lauantai 17. marraskuuta 2018

Kasvis-mifuwokki ja nuudelia


Arkiruoka on järkiruokaa. Kätevä & Tekevä 2018 -messuilla Sirkka-Liisa, Itä-Hämeen Marttojen ruokamartta, kiteytti, mitä tarkoittaa arkiruoka; arkiruoka on hyvistä raaka-aineista ja helposti syntyvää maukasta ruokaa.

Työpäivän jälkeen oli saatava ruoka valmiiksi sukkelasti, kun itse kukasellakin oli iltamenoja. Olin ostanut Prismasta valmiiksi raaka-aikeet kasviswokkiin. En kyllä arvannut tuolloin, että miten nopea arkiruoka tästä tuli. Nuudelien valmistamiseen menee noin 5 min (veden kiehuvaksi saamiseen käytetty aika + 2 min) ja wokki valmistuu noin 10-15 minuutissa (kasvisten kypsentäminen ja MiFu ruokarakeiden ruskistaminen).

Jos Valio MiFU® ruokarae ei ole vielä tuttu juttu, niin se on kotimaisesta maidosta valmistettu ruoanlaiton proteiinipitoinen raaka-aine. Näyttää raejuustolta, mutta rakenne on kiinteä ja suutuntuma topakampi. Valio MiFU® löytyy Prismasta juustohyllystä. Ostin maustettua MiFua ja maustoin hieman nuudelia - muita mausteita ei tarvittu.

Kasvis-mifuwokki ja nuudelia

Ainekset:

nuudelia 1 levy/hlö (esim. MAMA -kananmakuinen nuudeli)
Valio MiFu ruokarae Sweet & sour
pakaste wokvihanneksia pussi (Rainbow Oriental wok mix 500 g)
öljyä

1. Kypsennä jäiset wokvihannekset paistin- tai wokkipannulla pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Ruskista MiFu ruokarae.

3. Sekoita ruskistettu MiFu ruokarae kasvisten sekaan.

4. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita nuudelien mukana olevia mausteilla maltillisesti - lisää mausteita vähitellen ja maistellen! Itse käytän vain osan nuudelien mukana olevista maustepusseista.

Nappaa tästä itsellesi nopsa ja maukas arkiruokavinkki. Sopii myös ruuaksi viikonloppuun, jos on menoa ja meininkiä tahi hyggeilyttää.

Martta ja kotiraati peukuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!