torstai 29. elokuuta 2019

Martat-lehti, marttatoiminnan suunnittelua ja mahtiyllätys

Maanantaina tuli aivan mahtavaa postia: arpajaisvoitto ja Martat-lehti!


Seuraan Inspiration-blogia. Blogia pitää kuopiolainen lifestyle-bloggaaja ja aktiivisomettaja Viltsumari (Viltsu). Osallistuin blogissa olleeseen arvontaan ja voitin kauniin kaulakorun!


Aina Martat-lehden postilaatikosta otettuani on matkalla postilaatikolta kotiovelle jo selattava lehteä ja katseltava läpi, mitä asioita lehdessä on.

Tässä Martat-lehdessä on mm. Marttatori-tapahtumasta, omenenviljelijä Paula Achrénista (martta Angelniemen Marttayhdistyksestä), herkullisia reseptejä (esim. juurikkaista), asiaa Martat 120-juhlavuoden sukkakilpailun sadosta kootusta kirjasta, ohje kylpyhuoneen maton tekemiseen, vinkkejä taloustaitojen neuvomiseen nuorille, Venyvä-hankkeiden Elastic Chef-ruokaklubeista sekä Marttojen uudesta strategiasta.

Martat-lehden "Menossa mukana" ja "Yhdistykset juhlivat" sivuilla katselen, josko näkyisi tuttuja kasvoja ja lueskelen, mitä muissa marttayhdistyksissä on tehty ja miten juhlittu. Näiltä sivuilta voi napata mahtavia ideoita oman yhdistyksen toimintaan!

Martat-lehteen voit tutustua klikkaamalla tästä KLIK.


Nappasin kalenterin ja Martat-lehden mukaani ja ajelin Variskankaan Marttojen puheenjohtajan Tuulan mökille. Yhdistyksemme hallitus piti suunnittelupalaverin, missä ideoimme pian alkavan syyskauden ohjelmaa. Käytimme suunnittelussamme jäseniltä saamiemme toiveiden lisäksi aapisenamme ja lähdeaineistona tuota saman päivän postissa tullutta Martat-lehteä!Tuula ja hänen miehensä Martti olivat laittaneet illan alkuun meille suolapalaa; ruisleivän kanssa suolahaukea pestokastikkeessa ja pippurilla maustetussa öljyssä sekä "ukin tönkkösuolattu naudanfile" eli naudanlihalastuja. Jälkiruuaksi Tuula pyöräytti meille vaniljan makuiset jätskitötteröt.


Ensi viikolla Variskankaan Marttojen hallitus kokoontuu viralliseen kokoukseen päättämään syyslukukauden toiminnasta. Kun ohjelma on valmis, se postitaan jäsenille ja laitetaan yhdistyksen nettisivuille. Olen jo nyt innoissani tulevasta kaudestamme, joka jääköön vielä salaisuudeksi ennen hallituksemme virallista kokousta.14 kommenttia:

 1. Tuo koru on kyllä ihana. Olin niin tyytyväinen kun voitto osui sinun kohdalle!
  Ihanaa Marttailua ja loppuviikkoa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
 2. Martta-toiminta kiinnostaa minua jonkin verran, mutta arkailen sinne menoa kun "en osaa mitään" enkä ole kummoinenkaan ruoanlaittaja.
  Ihana koru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marttaillassa saa käydä tutustumassa ja ottaa vaikka kaverin mukaan. Eipä haittaa, vaikka ei osaisikaan mitään. Marttailloissa oppii kaikenlaisia uusia taitoja liittyen esim. käsitöihin, kotipuutarhanhoitoon, leivontaan ja ruuanlaittoon. Aina ei pääse jokaiseen marttailtaan ja sekin on ok. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Ihanaa, kun koru vihdoin sai hyvän kodin eikä edes jäänyt välille, vaikka meillä täällä on postit löytyneet välillä tien penkaltakin. Kääk.
  Marttailu on siinä mielessä tuttua, että käytämme Marttojen ruokaohjeita ja siivousvinkkejäkin netistä, mutta muutoin kokematta jäänyt . Nuorena mielin sekä Martat että 4H-kerhon mummoiluksi, nyt tiedän jo, ettei se sitä ole. Arvostan suuresti, että meidän isovanhempiemme ja heidän isovanhempien taitoja opetetaan meille vähän nuoremmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos arvonnasta! Koru on ihana <3
   Martat.fi löytyy vinkkejä, reseptejä ja ohjeita kaikenlaisiin arkisiin asioihin.
   Mummoilua <3 Marttailu on tänä päivänä trendikäs ja eri ikäisiä kiinnostava harrastus. Tosi mukava lukea, että pidät Marttojen toimintaa tärkeänä. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 4. Oletpa saanut kauniin korun. Ihana arpajaisvoitto ♥ Marttojen toiminta on varmasti mukavaa ja mielenkiintoista. Minäkin luotan Marttojen resepteihin. Niillä onnistuu aina. Martat ylläpitävät arvokkaiden taitojen ylläpitoa. Minusta olisi hienoa kuulua Marttoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mahtava juttu saada tällainen palkinto!
   Tosi mukava lukea, että pidät Marttojen toimintaa tärkeänä. Martat.fi sivuilta löytyy paljon hyviä reseptejä. Tervetuloa mukaan toimintaan <3

   Poista
 5. Syvä kumarrus martoille! Olen aina heitä arvostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti <3 Kaikkien Marttojen puolesta kiitos! Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Kivaa toimintaa Martoilla ! Ja hyödyllistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku! Kiitos kaikkien Marttojen puolesta ihanasta kommentista!

   Poista
 7. Onnea arpavoitosta!
  Innostuneessa porukassa on kiva suunnitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sartsa! Nyt kyllä onni suosi minua. Niin se tosiaan on, että innostuneessa porukassa on kiva suunnitella ja syntyy hyviä ideoita.

   Poista

Ilahdun kommenteista!