perjantai 9. lokakuuta 2020

Saapaspäivä 2020 - lähiulkoilun ja luonnossa liikkumisen päivä

Kaupallinen yhteistyö: Nokia JalkineetKontio Classic kumisaappaat saatu, ilmaistuote Pyhä-Luoton kansallispuisto, syksy 2020
Kuva: Tarja Karvonen


Tänä vuonna Saapaspäivän (11.10.2020) teema on lähiulkoilu ja luonnossa liikkuminen. Korona-aikana kotimaan luonto ja luontokohteet ovat suosittuja vapaa-ajan ja lomien viettotapoja. Kansallispuistot ja retkeilyalueet soveltuvat monenlaiseen luonnossa liikkumiseen.


Luonto ja terveys


Meistä monet ovat havainneet virkistyvänsä ja rentoutuvansa luonnossa liikkuessaan tai ulkoillessaan. Sohvalla makoilu telkkaria katsellen on toki kivaa, mutta happihyppy lähiulkoillen tai luonnossa liikkuen antaa ihan eri tavalla virtaa eloon ja oloon.

On tutkittu, että luonto vaikuttaa myönteisesti terveyteen ja hyvinvointii kolmen väylän kautta:
- Fyysinen aktiivisuus lisääntyy luonnossa.
- Luonto elvyttää ja auttaa palautumaan stressistä.
- Luonnossa liikkuminen edistää sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. 

Metsähallitus kumppaneineen tarjoaa hyviä palveluja luonnossa liikkumiseen; reittejä, taukopaikkoja, karttoja ja tietoa Suomen upeimmista luontokohteista.
(Lähde: Metsähallitus.fi)


Pallas-Ylläs kansallispuisto, Taivaskero, juhannus 2020 
Kuva: Tarja Karvonen

Olen innostunut kansallispuistoista. Kansansallispuistoissa minua viehättää hienot vaellusreitit ja reittien monipuolisuus niin vaatimustasoltaan kuin maastoltaan ja maisemiltaan. Tässä on muutamia linkkejä blogiarkistossani oleviin kansallispuistopostauksiini:Nämä ovat lempparikumpparini 💗


Saapaspäivän 2020 arvonta
Osallistu arvontaan ja voita aidot Hait tai Nokian Jalkineiden kumpparit!
Nokian Jalkineet haastaa saapaspäivän teeman mukaisesti lähiulkoilemaan ja liikkumaan luonnossa. Osallistu Nokian Jalkineiden arvontaan jakamalla oma saapastelukuvasi luonnossa ja haasta kaverisi jakamaan oma kuvansa.

Arvontaan voit osallistua jakamalla saapastelukuvia Instagramissa ja Facebookissa sekä lähettämällä kuvia sähköpostilla osoitteeseen nokianjalkineet@berner.fi. Materiaalin tulee olla perillä viimeistään lauantaina 11.10. Kuvien tulisi olla mieluiten vaakakuvia, mutta muutkin käyvät. Kuvia saatetaan joutua rajaamaan. Voittajat arvotaan 12.10.2020.

Nokian Jalkineiden nettisivuilla muistutellaan, että terveydelle on hyväksi kävellä reippaasti puoli tuntia päivässä, vaikka vain kymmenen minuutin pätkissä. Luonnosta liikkumisesta voi nauttia kaikkina vuodenaikoina, kun maasto on sopiva ja vaatetus on oikea. 

Katso Saapaspäivän kilpailun säännöt klikkaamalla tästä KLIK. 
Pyhä-Luoston kansallispuisto, syksy 2020 
Kuva: Tarja Karvonen

Ota haaste vastaan ja lähde saapastelemaan vaikka pihapiirissä tai vähän pitemmälle luontoon! Saapastelemisiin <3

24 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään käydä kansallispuistoissa ja vuosittain teemmekin retkiä niihin. Yleensä käymme korkeintaan viiden kilometrin reiteillä, jotta nuorimmainenkin (4v) jaksaisi kulkea matkan itse. Evästauko toki täytyy aina pitää puolivälissä.:) Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansallispuistot ovat kyllä hienoja paikkoja vapaa-ajan viettoon. Teidän nuorimmainen on tosi reipas luonnossa kulkija! Ja tokihan evästauko, jos toinenkin, olla pitää <3

   Poista
 2. Hienot kuvat. Hossassa kävimme lomalla mökkeilemässä ja hiihtämässä koko perheen voimin parina talvena vuosia sitten ja samalla myös Värikalliot tuli käytyä katsastamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hossa on hieno paikka lomailla ympäri vuoden. Asumme aika lähellä (noin 160 km), niin käväsemme päiväseltään. Joskus lapsuudessani olimme perheen kanssa talvella mökkeilemässä ja hiihtämässä. Värikallion äärelle on nyt tehty hieno silta.

