tiistai 26. marraskuuta 2019

Pikkujoulutunnelmissa

Ensimmäisissä pikkujouluissa tälle vuodelle on nyt käyty! Variskankaan Marttojen pikkujoulu kokosi lähes puolet jäsenistään hyvän ruuan ja erinomaisen marttaseuran äärelle.

Koska martat itse ovat useissa tilaisuuksissa itse tekemässä ruokaa, niin tällä kertaa päätimme vain hoitaa järjestelyt ja kattamisen, ja tilasimme ruuan valmiina Ruokapalvelu HerkkuHetkestä.Pikkujoulu aloitettiin nostamalla malja (alkoholitonta) roseista kuohuvaa.

Variskankaan Marttojen puheenjohtaja Tuula toivotti martat tervetulleiksi yhteiseen pikkujouluun. Tuula totesi kuluneen Marttojen 120-juhlavuoden olleen kiireinen ja lisäsi tulevan vuoden suunnitelmien näyttävän jo, että sama meno jatkuu ensikin vuonna. Tämän vuoden asioista Tuula kertoi mm. Variskaankaan Marttojen ottaneen osaa Marttayhdistysten Kestävän kehityksen sitoumukseen, johon voit tutustua klikkaamalla tästä KLIK.

Puheenjohtaja sanoi Variskankaan Marttojen toiminnan tavoitteena olevan, että jokaisessa Lehtikankaan talossa on ainakin yksi martta, joissakin jopa kaksi. Martoilla on monia taitoja, joita arjessa tarvitaan.

Tuula kertoi toisestakin tavoitteesta; tavoitteena on, että yhdistyksemme jokainen jäsen osallistuu vähintään yhteen marttailtaan kevätkaudella ja vähintään yhteen marttailtaan syyskaudella. Marttailloissa käymällä näkee, kuinka monipuolista toimintaa marttailu on. Napataanpa kiinni tästä tavoitteesta me Variskankaan Martat sekä muutkin martat eri marttayhdistyksissään!

Ja sitten pikkujouluateriaan:


Alkuruuaksi päärynä-granaattiomenasalaattia,


juustoista pastasalaattia ja


lohimoussehyytelöä kera


talon focaccialeivän ja tuorejuuston.


Pääruuaksi appelsiinibroileria, riisiä ja punajuuri-auravuokaa. Ja santsiannos niiiiin hyvää lohimoussehyytelöä! Juomana pikkujouluaterilla oli kotikaljaa, mehua ja vettä.


Ennen jälkiruokaa pikkujoulussa käväisi Pisnes-Anna. Variskankaan Marttojen Mairen Pisnes-Anna -esitys oli ensimmäinen osa Leena Kärjen Eläkeliiton Kajaanin yhdistyksen kirjoittajapiirissä kirjoittamista teksteistä.


Jälkiruuaksi suussasulavaa suklaajuustokakkua ja


kahvia tai teetä. Huom. kahvikupit katettuna pöytään kuusen muotoon.

Niityillä lunta, hiljaiset kadut.
Taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus.
Muistojen virta, lapsuuden sadut.
Sanoma joulun on uusi mahdollisuus.


Variskankaan Marttojen pikkujoulutunnelmaa Kuva: Tuula

Variskankaan Marttojen syyskausi ei pääty pikkujouluun, vaan maanantain 2.12.2019 marttailtassa on Vuoden nimikkokasvit 2019 ruuanlaitossa-ruokakurssi.

8 kommenttia:

 1. Pöydästämme kuului kommentti: "Parhaat pikkujoulut, joissa olen tänä vuonna ollut". Olen samaa mieltä. Tunnelma oli lämmin ja rento, juttu luisti ja ruoka oli 10+. Kiitos ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kanssanne samaa mieltä - ihan parhaat pikkujoulut, 10+ Mukavaa viikonloppua, Eija!

   Poista
 2. Mukavat pikkujoulut...
  sehän on oikeaa Marttailua,,,,:)joskus valmiiseen pöytään :),Olette kaikki sen ansainneet,Kaunis kattaus:)ja suussa sulavat herkut teillä siellä:)
  Jo edellisessä tarinasa tähdeksi laitetut serveti :))pisti minun silmään ,"sitä silmäniloa" :)
  Mukavaa loppuviikkoa!Sinulle Tarja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liisa <3 Mukava välillä ottaa rennommin ja herkutella valmiiksi tehdyillä tarjottavilla. Ja miten herkullinen pikkujouluateriamme olikaan! Mukavaa viikonloppua sinulle, Liisa !

   Poista
 3. Voi miten ihanan kuuloiset, näköiset ja makuiset pikkujoulut teillä on ollut. Alkoi tehdä pastasalaattia mieli :)
  Leppoisaa iltaa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuinka meillä oli mukavaa! Tunnelma, marttaseura ja pikkujouluateria 10+, kuten Eija kommentissa kirjoitti. Mukavaa viikonloppua, Outi <3

   Poista
 4. Ihanat tarjoilut teillä pikkujouluissa🌲🌲🌲

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan super herkulliset tarjoilut <3 Ja ihanat pikkujoulut <3 Mukavaa viikonloppua sinulle, Onneli!

   Poista

Ilahdun kommenteista!