tiistai 3. joulukuuta 2019

Karpalo-cookies (resepti) ja Variskankaan Marttojen ruokakurssi


Eilen illalla Variskankaan Marttojen ruokakurssilla valmistettiin vuoden 2019 nimikkokasveista ruokia. Vuoden 2019 vihannes on juurikkaat, sieni kangastatti, yrtti maitohorsma ja marja karpalo.

Kurssinvetäjät kertoivat, mitä ruokia Marttojen Vuoden nimikkokasvit 2019-reseptivihkosesta illan aikana valmistetaan. Esittelyn jälkeen kurssilaiset valitsivat joko pareittain tai kolmen ryhmässä, minkä esitellyistä ruuista he valmistavat. Ja siten alkoi hyörinä keittiössä ja yhteistyössä valmistui...


punajuurigalette,


punajuuririsotto ja


omena-tattipiirakka. Raija oli valmistanut illan kurssia varten valmiiksi...


karpalochutneyn ja


karpalosämpylätaikinan. Sämpylät paistettiin kurssipaikalla.

Kurssilla ei keitelty iltakaffea, vaan haudutettiin luonnonyrttiteetä. Teessä oli illan teeman mukaisesti vuoden 2019 nimikkoyrttiä eli maitohorsmaa.


Valmistin kurssilla tyttäreni kanssa karpalo-cookieseja. Näitä teemme kotonakin - herkullisia ja helppoja leipoa!

LAHJAVINKKI:
Karpalo-cookieseista saa ihanan joululahjan, kun laittaa cookiesit lasipurkkiin, somistaa purkin itse piirtämällä etiketillä ja sitomalla kauniin jouluisen nauhan purkin ympärille.

Karpalo-cookies (Marttojen resepti)

150 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl hasselpähkinärouhetta

1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Vatkaa joukkoon kananmuna.
3. Mittaa kuivat aineet keskenään ja sekoita nopeasti seokseen.
4. Kääntele kuivatut karpalot ja pähkinärouhe joukkoon.
5. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 20-25 osaan. Pyöritä palat kämmenten välissä ensin palloiksi ja paina pallot litteiksi. Laita ne leivinpaperin päälle pellille, jätä leviämisvaraa.
4. Paista uunissa 200°C:ssa noin 12 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Karpalo-cookiesien resepti löytyy Marttojen sivuilta klikkaamalla tästä KLIK.
Sieltä näet myös karpalo-cookiesien ravintosisällön sekä millaisen hiilijalanjäljen karpalo-cookiesiet jättää.

Herkullista viikon jatkoa!

7 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloisia reseptejä, etenkin nuo karpalo-cookiet! <3
    Tunnelmallista joulunodotusta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin herkullisia olivat, että teemme näitä toistekin. Hyvää itsenäisyyspäivän aikaa sinulle, Mantelilaakson Susanna <3

      Poista
  2. Kaikkea ihanaa! Tuollaiset illat ovat varmasti tosi kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva on yhdessä laittaa ruokaa ja leipoa, kokeilla uusia reseptejä. Ja sitten syödään yhdessä. Aika kuluu kuin siivillä.

      Poista
  3. Oi mitä herkkua. Karpalokeksit onkin niin hyviä, minä olen karpalokekseihin lisännyt vielä valkosuklaata :)
    Herkullista iltaa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaa sopii varmasti tosi hyvin karpalokekseihin. Hyvää itsenäisyyspäivän aikaa, Outi <3

      Poista
  4. Kuulostaa hyvältä, pitäisi melkein kokeilla:)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!