torstai 28. helmikuuta 2019

Lasagnettea ja ohjeita someagenteilta

Tänään työkaverin kanssa jutellessani se ajatus sitten välähti - päivälliseksi teen lasagnettea. Netistä löysin Valion lasagnette-ohjeen , jota sovelsin. Kotiraati peukutti ja sanoi "jatkoon". Lasagneten tekeminen ei ole todellakaan vaivalloista ja uunissakin laatikko on vain noin 35 minuuttia. Arkiruoka on järkiruokaa, kuten me martat ruukaamme sanoa.


Tässä Valion ohjeen sovellusversioni:

Lasagnette


400 g naudanjauhelihaa
1-2 hienonnettua sipulia
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
n. 1 dl vettä
400 g Torino mini lasagnepastaa
3 dl maitoa
1 prk (2,5 dl) Valion Mustapekka pippurijuusto ruokakermaa
150 g juustoraastetta

Voiteluun
1 rkl nokare margariinia/Valio Oivariini® juoksevaa


1. Ruskista jauheliha ja sipuli paistokasarissa tai isossa, pinnoitetussa kattilassa.

2. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kääntele hetki. Lisää suola.

3. Sekoita joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä (n. 1 dl) ja lisää joukkoon. Keitä 2 - 3 min.

4. Lisää joukkoon pasta. Sekoita.

5. Tee juutokastike: kuumenna maito, ruokakerma ja juustoraaste kattilassa samalla sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Nosta liedeltä.

6. Lado voidellun uunivuoan (2 l) pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja kaada päälle puolet juustokastikkeesta. Toista samanlainen kerros.

7. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.

Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Kerkesin kuin kerkesinkin tänään illalla vielä pyörähtämään Lehtikankaan monitoimitalossa Mikä koukuttaa?-avoimessa illassa. Illan järjestivät Kajaanin kaupunki, Kainuun sote, MLL PerheKainuu -hanke ja EHYT ry yhteistyökumppaneineen.

Mikä koukuttaa? -illassa oli pohdintaa somesta, päihteistä, kiusaamisesta ja turvallisuudesta sekä annettiin avaimia puheeksi ottamiseen ja välineitä vanhemmuuden tukemiseen.

Lehtikankaan koulun someagentit (ryhmä oppilaita) kertoivat vinkkejä, milloin ei tulisi olla somessa. Somessa ei tulisi olla, kun on palaverissa tai kokouksessa, riparilla kirkossa ja ravintolassa syömässä (jos ei sitten ota kuvia ruuasta). Kaverin kanssa ollessa olisi hyvä keskittyä kaverin kanssa juttelemiseen ja katsoa välillä vaikka silmiin. Hyviä ohjeita meille ihan jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Kuullostaapa hyvältä tuo resepti. Tuota mustapekka kermaa en ole koskaan kokeillutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on - kotiraati peukutti. On kuulema 5/5 :) Kokeileppa Mustapekka kermaa! Voit käyttää vaikka 50/50 maustamatonta kermaa ja Mustapekkaa.

      Poista

Ilahdun kommenteista!