keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Glögiä, piparkakkua ja omakuva


On ollut taas monenmoista mukavaa menoa ja puuhaa!

Lauantaina marttailua; Variskankaan Martat hoitivat glögi ja piparkakkutarjoilun Kajaanin Prismassa. Yhdistyksemme puuhamartat Tuula ja Pirjo sopivat yhteistyöstä Prisman kanssa, suunnittelivat tarjoiluaikataulun ja muut käytännön asiat.

Aikataulu oli jaettu kolmeen vuoroon ja jokaisessa vuorossa oli useampi martta töissä. Olin itse ensimmäisessä vuorossa klo 10.20-13.30. Tuo kolme tuntia kului kuin siivillä ja tuntien kulumista ei siinä glögiä kaataessaan ja asiakkaisen kanssa jutellessaan edes tajunnutkaan. Vuoron päätyttyä kävimme Kaeman Cafessa teellä ja haukkaamassa valintamme mukaan joko suolaista tai makeaa. Variskankaan Martat tekevät yhteistyötä Kajaanin Prisman kanssa myös neule- ja puutarhateemapäivien toteuttamisessa.

Maanantai-iltana kävin omakuvatyöpajassa. Työpaja oli osa Vaara-kollektiivin ja Taiteen edistämiskeskuksen Naiskeho-viikkoa.Omakuvatyöpajassa työskenneltiin kuvataiteilija Anni Arffmanin opastuksella. Käytimme omakuvien tekemisessä peitevärejä vesivärien tapaan. Värit sekoitimme veteen suhteessa 1:1. Paperi oli upeaa, paksua, akvarellipaperia. Paperi kasteltiin joko vesihanan alla tai vettä siveltimellä runsaasti levitellen paperin molemmille puolille.

Anni näytti ensin mallia (kuva tuossa yläpuolella); kannusti käyttämään rohkeasti värejä ja maalaamaan runsaalla vedellä ja värillä, jopa kaatamaan veteen sekoitettua väriä sekoituspurkista suoraan paperille. Anni kannusti maalaamaan ennakkoluulottomasti vailla paineita siitä, että työstä tulee just itsensä näköinen - vaikka peilistä välillä itseä katselimmekin.


Ja tässä on maalaamani omakuva :)

En rohjennut hurjan villisti väreillä alkaa iloittelemaan tahi revittelemään, mutta tätä pitää vielä joku päivä kokeilla; tutustua lisää tähän tekniikkaan, harjoitella sekä rikkoa rajoja. Olipa mahtava ilta!

Vaara-kollektiivi on vapaa, 25 taiteilijan ammattiteatteri ja esittävän taiteen kollektiivi. Vaara tuottaa esittävää ja soveltavaa taidetta, koulutuksia ja tapahtumia Kainuussa, Suomessa ja kansainvälisesti. Lue lisää Vaara-kolletiivin sivuilta KLIK.

Hyvää kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää! Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta. Tänä vuonna YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta.

3 kommenttia:

 1. Voi että kun ihmiset osaa maalata! En tiedä ollenkaan muistuttaako maalauksesi sinua, mutta hieno se on.
  Mukavaa iltaa sinulle Tarja!

  VastaaPoista
 2. Vitsit miten hieno sinun omakuvasta tuli, olet oikea taiteilija <3

  VastaaPoista
 3. Teitpä hienon omakuvan! Ei varmaan mitään helppoa hommaa, kun suoraan väreillä maalaillaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!