lauantai 16. joulukuuta 2017

Kässämarttailua - ompelin kappaverhon keittiöönPentikin esitettä katsellessani ihastuin tähän kankaaseen! Lasse Kovasen suunnittelemaa Tulppaani -kangasta on puna- ja valkopohjaisena.

Päätin ommella keittiöön uuden yläkapan ja käväsin ostamassa kangasta Pentikiltä. Ostin kangasta kaksi kertaa verhon korkeuden verran, koska kankaan leveys ei olisi riittänyt.


Leikkasin ja yhdistin kankaat omepelemalla niin, että kankaan raporttien yhdistäminen ei pistä silmään. Kankaan raporttikoko on 64 cm eli kuvio toistuu aina samanlaisena 64 cm:n välein. Tästä johtuen reunoista pystyi hieman leikkaamaan valkoista osuutta reunoista pois ja hulpioreunan leikkaaminen molemmista reunoista riitti.


Ompelin sivureunoihin päärmeet (1 cm, 1 cm).


Yläreunaan tein kujan verhotankoa varten. Käänsin reunaa ensin 1 cm ja sitten 3,2cm. Koska verhotangoissa on eroja, niin kannattaa tarkistaa, miten leveä kuja tarvitaan.


Alapäärmeen taitoksen tein hieman leveämmäksi kuin sivureunojen (1cm, 2cm)


Vinkki: Päärmeen kääntäminen on helppoa, kun mittaa taitteenleveyden ja vetää nuppineulan terävällä kärjellä taitoskohdan kankaan reunasta toiseen reunaan. Kannattaa välillä mittaamalla tarkistaa, että taitosura ei mene vinoon.


Tällainen siitä verhosta sitten tuli :)

Verhotanko on laitettu leveämmälle kuin ikkuna on, että keittiö saadaan leveyssuunnassa väljemmän näköiseksi. Ompelin kappaverhon, koska keittiössämme ei sälekaihtimen ansiosta tarvita näkösuojaa.

Nyt kipinkapin kangasostoksille ja kappaverhoa ompelemaan :)

1 kommentti:

  1. Olisin itse tehnyt vähän pidemmät verhot, laittanut ne lähemmäksi katon reunaa. Nyt jää vähän hassusti puolitiehen.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!