perjantai 27. elokuuta 2021

Hyvää valtakunnallista sienipäivää ja Suomen Luonnon päivää!


Kuva: Vilma Karvonen/Ruusu-unelmia ja villasukkia

Huomenna, lauantaina 28.8.2021, vietetään valtakunnallista sienipäivää ja Suomen Luonnon päivää. Tuolloin alkaa myös 12.9.2021 asti jatkuvat marttojen sieniviikot. Marttapiirit ja -yhdistykset järjestävät eri paikkakunnilla mm. sieniretkiä ja sieninäyttelyitä.

Marttojen sivuilta löydät sieniviikkojen paikkakuntakohtaiset tapahtumat.

Minä kirmaan maanantaina (30.8.202) Vuokattiin sieniviikon tapahtumaan. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä ProAgria Itä-Suomi - Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, Sotkamon Martat ja Variskankaan Martat. Sienitapahtumassa on sieninäyttely ja pienimuotoinen sieniretki. Mukanaan tapahtumaan voi tuoda sieniä tunnistettavaksi. 

Kuva: Vilma Karvonen/Ruusu-unelmia ja villasukkia 

Kaupallinen yhteistyö: Retki Finland

Sain tuotetestaukseen Retki sieniveitsen. Katsotaanpa millainen tuote on kyseessä. Kuvatekstiä klikkaamalla näet sieniveitsen esittelyvideon.

Video: Ruusu-unelmia ja villasukkia You Tube

Retki sieniveitsi on taitettava ja siksi käytännöllinen ottaa mukaan sienimetsään. Taitettuna terä on kahvaosan sisällä suojassa ja siksi sieniveitsen voi turvallisesti sujauttaa reppuun tai taskuun. 

Kahvaosa on kaunista, ruskeaa, ruusupuuta. Kahvan päässä on luonnonharjaksinen suti, jolla sienien puhdistus sujuu näppärästi. Terä on kaareva ja materiaali ruostumatonta terästä.

Sieniveitsen pituus on avattuna 20,3 cm ja kokoon taitettuna veitsi on 13 cm.  Sieniveitsen paino on 80 grammaa.

Sienimetsälle otetaan mukaan sieniveitsi ja kori tai sanko. Sienet puhdistetaan metsässä ja siihen on hyvä olla tarkoituksen mukainen työkalu

Kuva: Tarja Karvonen/Ruusu-unelmia ja villasukkia 

"Uskomme, että parhaat hetket syntyvät oven ulkopuolella." Retki.fi 

Syksyn parhaita hetkiä on todellakin syntynyt mm. luonnonpuistojen poluilla ja sienimetsissä. Ja sienestyskausi on vasta alussa!

Kalastajille toivotetaan hyvää kalaonnea sanomalla kireitä siimoja. Miten toivotetaan sienestäjille hyviä sienisaaliita?

25 kommenttia:

 1. Kiitos samoin ja mahtavia tulevia sieniviikkoja sinulle!

  VastaaPoista
 2. Otin näköjään varaslähdön sieniviikkoihin, sillä noukin eilen ensimmäiset tatit. Tänään uudelleen metsään!
  Tuo veitsi näyttääkin niin hienolta, että aion hankkia sellaisen...
  Kivaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet ottanut sienitilanteen haltuun - peukutan varaslähdölle :) Retkisieniveitsi on kätevä ja turvallinen, kun terä taittuu varren sisään. Kaunista alkavaa syyskuuta ja hienoja sienisaaliita!

   Poista
 3. Hyvää Suomen luonnon päivää ja toki myös sieniviikkoja.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa syksyä kaikille sienestäjille. Nyt sieniä kuulemma riittää näiden runsaiden sateiden jälkeen. Minun sieneni ovat kantarelleja ja tulevat kaupasta. En oikein muita tunne - paitsi suppilovahverot - enkä osaa laittaa. Syön kyllä mielelläni vaikka ravintolassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienien kerääminen on mukavaa. Ja hyviä sienireseptejä on paljon. Kaupasta sienien ostaminen on hyvä juttu. Kaunista alkavaa syyskuuta sinulle!

   Poista
 5. Tuo sieniveitsi on kyllä hyvä, minusta ainakin. Herkkutatit ja kanttarellit ovat parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieniveitsi on näppärä ja turvallinen käyttää, kun terä kääntyy varren sisään. Sienestäminen on niin kivaa! Kaunista alkavaa syyskuuta sinulle!

   Poista
 6. Hieno sienijuttu. Ja sulla on upea punainen tukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Sienestäminen ja marjastaminen on niin kivaa! Kiitos <3 Punainen hiusten väri on niin minun juttu <3 Kaunista alkavaa syyskuuta!

   Poista
 7. Sienionnea sinulle <3. Aivan ihania sienikuvia täällä blogissasi.
  Kaunista viikonloppua sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Täällä sitä kirmaillaan sienien perässä :) Kaunista alkavaa syyskuuta sinulle, Outi!

   Poista
 8. Ihanat kuvat🥰
  Mekin olemme sienestäneet kovasti ja yllättävän paljon ollaankin kerätty.
  Mies eilen mökiltä keräsi ämpärillisen myös pienessä ajassa.
  Mukavaa sunnuntai päivää🍁 ja elokuun viimisiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikkien kuvaajien puolesta <3 Nyt on sienestäjien lempiaikaa. Miehesi on saanut hienon sienisaaliin! Kaunista alkavaa syyskuuta teille!

   Poista
 9. En ole koskaan sienestänyt. Äiti ei kerännyt, kun isävainaa ei tykännyt sienistä. Harmi, että jäi minultakin oppimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienestäminen on kyllä mukavaa, kuten marjastaminenkin. Ota sienikaveri (kamu, joka tunnistaa sieniä) ja lähde hänen kanssaa sienestämään. Hyviä sienireseptejä on paljon. Kaunista alkavaa syyskuuta!

   Poista
 10. Sienestys on mukavaa. Mä vaan välillä hätkähdän peuroja ja kerran oli hirvikin. Varmasti kätevä tuo sieni veitsi. Mukavia sieniretkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin säikähdän välillä läheltä lentoon lähteviä lintuja ja jänöjusseja. Tosi näppärä sieniveitsi! Ja turvallinen kuljettaa mukana, kun terä taittuu varren sisään. Kaunsita alkavaa syyskuuta!

   Poista
 11. Toivottavasti oli kiva sienipäivä ja sieniretkeltä tuli saalistakin :)

  Hieno veitsi! Minä olen toistaiseksi pärjännyt sieni veitsettä, kun poimin lähinnä vaan kanttarelleja ja suppiloita. Mökkipaikkakunnalla ei juuri esim. tatteja löydy.

  Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo veitsi on niin kätevä! Kun malli on kuin linkkuveitsi, niin terä pysyy hyvänä ja on turvallinen kuljettaa. Sieniretket ovat tosi mukavia. Jos saa sienisaalista niin aina parempi :) Kaunista alkavaa syyskuuta!

   Poista
 12. Minä en kerää sieniä,mutta tänään kävin puolukassa. Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukat ovat hyviä ja niiden kerääminen on ihan super mukavaa! Kaunista alkavaa syyskuuta sinulle, Leena K!

   Poista

Ilahdun kommenteista!