perjantai 4. kesäkuuta 2021

Haukimureke ja helppo kananmunakastike



Kerroin ystävälleni tehneeni haukimureketta. Hän kertoi omasta kalamurekekokemuksestaan -  murekkeesta oli tullut kuiva. Minullakin on ollut samanlaisia kokemuksia, mutta nyt on sellainen resepti, ettei tule kuiva eikä kuivahko kalapala. Valmistin nimittäin haukimurekkeen Yhteishyvän reseptillä ja siitä tuli maukas ja just sopivan kostea.

Yhteishyvän haukimurekkeen reseptin löydät TÄÄLTÄ.

Tässä raaka-aineiden lista kauppareissua varten:

500 g nahatonta haukifileetä
2 kananmunaa
2 dl paksua jugurttia
1 rkl sitruunamehua
3/4 dl korppujauhoa
suolaa
jauhettua valkopippuria
ruohosipulia tai tilliä
voita tai margariinia vuoan voiteluun



Haukimurekkeen kanssa maistuu kanamunakastike. Valmistin Yhteishyvän reseptillä helpon kananmunakastikkeen. Ja tämän helpommaksi kananmunakastikkeen valmistaminen ei mene! 

Yhteishyvän helpon kananmunakastikkeen reseptin löydät TÄÄLTÄ.

Ja tässä raaka-ainelista kauppareissua varten:

  • 3 kpl kananmunaa
  • 200 g kermaviiliä
  • valmista sinappikurkkusalaattia 
Vinkki: Käytin ihan tavallista kurkkusalaattia ja sekoitin siihen sinappia.

Marttojen Sesongin ruoka-aineet -sivuilta tärkeää asiaa:


Kala on kevyttä ja ravinteiltaan rikasta sekä makumaailmaltaan monipuolista ruokaa. Kala on erinomainen luonnollisen D-vitamiinin sekä pehmeän rasvan lähde. Sitä kannattaakin syödä vähintään kaksi kertaa viikossa. Kotimainen kala kuuluu ilmastoystävän ruokalautaselle.

Millainen on sinun kalajuttusi? Entä lempikalareseptisi?

Kireitä siimoja ja maukkaita kalamurekkeita!

26 kommenttia:

  1. Meillä syödään haukea ,sain virvelillä toissa iltana 3 kappaletta. Tämä resepti tuli tarpeeseen, täytyy kokeilla. Meillä syödään haukea pihveinä ja uunihaukena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kalasaalis! Kalastaminen on mukavaa! Ja mikäpä vielä se mukavampaa, että saa valmistaa kalasaaliistaan ruokaa ja syödä sitä <3

      Poista
  2. Hauki ja ahven maistuvat minulle parhaiten tammukan kanssa. Murekkeeksi ei meidän huushollissa ole kalaa valmistettu, mutta muuten näitä luonnonvesien kaloja kyllä syödään.
    Tytti tuossa edellä pisti paremmaksi - me saatiin eilen verkosta kaksi haukea. Fileinä ovat nyt ja taidetaan syödä ne sitruunaisena kermahaukena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kalasaalis - peukkua! Sitruunainen kermahauki kuulostaa herkulliselle!

      Poista
  3. Mies tykkään uunikalasta. Hän laittaa kalan pintaan viiltoja ja täyttää ne yrteillä, tomaatin viipaleilla sekä sitruunalla.
    Minä en allergioideni takia voi syödä kalaa ollenkaan.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunikala yrteillä ja sitruunalla maustettuna kera tomskujen on varmasti hyvää. Ruoka-allergiat ovat harmillisia, mutta onneksi on monia muita ruokia, joita voi syödä. Mukavaa viikonlopun jatkoa ja alkavaa viikkoa <3

      Poista
  4. Nyt kokeiluun kiitti tämä. Mies kiskoo täällä mökillä haukia selkä väärällään.
    Kalaruuat on niin hyviä nam🤗
    Aurinkoa viikonloppuusi 🌼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillänne on mahtava meininki! On mukava kokeilla erilaisia kalareseptejä. Aurinkoista viikonlopun jatkoa ja alkavaa viikkoa!

      Poista
  5. Mielenkiintoinen ohje. Kalapullia ja kananmunakastiketta tulee tehtyä silloin tällöin.

    VastaaPoista
  6. On varmasti hyvää. Yksi hauki vinkki on kylmäsavu hauki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmäsavuhauki on hyvää. Sitä harvemmin olen saanut syödä. Lapissa käydessä hotellin aamiaisella viimeksi. Oli kyllä herkkua, kun tässä muistelen!

      Poista
  7. Kala on niin hyvää 💙 Itse kaipaan nimenomaan muheutta, kosteutta ja kastikkeita. En muista syöneeni haukea aikoihin tai koskaan... Nyt olisi jo aika 🙂 Viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Tuo kananmunakastike tuntuu mielenkiintoiselta. Joskus olen syönyt myös jotenkin etikan kanssa sekoitettua kananmunakastiketta. Tuo sinappikurkkusalaatti varmaan korvaa sen happamuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta sinappikurkkusalaatti tuo mukavasti happamuutta ja makua kastikkeeseen.

      Poista
  9. Täältä sinun blogistasi löytyy kiinnostavia reseptejä, jos ei heti keksi, mitä laittaisi ruoaksi. Kala on herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi <3 Mukava, että löytyy mieleisiä reseptejä! Kalaruuat ovat hyviä ja kalastaminen on kivaa :)

      Poista
  10. Boa tarde. Parabéns pela maravilhosa receita.

    VastaaPoista
  11. Kananmuna kastike on hyvää ja erityisesti kalan kanssa se on herkullista. Minä tein viimeksi kananmuna kastiketta viime viikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kananmunakastike sopii hienosti kalan kanssa. Tällainen kermaviilikastike on helppo ja nopea tehdä - ja sellaisia ruokiahan sitä mielellään näinä kauniina kesäpäivinä tekee.

      Poista
  12. Niin ne reseptit muuttuu ja helpottuu. Muistan tuon kananmunakastikkeen tehtynä valkokastikkeeseen, eli sinne ne munat joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tehnyt valkokastikkeesta munakastiketta. Se on ihan mahtavan makuista keitettyjen perunoiden kanssa. Se taitaa olla suorastaan perinneruoka. Tämä kermaviiliin tehtävä kananmunakastike sopii hienosti kalan kanssa.

      Poista
  13. Kanamunakastike on tuttu, etenkin lapsuusvuosilta. Minä syön kalamureketta ja kalapullia mielelläni, jos vaan on tarjolla. Itse on ole ikinä valmistanut. Minusta kala on parhaimmillaan fileenä voissa paistettuna. Kaveriksi ei tarvitse kuin hyviä perunoita ja nokareen voita :)

    Jos joskus saisimme mökiltä hauen, niin ehkä siitä tulisi tehtyä mureketta tai pullia. Toistaiseksi ei ole tarvinnut itse pyydettyä haukea valmistaa. Saamamme ahvenetkin ovat niin pieniä sinttejä, että kalastuksemme on ihan catch and release toimintaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannulla voissa paistettu kala on todella hyvää. En pääse minäkään vielä kalajutuilla kehuskelemaan, mutta eiköhän tässä kesän aikana niitäkin tarinoita riitä :)

      Poista

Ilahdun kommenteista!