perjantai 8. kesäkuuta 2018

Raparperipannukakku ja kanelivaniljakermavaahto


Ajelin mutkan ystäväni luona Kontiomäessä vaihtamassa kuulumisia. Talven mittaan olemme olleet yhteydessä puhelimitse ja sovimme näkevämme kesälomallani naamatusten. Nyt toessaankin oli viimeinkin sen aika. Siinä me sitten istuimme ja vaihdoimme kuulumisia teekupin ja herkkujen äärellä.

Kotiin lähtiessäni sain mukaani raparperejä. Ja voi mahdoton, miten mahtavan kokoisiksi ne olivatkaan ystäväni puutarhassa kasvaneet! Raparpereistä saan tehtyä vaikka ja vallan mitä herkkuja.

Aloittelin tekemällä raparperipannukakun ja tällainen ohjeesta sitten tuli:

RAPARPERIPANNUKAKKU

5 dl rapaperipaloja
5 dl kevytmaitoa
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoa
3 rkl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl ruokaöljyä

1. Kuori ja paloittele raparperi pieniksi kuutioiksi.

2. Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.

3. Lisää maito, ruokaöljy, sokerit, suola ja jauhot. Vatkaa hyvin.

4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

5. Ripottele raparperinpalat tasaisesti taikinan päälle, myös reunoille.

6. Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes pannari on saanut hieman väriä pintaan.

Tarjoile kanelivaniljakermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.


KANELIVANILJAKERMAVAAHTO

2 dl kuohukermaa
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita vaniljasokeri ja kaneli kermavaahtoon.

Huomenna linja-autollinen Kainuun Marttoja suuntaa kohti Oulua pohjoisten piirien marttapäiville. Osallistun ensimmäistä kertaa marttapäiville. Mukava lähteä katsomaan, millaisesta tapahtumasta on kyse. Palaan aiheeseen ensi viikolla.

Raparperinpirtsakkaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!