tiistai 25. elokuuta 2020

Marjahillo Luomuhillosokerilla

 Kaupallinen yhteistyö: DanSukker

Karviaismarjapensaamme ei ole järin suuri, mutta satoa se tuottaa hyvin. Syömme karviasmarjoja sellaisenaan sekä teemme marjoista hilloja. Tällä kertaa kokeilin DanSukkerilta saamaani Luomuhillosokeria. 

Luomuhillosokerin ainekset ovat luomusokeria (luomuraaka-aineita 96,5%), hyytelöimisainetta (pektiiniä) ja happamuuden säätöainetta (sitruunahappoa). Yhteen kilogrammaan marjoja käytetään 500 grammaa Luomuhillosokeria. 

Luomuhillosokeri ei sisällä säilöntäainetta, joten säilyvyyden varmistamiseksi tulee hilloon käyttää ensiluokkaisia raaka-aineita ja puhdistaa purkit huolellisesti ennen täyttöä.


Näin teet hilloa Luomuhillosokerilla

Keitä hillo haluamistasi marjoista tai hedelmistä (tuore tai pakaste). Keittoaika on vain 4 minuuttia! 

1. Perkaa ja huuhtele 1 kg marjoja. Pilko isot kovakuoriset marjat (esim. karviaiset).

2. Pane marjat ja 500 g Luomuhillosokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoilen.

3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.

4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.

Säilytä hillo jääkaapissa.



Ihanan pirtsakanmakeaa viikon jatkoa!

5 kommenttia:

  1. nam``,kielessä maistuu..kirpeän-makea karviaishillo!
    Kiitos ,vinkistä!
    Ajattelin jos mustista viinimarjoista tekis paljon hilloa,kakkuihin ,kääretorttuihin ois talvimyrskynä mukava ottaa,edellyttää tietenkin että sähköt pelittää;)))
    Luonnontuote!hyvä!

    Mukaavaa .pirtsakkaa elokuun loppupäiviä Sinulle Tarja!💜🤍😀

    VastaaPoista
  2. Mustaherukkahilloa teen seuraavaksi. Se on niiiin hyvää ja erilaisiin leipomuksiin. Ja vaniljajätskin kanssa ❤ Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Liisa ❤

    VastaaPoista
  3. Karviaishilloa en tee tänä vuonna, enkä tiedä, tuliko niitä edes puskiin tarpeeksi. Mustaherukka- ja mustikkahilloa olen tehnyt tänä syksynä. Mukavaa elokuun loppua <3

    VastaaPoista
  4. Tein punaisista viinimarjoista ja vadelmista hilloa, voikohan hillosokeri mennä vanhaksi, kun vadelmista ei tullut hilloa,mehu siinä ei hillottunut ollenkaan,syksyisin teen myös omenahilloa, sekoita kaurapuuron joukkoon talvella, tulee hyvä puuro.

    VastaaPoista
  5. En ole muuten koskaan tehnyt karviaismarjoista hilloa. Muistan aina kun otin nuorena tyttösenä tätini karviasmarjapensaiden kanssa yhteen. Kädet olivat ihan naarmuilla, mutta siinä samalla sain mussutettua varmaan litran marjoja, ai että :)
    Kaunista iltaa sinulle Tarja <3

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!