keskiviikko 21. elokuuta 2019

Vispipuuroa punaherukoista ja Marttatori-innostusta


Tähän aikaan vuodesta on ihan parasta marjat, niin puutarha- kuin metsämarjatkin. Tänä vuonna tuli mustikoita heikonlaisesti, lakkoja heikosti, puolukoita toivoakseni löytyy, karpaloita tulee näillä näkymin hyvin. Puutarhassa puna-, valko- ja mustaherukat ovat kypsyneet ja suurin osa marjoista on jo poimittu.

Kerään mehua varten herukat terttuina, hillojen tekoon ja vispipuuroon riipimällä. Riipiessäni otan myös heti samalla kaikki roskat, koska näin mielestäni pääsee paljon helpommalla, kun marjat eivät ole mehustuneet sankossa. Punaherukka- ja mustaherukkahilloa tehdessäni keksin siinä ohessa tehdä myös pitkästä aikaa punaherukkavispipuuroa. Laitan reseptin tähän, niin tiedä vaikka innostut sinäkin.


VISPIPUURO PUNAHERUKOISTA, VATKATTU MARJAPUURO

1 l vettä
n. 4 dl punaherukoita
1,5 dl mannasuurimoita
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa

1. Keitä marjoja vedessä noin 10 minuuttia. Halutessasi voit soseuttaa marjat sauvasekoittimella.

2. Lisää sokeri ja ripaus suolaa.

3. Lisää mannasuurimot ripotellen kiehuvaan liemeen samalla koko ajan vatkaten.

4. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Tarjoile marjapuuro maidon tai kerman kanssa. Koristele punaherukoilla. Marjapuuro sopii jälkiruuaksi ja aamu-, väli- sekä iltapalaksi.


Marttatorin kartan löydät myös Martat-sivustolta klikkaamalla tästä KLIK

Martat eri puolilla Suomea odottavat innoissaan ja malttamattomina lauantain 14.9.2019 Marttatori-tapahtumaa, jolloin Helsingin Senaatintori täyttyy marttaenergiasta. Tapahtuma on Marttaliiton ja Marthaförbundin 120-vuotisjuhlavuoden huipentuma, joka on tarkoitettu Marttoille ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita marttatoiminnasta.

Päälavalla ja torin teema-alueilla on ohjelmaa klo 10-16. Päälavalla järjestetään päivän aikana useita kiinnostavia keskusteluija sekä kulttuuriohjelmaa. Teema-alueet ovat ruoka, metsä, puutarha, ympäristö, käsityöt, hyvä arki ja kansainvälisyys. Tapahtumassa on lisäksi marttojen myyjäiset.

Marttatorin ohjelmaan pääset tutustumaan klikkaamalla tästä KLIK.

Laita päivämäärä almanakkaan - tavataan Marttatorilla!


10 kommenttia:

  1. KIITOS tästä ideasta! En ole ollenkaan ymmärtänyt, että viinimarjoistakin voisi tehdä vispipuuroa! Menee kyllä heti tänään, tai viimeistään huomenna testiin!

    VastaaPoista
  2. Nam!
    Olen myös tehnyt punaviinimarjoista vispipuuroa. Tulee ehkä vielä parempaa kuin puolukoista.
    Liityin samalla lukijaksi!
    Mukavaa torstaita!💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa blogini lukijaksi <3 Punaherukoista tehty vispipuuro on niiiiin hyvää! Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Eipä ole tullut tehtyä vispipuuroakaan muutamaan vuoteen. Punaviinimarjoja olisiki tuolla pakkasessa taas valmiina, joten taidanpa tehdä tätä puuroa viikonloppuna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vispipuuron tekeminen painuu välillä unholaan, vaikka onkin niiiin hyvää! Maukasta viikonloppua, Outi!

      Poista
  4. Mums, mums! Meillä tehdään tänä vuonna vain pihlajanmarjahyytelöä. Melkein kaiken muun pikkusadon rastaat ovat popsineet ja hyvältä tuntuu maistuneen. No, tulihan kyllä yksi karviaismarjapaistos.
    Kaunista syksyä sinne pohjoiseen!
    P.S.Muistan kun olin joskus 60-luvun lopulla Kajaanin kansanopistossa kesäkurssilla. Ajat kuluvat ja nyt olen asunut täällä Etelä-Ruotsissa jo yli neljäkymmentä vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Hanna Helena! Olen joskus tehnyt pihlajanmarjahyytelöä, mutta siitä on vuosia. Keräsin eilen vielä karviaisia ja jokunen alaoksille vielä jäi ns.syöntimarjoiksi. Hauska lukea, että Kajaani on sinulle tuttu kaupunki. Kaunista alkanutta syyskuuta sinne Etelä-Ruotsiin!

      Poista
  5. En ole tehnyt vispipuuroa naismuistiin. Ehkä tilanne pitäisi korjata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuumasta toimeen. Itsellänikin on vispipuuron tekeminen sellaista kausittaista - välillä tulee tehtyä ja välillä painuu unholaan koko resepti. Vispipuuro on niiiin hyvää ❤

      Poista

Ilahdun kommenteista!