maanantai 18. helmikuuta 2019

Hotelli Aatelin Ainoa-ravintolassa tiedetään, mitkä maut tekevät ruuasta maukkaan

Istuudu mukavasti nojatuoliisi - lähdetään makumatkalle Vuokatin Aatelin Ainoa -ravintolaan ja tutustutaan Ainoan talvimenuun. Lähdetään ajelemaan täältä Kajaanista läpi tuulen ja tuiskun. Matkaa ei ole kuin noin 28 kilometriä ja tie on aurattu, niin mikäs meidän tässä on ajella.


Vuokatin Hotel Aateli juhli tammikuussa (2019) ensimmäistä toimintavuottaan uudistamalla ravintolakonseptinsa ja kutsumalla vieraita tutustumaan uudistuneeseen ravintolaan ja talvimenuun. Hotellin johtaja Petra Mulari toivotti matkailijoiden lisäksi myös kaikki kainuulaiset, kokeilunhaluiset, nostalgiannälkäiset ja, ennen kaikkea, hyvän ruuan ystävät tervetulleiksi ruokailemaan ravintola Ainoaan.


Ruualle elämänsä pyhittänyt keittiömestari Ville Pasanen kertoi tammikuisessa tilaisuudessa, että ravintola Ainoan tärkein ominaisuus on maku. Ville paljasti maistuvan ruuan salaisuuden - ruuasta tulee löytyä kaikki viisi makua: makea, suolainen, hapan, karvas ja umami. Nämä viisi makua tulee löytyä myös jälkiruuista.

Umami on maku, joka löytyy esim. joissakin pitkään kypsytetyissä juustoissa, sipuleista, tomaateissa, soijakastikeessa, herkkusienissä ja katkaravuissa.


Aloitetaan talvimenuun tutustuminen maistelemalla ensin alkuruokia. Maistellaan pehmeän täyteläiseksi haudutettua neljän sipulin keittoa sherryllä aateloituna, bliniä kera ravunpyrstön ja kiannan muikunmädin sekä Männikkölän tilan kyytöstä tehtyä tartarpihviä kastikkeenaan viiriäisen munan keltuainen. Mitä makujen sinfoniaa!


Pääruuista maistamme ohraa, hiillostettua tunturinieriää kera punajuuriperunoiden ja valkoviinivoikastikkeen sekä ylikypsää ankankoipea lisänään portviinikastiketta. Herkullista!


Jälkiruuaksi nautimme ensin Mouhijärven herkkujuustolan Väinö-valkohomejuustoa friteerattuna seuralaisenaan karviaismarjaa, rosmariinihilloa, mesimarjakastiketta ja hunajapaahdettuja kurpitsansiemeniä. Tämän jälkeen nautimme karamellivanukasta ja shampanjasorbettia. Upeaa!


Löysin netistä tutkimustuloksiin perustuvaa tietoa, että suomalaiset ovat ravintolaruoan kuluttajina siirtymässä kohti elämyksiä ja yksilöllisyyttä. Hotelli Aatelin ravintola Ainoa on konsepteineen aivan ytimessä - keittiömestari Ville kertoi, että jokainen annos on huolella mietitty ja lämmöllä valmistettu alusta asti Ainoan keittiössä. Ravintolan miljöö on lämmin, kiireetön ja yhtä aikaa sekä ylellinen että kotoisa! Henkilökunnasta näkyy innostununeisuus, iloisuus ja halua palvella asiakkaitaan hyvin.

Kurkataan vielä kolmeen hotellihuoneeseen.
Ja pyörähdetään palavereihin, kokouksiin ja koulutuksiin sopivassa tilassa. Tila sopii myös illanviettoihin, sillä se on aivan kylpylän vieressä.


Ihastellaan kylpylää ja saunaa!Syödään vielä pala mansikkakakkua kera teen. Vai otatko sinä kahvia?


Vuokatti.fi sivujen kautta pääset myös Hotel Aatelin sivuille ja näet alueen aktiviteetit KLIKKAA TÄSTÄ.

Hotel Aatelin facebookprofiilista näet ajankohtaisia kuulumisia ja mm. Ville Haapasalon kokemuksia Hotel Aatelista KLIKKAA TÄSTÄ.

Hotel Aateli, Ilkanmäentie 2, 88610 Vuokatti

2 kommenttia:

Ilahdun kommenteista!