tiistai 24. elokuuta 2021

Jymy uutisia Martoilta - Martta menee taskuun!

Kuva: Eva Haataja

Siis mitä että?! Sitä, että nyt tulee ihan uusi juttu. Nimittäin Marttojen mobiilisovellus, tuttavallisesti äppi. Se on ladattavissa omaan puhelimeen ELOKUUN VIIMEISELLÄ VIIKOLLA. Lataamalla ilmaisen sovelluksen puhelimeen, saa Marttojen ajankohtaiset kuulumiset ja vinkit omaan puhelimeen. Sovellus on ladattavissa Android- ja iPhone-puhelimiin.

Olin mukana Marttaliiton sivujen mobiiliversion testaamisessa. Tulossa on oikeasti huippuhieno juttu! Ihastuin mobiilisovelluksen raikkaaseen ilmeeseen, helppokäyttöisyyteen ja monipuoliseen sisältöön - marttamaiseen sovellukseen. Sovelluksen sisällön voi muokata niin, että siinä on itselle tärkeitä ja kiinnostavia juttuja. Kivaa on myös yhteisöllisyys - äpissä keskustellaan ja jaetaan vinkkejä, neuvoja ja kokemuksia.

Kuva: Alina Karvonen

Vastaus kysymykseen "Mitä tänään syötäisiin?" löytyy jatkossa Martta äpin päivän ruokaehdotuksesta ja viikon ruokalistasta. Ohjeita voi tallentaa omaan Marttavihkoon. Löysin muuten aiemmassa postauksessani olleen Mummun marjapiirakan reseptin juuri tuota äppisovellusta testatessani. 

Eikä tässä ollut vielä kaikki - äppi kokoaa marttayhteisön, joka viittaa kintaalla etäisyyksille paikkakuntien välillä sekä koronan vuoksi peruuntuneille marttailloille! Martat äpissä voivat kohdata kaikki martat ja marttahenkiset <3

Uusimmassa Martat-lehdessä Marttaliiton digipalvelujen koordinaattori Minttu Salminen kertoo ajattelevansa, että marttajärjestö antaa aidosti arvokkaista neuvoja kivempaan arkeen. Martat-lehden artikkelissa todetaan, että ruokaan liittyviä soveluksia on valtavasti. Marttojen sovelluksessa on ruokaosuuden lisäksi kodinhoito ja puutarha. Martat vinkkaa myös moniin muihin teemoihin, kuten esimerkiksi kierrätys, lajittelu, siivous, pyykki, vaatehuolto ja huonekasvit.

Kuva: Tarja Karvonen 

Miltä Mattojen äppi sinusta kuulostaa? Kiinnostuitko Marttojen sovelluksesta? 

Tervetuloa tutustumaan marttojen maailmaan Martat äpin kautta!

13 kommenttia:

 1. Kyllä kiinnostaa tuo äppi ja haluankin heti avata sen puhelimeeni. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta vinkistä ja ihanaa loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Luin uutisen Martat-lehdestä ja jäin miettimään, haluanko muistutuksia ikkunapesusta tai pakastimen sulatuksesta :D Hieno juttu joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 4. Kiinnostaa!
  Etenkin viikon ruokalista, mutta toki myös muutkin vinkit.

  VastaaPoista
 5. Äppi on varmaan kokoava yhteisöllisyyden ylläpitäjä ja kerää mukaan muitakin kuin Marttoja.

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä vinkistä, täytyykin ehdottomasti ladata tämä äppi :)

  VastaaPoista
 7. Boa tarde. Espero que tenha esse aplicativo em português. Obrigado pela dica.

  VastaaPoista
 8. Kiinnostuin ja olenkin tässä pohtinut selvittäväni onko tällä uudella asuinpaikkakunnallani aktiivista Martta-toimintaa.
  Olen vuosia ollut VPK-nainen, mutta välimatka vanhaan palokuntaan on sen verran pitkä, etten esim. pysty osallistumaan hälytyksiin mitenkään. Jokin harrastus pitää löytää, ja sitä kautta uusia ystäviä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!