lauantai 9. joulukuuta 2017

DIY Tontun ovi - osa 2


Sain jo viime viikonloppuna tontun ovi -projektin valmiiksi - tällainen siitä sitten tuli. Tämä Tontun ovi -osa 2 tulee vasta nyt, koska viikko on ollut mukavan puuhakas ja keskellä viikkoa juhlittiin itsenäisyyspäivääkin.


Maalasin portaan kalkkimaalilla. En ole kalkkimaalia ennen käyttänytkään ja ihastuin heti maalin ihanaan mattapintaan.

Käytin kalkkimaalia myös ovikyltin tekstin kirjoittamiseen. Kynänä käytin hammastikkua,koska sillä pystyin kirjoittamaan tarpeeksi pientä tekstiä.


Tein Fimo-massasta luudan risut, havuköynöksen, ovikranssin, oven yksityiskohdat, postilaatikon, kukkaruukun ja siihen havunoksan. Luudan varren katkaisin coctailtikusta. Muotoilin risut suoraan luudanvarren päähän ja laitoin uuniin varsineen - ei mennyt miksikään.


Luudan risujen ja havujen tekemiseen käytin valkosipulinpuristinta. Massaa valkosipulinpuristemella puristamalla saa kätevästi ohutta suikeroa.

Fimomassatyöt kovetetaan uunissa 110 asteessa 30 minuuttia. Massatöiden annetaan jäähtyä, sillä ne ovat kuumia uunista ottamisen jälkeen!


Tiptap, tiptap, tipetape, tiptap!

Ihanaa pikku piiperryksen tekemistä - tykkään ja peukutan :)


Kyllä riemastuin, kun näin tämän Kajaanin Prisman tontun oven! Somistus on tehty Prismassa myynnissä olevista tavaroista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!