perjantai 30. kesäkuuta 2017

Perjantaipuuhia


Tänään on ollut aivan mahtava kesäsää! Aurinko on paistanut ja pieni hitusen viileä tuulen vire on pitänyt lämmön kohtuullisen tuntoisena.

Kävin aamupäivällä polkupyörällä ajellen hakemassa lippuja Runoviikon esityksiin. Olen talkoolaisena sekä katsojana ensi viikolla useammassa esityksessä. Matkalla koukkasin torin kautta ja kirppislöytönä mukaani lähti kuvassa oleva maljakko (2€).

Kirjastosta sain varaamani Villiyrtit tunnistusoppaan (Eija Lehmuskallio & Jouko Lehmuskallio 2016). Kirjassa on tunnistusohjeiden lisäksi vinkkejä villiyrttien käyttöön.

Kesäherkkuvinkki: Viipaloi melonia ja laita kulhoon jääkaappiin. Kylmät meloniviipaleet maistuvat näillä kesäkeleillä!


Istutin tänään uuden ruusun (Nina Weibull). Multana käytin Kekkilän perennoille ja ruusuille tarkoitettua erikoismultaa. Multa on tuotetietojen mukaan kehtitetty monivuotisille kasveille ja humusyhdiste vahvistaa juuria.


Tässä on toinen viime kesänä istuttamistani juhannusruusuista. Ei kukkineet vielä tänä juhannuksena :)

Innostuin kitkemään ruusujen juurilta heinät ja rikkaruohot - kaikenlaista innostusta sitä ihmisellä on. Mietin kyllä, että menikö vähän yli, kun saksilla nykersin heiniä päivänkakkaroiden ympäriltä... Ihan vain siksi, että viime kesänä päivänkakkarat kukkivat niin kauniisti :)


Konna lenkillä. Punakorvakilpikonna Alvin luimuilee kuoressaan ja ihmettelee auringon paistetta.

Nyt pakkauspuuhiin - lähdetään mökille viikonlopuksi!
Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Heippa!
  Osaatko kertoa jotakin infoa melonien alla olevasta lautasesta?! :)

  Et haluaisi myydä sitä/niitä minulle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautasen tarinaa en tiedä. Siinä on kaunis ruusukuvio. Lautasia Minulla on vain yksi. Laita minulle viestiä sähköpostiini. Sähköpostini on ruusuunelmiajavillasukkia@gmail.com.

   Poista

Ilahdun kommenteista!