   Poista
 3. Upeat kuvat!
  Ja nuo kumpparit niiiiiin ihanat....
  (kumppareita tarttisin:)
  en vain taida pystyä osallistumaan:(
  Mukavaa ulkoilu/vaellus/retkeily viikonloppua!Sinulle Tarja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ruskakuvia otimme aika paljon. Niistä muutamia laittelen näihin postauksiini. Ihanaa viikon jatkoa sinulle, Liisa <3

   Poista
 4. Nyt on saappaissa luonnetta. Kontio on mallina mitä parhain ja niillä voi vähän suurempiakin lätäköitä reippaasti lähestyä. Punainen väri on tehokas, mulla on muuten ollut tästä mallista aina mustat 🖤🤔 Mitä kaikkia värejä olisikaan saatavilla...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen on uusi musta ;D Minusta nämä Kontiot Classicit ovat jalkaan niin passelit. Eikä tarvitse arastella, kulkipa missä vain. Kontio Classic kumisaappaan perusvärit ovat musta ja punainen. Kausiväreinä saatavilla kaunis luumu ja pirteä keltainen. Ihanaa viikon jatkoa sinulle, Titta <3

   Poista
 5. Ihanat kuvat. Suot ovat syksyisin todella ihanan värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ei uskoisi, miten kauniita suot ovatkaan syksyisin. Ihanaa viikon jatkoa sinulle <3

   Poista
 6. Voi miten kauniita kuvia♥ Kansallispuistoissa on niin kiva tehdä retkiä! Ihania syyspäiviä sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Maisemat olivat niin kauniita, ruska oli upea. Kansallispuistot ovat niin ihanan erilaisia ja niistä löytyy kaikille sopivia reittejä. Kauniita lokakuun päiviä sinulle <3

   Poista
 7. Tänä vuonna on tullut "saapasteltua" ennätysmäärät... kaikki keväiset luontopolut ja nyttemmin syksyllä keksitty uusi harrastus bongailla SIIRTOLOHKAREITA ovat ulkoiluttaneet tasaisesti niin saappaita kuin lenkkareita... saappaat on aina takakontissa varalla... eli ei ole huonoja säitä, on vain huonoja varusteita!
  Kiitos vinkkauksesta kisaan... piti heti osallistua, sillä saapaskuvia riittää... ja ei muuta kuin iloisia syyspäiviä sinullekin ja uusille poluille saapastelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Tässäpä vasta mielenkiintoinen harrastus! <3 Näin se on - ei ole huonoja säitä, vain huonoja varusteita. Saapastelemisiin!

   Poista
 8. Ihania kuvia Lapista! Olen itse suunnittelemassa reissu Nuuksioon meidän espoolaisten omaan kansallispuistoon tässä syksyn aikana. Olemme muuten jo keväästä lähtien liikkuneet erilaisilla luonnonsuojelualueilla ja luonnossa ihan viikottain ja useampiakin kertoja. Siellä kun ei tarvitse koko ajan olla varuillaan vastaantulijoita tai koronasta.

  Mukavaa viikonloppua Tarja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nuuksio on kansallispuistolistalla, missä haluan käydä. Luonnossa turvavälit on helppo pitää. Mediasta näin, että Kolilla oli mahdottomasti luontomatkailusta innostuneita. Tienvarret täynnä autoja. Skipattiin Kolilla käynti suosiolla ensi kesään. Ihanaa viikon jatkoa sinulle, Marjo <3

   Poista
 9. Tästä tulikin mieleen, että pitäisi ostaa kumisaappaat :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpparit ovat niin tarpeelliset. Ja nyt syyssäällä ihan ehdottomat. Ihanaa viikon jatkoa sinulle, Outi <3

   Poista
 10. Ihanat nuo maaruskakuvat pohjoisesta. Minun haavelistan kärkipäässä on maaruskan näkeminen Lapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin iloinen ja onnellinen, että kävimme pienellä lomasella juuri tänä syksynä ihastelemassa ruskaa. Peukkua haavelistalla olevalle maaruskan näkemiselle Lapissa.

   Poista
 11. Boa tarde. Deu vontade de conhecer esse lugar lindo e especial.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lugares tão bonitos podem ser encontrados na Lapônia finlandesa. O outono é especialmente bonito na Finlândia.

   Poista
 12. Ihanat ja punaiset ne olla pitää. Oli Marimekon Kontio unikkosaappaat ja rakastin niitä, lopulta kuluivat puhki. Ostin myös tytöille Unikkosaappaat ja pikkuisten saappaat ovat vieläkin tallella. <3

  Sydämellistä uutta viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei värillä väliä, kunhan on punaiset ;D Unikkosaappaat on kauniit <3 Ihanaa viikon jatkoa sinulle <3

   Poista

Ilahdun kommenteista!