perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kotoilua keittiössä: Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti


Vaikka pihalla oli hieno kesäsää, niin teki mieli kokeilla jotain uutta reseptiä sisällä. Mielessäni oli useampaan kertaan viikon aikana pyörähtänyt ajatus tehdä kaalisalaattia ja mitäpä sitä enää pitempään suunnittelemaan :) Päätin tehdä Coleslaw'ta eli amerkkalaista kaalisalaattia.

Reseptejä tämän kaalisalaatin tekemiseen on useita erilaisia, joista valitsin Dan Sukkerin reseptin. Pääraaka-aineet ovat suikaloitu kaali ja raastettu porkkana. Joissakin ohjeissa salaatiin lisätään mm. paprikaa, raastettua juustoa tai sipulia. Kastike on joko majoneesi- tai etikkapohjainen.

Yhdysvaltalaiseen ruokakulttuuriin kuuluva Coleslaw soveltuu paistetun lihan, makkaran ja ranskanperunoiden lisukkeeksi sekä Hot Dogin täytteeksi.

Coleslaw

8-10 annosta
Säilyy jääkaapissa hyvin muutamia päiviä.



Raaka-aineet

800 g keräkaalia
3 porkkanaa

Majoneesi

2 munankeltuaista
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria tai Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
1 rkl sinappia
2 tl omena- tai hunajaviinietikkaa
½ tl suolaa
pala habaneroa tai muuta chilipaprikaa hienonnettuna
4 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 dl smetanaa tai ranskankermaa
mustapippuria myllystä

1. Leikkaa kaalista kanta ja poista uloimmat lehdet. Hienonna kaali kokkiveitsellä leikkuulaudalla ohuiksi suikaleiksi.

2, Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.

3. Valmista majoneesi.
Erottele keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri tai siirappi, sinappi, viinietikka, suola ja chilipaprika. Sekoita. Lisää öljy vähän kerrallaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes majoneesi on paksua. Sekoita joukkoon smetana tai ranskankerma. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, etikkaa tai sinappia.


Tein ensimmäistä kertaa majoneesilla tällä Tupperwaren Chopperilla ja ei sitä turhaan kehuttu esittelyssä - helppo käyttää ja majoneesin teko onnistui täydellisesti :) Lue lisää Chopperista Tupperwaren kuvastosta.

4. Sekoita joukkoon suikaloitu kaali ja raastetut porkkanat. Tarkista maku.

Vinkki! Hienonna joukkoon halutessasi persiljaa tai muuta yrttiä.


Koska sää oli niin mahtava, käytiin illalla vielä ajelemassa moottoripyörällä. Maantie oli vielä illallakin kuuma - ja matkaan lähtiessä myös ajoasu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!