä, että tällaista haluan kokea lisää!


Neulehameita ja isoäidin neliöitä

Tämä martta rentoutuu päivittäin tekemällä käsitöitä. Aamuisin ennen töihin lähtöä ehdin neulomaan useamman kerroksen. Illalla teen käsitöitä, kun päivällinen on syöty ja mahdolliset harrasturiennot on riennetty. 

Viimeisimmät käsityöni ovat nyt olleet neuleita ja virkkaustöitä. Olen neulonut jälleen uusia neulehameita, joista teen myöhemmin ohjeet. Aiempien neulehameideni ohjeet ovat innostaneet muitakin käsitöiden ystäviä neulomaan itselleen hameen. Tässä on Anna-Maijan neuloma hame:


Minulla on neuletöiden ohella tekeillä isonäidin neliöistä villatakki. Olen virkannut melkoisen määrän nelöitä ja nyt olen niitä ommellen yhdistämässä takiksi. Kivaa puuhaa!Viikon innostavin vinkki käsitöiden ystäville...on Kässähippalot täällä Kajaanissa! Tässä linkki tapahtuman sivuille KLIK.
Mukana tapahtumassa myös me Variskankaan Martat. Tapaamisiin Kässähippaloissa!

Tähän postauksen loppuun vielä ystävänpäivänänä ottamani kuva. Kuvassa on koulumme henkilökunnan taukohuoneen ruusukimppu. 

Rentouttavaa viikonlopun jatkoa!

15 kommenttia:

 1. neulehame! Voi että, siinäpä olisi ideaa - olen kaivannut jotain ideanpoikasta. En kyllä osaa kirjoneuletta, täytyy kehitellä jokin oma versio.
  Ruutuvirkkausta olen myös pohtinut, voisi opetella niitä kukkakuvioita. Minulla on iso määrä jämä-puuvillalankoja, niistä voisi saada jotain virkkaamalla ehkä aikaan? Vai tuleeko liian painava?

  VastaaPoista
 2. sirpahelena.rn@gmail.com18. helmikuuta 2024 klo 9.39

  Kiitos ystävänpäivän somasta ruususta :) toivotuksineen. Äänimaljasta olen kuullut, nyt sinä kerroit omakohtaisia kokemuksia. Olit tyytyväinen!

  Sinulla riittää neulomisideoita. Sitä ihailen ja toki tuloksiakin - muuta tällainen "kädetön" ei voikaan tehdä.

  VastaaPoista
 3. Minun kotini lähellä on aina ajottain mahdollisuus päästä äänimaljarentoutukseen. Olen haaveillut osallistuvani, mutta toistaiseksi ei ole ikinä aika sopinut. Ehkä vielä joskus osuu kohdilleen.

  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Äänimaljarentoutusta olisi kiva joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kässähippalot on varmaan kiva tapahtuma, ainakin esittelyn perusteella. Hienoa, kun on vielä ihmisiä, jotka jaksaa järjestää erilaisia tapahtumia. Kiitos ruusuista ja mukavaa uuden viikon alkua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Äänimaljarentoutus on ihan uusi käsite minulle, vaikka olen nimen joskus kuullutkin. Villatakki isoäidinruuduista, siinäpä itsellekin mielenkiintoinen haaste, mutta että pitäisi koota niistä takki, siinä tulisi minulle tenkkapoo.

  VastaaPoista
 7. Täälläpäin on ollut äänimaljarentoutuksia ja monesti olen miettinyt millaista on? Olenkin miettinyt, kuuluko se ääni miten ja pystyykö tosiaan ihan relaamaan tuon aikana?
  Ehkäpä rohkaistun vielä menemään!
  Isoäidinneliöt ovat ihania, tytär tekikin minulle myös niistä villatakin.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 8. Todella onnistunut lähikuva ruususta; hieno!
  Minulla olisi ollut mahdollisuus osallistua äänimaljarentoutukseen, mutta en uskaltanut mennä, kun arvaan, että olisin nukahtanut ja alkanut kuorsaamaan. En olisi uskaltanut rentoutua ollenkaan.

  VastaaPoista
 9. Ihana hame ja oi oi tuota ruusun ihanaa väriä.
  Olen kuullut äänimaljojen värähtelevää ääntä. Olen myös nauhoittanut rentoutusmusiikkia, jossa käytetään äänimaljoja.
  Usein kuuntelen musiikkia saunassa ja voin kyllä suositella.

  VastaaPoista
 10. Kaunis on ruusun väri <3 <3

  VastaaPoista
 11. Mihinhän mun kommenttini on kadonnut - olisiko roskapostin joukossa vai taivaan tuulissa? Iloa kuitenkin helmikuuhusi!

  VastaaPoista
 12. Kiitos linkistä pyllyttimeen! Olen aikani tuijotellut pieniä lankakeriä ja ajatellut, että voisin laittaa ne puikoille. (Mieluiten tekisin äidille isomman pyörätuolipeiton, mutta pelkään, ettei se ehtisi ajoissa..)
  Kaunis ruusu!

  VastaaPoista
 13. Ihmeellisiä asioita 🤔 Noita äänimaljoja olen nähnyt jossain televisiosarjassa. Onpa paljon hyviä vaikutuksia lueteltu. Suloiset neuleetkin tekeillä. 💕

  VastaaPoista
 14. Olen käyttänyt niin paljon sitä ohjeellasi tekemääni hametta. Kokokin oli niin sopiva. Tein pari muutakin muilla langoilla ja silmukkamäärillä, mutta pieleen meni. Odotan siis uutta ohjetta ❤️t. Sartsa

  VastaaPoista
 15. Olisipa kiva joskus päästä äänimaljarentoutukseen, se tekisi minulle hyvää :) Hame vaikuttaa tosi kivalta idealta.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!