maanantai 25. kesäkuuta 2018

Juhannus, keskikesän juhla


Ajelimme juhannuksena mökille. Vettä satoi sekä perjantaina että lauantaina, sadekuuro toinen toisensa perään. Välillä kulki ukkoskuurojakin.Juhannusaattona ja -päivänä siis himmailtiin enimmäkseen sisällä ja mm. syötiin tolkusti, nukuttiin päikkäreitä, pelattiin korttia, täytettiin ristikoita sekä etsittiin sanoja sanasokkeloista.


Sunnuntaina päivällä ilman ollessa mukava kesäsää, otin fiskarsin oksasakset ja naksuttelin pajupuskaa oikein urakalla. No, kun olin hyvin levännyt, niin sehän sujui varsin mallikkaasti. Siinä puuhastellessa oli mukava seurata, missä pihapiirin lintupöntöistä on asukkaita. Pihapiirissä lintuja pesii viidessä lintupöntössä ja lisäksi pääskyt olivat tehneet pesänsä saunan sekä mökin räystäiden alle. Eli melkoista sirkutusta ja vilskettä pihan ilmatilassa riitti.Juhannusviikonloppuna iltaisin lämmitettiin hartaasti saunaa ja vielä hartaammin saunottiin. Mökillä saunomiseen kuuluu vasta ja eritysesti se kuuluu juhannussaunaan. Sunnuntaina illalla järvi oli tyyni ja ilma mukavan lämmin. Siispä heitin viimeinkin talviturkin ja uida polskuttelin ripeästi ja nopeasti, kuten aina ensimmäisellä kerralla tehdään, vaikka eihän se vesi tosiaankaan enää ihan niin kylmää ollut.


Neuloin juhannusviikonlopun aikana Novitan Mökki-langasta villasukat. Langan väri on nimeltään osuvasti juhannus! Langasta sai ihanan kesäisen väriset raitasukat. Yksi kerä riitti kahteen sukkaan. Neuloin näihin sukkiin vahvistetut kantapäät. Mökki-langan toinen sesonkiväri on vihreäraitainen koivu. Varmaan pitää kipaista pikapuoliin Prismaan ostamaan vielä sekin väri.

Palasimme tänään kotiin juhannuksen vietosta roadtrip-meiningillä. Ajelimme mökiltä kotiin Taivalkosken, Posion, Kuusamon, Suomussalmen kautta. Kerron tulevissa postauksissani tuosta martta matkailee -roadtripistä :)


Kotipihamme juhannusruusut olivat kuin olivatkin nimensä veroisia - ne alkoivat kukkimaan juhannuksena <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!