perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kotoilua keittiössä: tomaatti-mozzarellasalaatti


Basilikaa ruukkuun istuttaessani päätin tehdä tällä viikolla tomaatti-mozzarellasalaattia. Kaupassa oli myynnissä mahtavia muhkeita kotimaisia tomaatteja.

Tämä on helppo ja todella sukkela salaatti tehdä ja raaka-aineitakaan ei tarvita sen seitsemää sorttia. Tomaatteina käytin tosiaan kotimaisia perustompsuja, mutta voit käyttää muitakin tomaatteja.

Mozzarellajuusto valmistetaan joko vesipuhvelin tai lehmän maidosta. Maultaan se on mieto ja rakenteeltaan puolipehmeä tuorejuusto. Mozzarellajuustoja on muodoltaan erilaisia; kätevintä tähän salaattiin on käyttää tankoa tai isoja, pallon muotoisia mozzarella juustoja.

Tomaatti-mozzarellasalaatti


Ainekset

Tomaatteja
Mozzarellajuustoa
Basilikaa
Oliiviöljyä (extra-neitsytoliiviöljyä)
Mustapippuria
Suolaa1. Huuhtele ja viipaloi tomaatit.

2. Valuta ja viipaloi mozzarellajuusto.

3. Laita tomaatti- ja mozzarellaviipaleet vuorotellen limittäin tarjoiluastiaan. Sujauttele basilikanlehtiä viipaleiden väliin.

4. Pirskottele päälle oliiviöljyä.

5. Ripottele päälle mustaa pippuria ja suolaa.

Anna salaatin makujen tekeytyä jääkaapissa n. 30 minuuttia ennen tarjolle laittoa tai laita suoraan tarjolle :)


Ja sitten vielä kerrassaan pakollinen sääpäivitys: Tänä aamuna oli pikkuisen hämmentynyt olo, kun istuin autoon lähteäkseni töihin - tarvitseeko auto todella putsata lumesta. Istuin hetken ja mietin, että milloinkahan täällä meidän leveyspiirillä päästään toteuttamaan puutarhaunelmia. Ensi viikolla on kuulema lämpimämpää. Ihan jänskättää, että mitenköhän lämmin sää sitten onkaan ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!