keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Huurre-lapaset, -pipo ja vauhdin hurmaa Vuottolahden Retkiluisteluradalla!

Huurre-lapaset ja -pipo Kuva: Tarja Karvonen


Huurre-pipo ja -lapaset

Viime viikolla postilaatikossa oli odotettua ja erityisen ilahduttavaa postia. Postilaatikossa oli Novita kevät 2022 -lehti! Lehden kannen nähtyäni päätin heti, että nämä neulon tämän lehden neuleista ensimmäisenä. Lapaset valmistuivat muutamassa illassa ja pipo viikonloppuna. 

Lapaset ja pipo ovat nimeltään Huurre ja mallit ovat Ronja Hakalehdon suunnittelemat. Ohjeen mukaan lanka on Novitan Isoveli ja väri pellava. Minä neuloin lapaset ja pipon vaalean harmaasta (kivi 043) Isoveli-langasta. Huurre-pipo Kuva: Tarja Karvonen

Huurre-pipo Kuva: Tarja Karvonen


Isoveli-lanka on ihanan paksua ja neuleesta tulee muhkeaa. Lanka on koostumukseltaan 75% villaa ja 25% polyamidia. Puikkosuositus on 5-6. Neuleet voi pestä konepesussa 40 asteessa.
Nyt minulla on puikoilla Muisto-kaulahuivi, joka on myös Ronja Hakalehdon suunnittelema neule. Neulominen on niin kivaa!


Vuottolahden Retkiluistelurata Kuva: Tarja Karvonen


Vuottolahden Retkiluistelurata

Sain kokea ainutlaatuista vauhdin hurmaa Vuottolahden Retkiluisteluradalla! Tyttäret luistelivat ja minä potkuttelin potkurilla. Ihanaa ulkoliikuntaa!

Vuottolahden Retkiluistelurata on yhteistyössä tehty ulkoilupaikkakokonaisuus. Alueella voi luistella, kävellä, hiihtää ja potkukelkkailla. Radan viereen on tehty noin 8 kilometrin mittainen perinteisen ja luisteluhiihdon ladut. 

Vuottolahden Retkiluistelurata on saavuttanut suuren suosion ulkoliikuntapaikkana ja ulkoilemaan tullaan kauempaakin. Navigaattoriin osoitteeksi laitetaan SFC-Kohtauspaikka, Luomatie 123, 88200 Otanmäki. SFC-Caravan Kohtauspaikan grillikatos ja kahvion WC on ulkoilijoiden käytössä. Matkaa Kajaanista jäällä hurvittelun äärelle on noin 30 kilometriä.
 

Vuottolahden Retkiluisteluradan metsäreitti Kuva: Tarja Karvonen


Facebookissa ja Instagramista näet kuvia ja kuulumisia retkiluisteluradalta. Nämä somekanavat on tarkoitettu kaikille Vuottolahden Retkiluisteluradan faneille ja ylläpitäjille. Käy katsomassa, miten hienoa yhdessä tekemisen meininkiä, talkootyötä kaikkien ulkoilijoiden eduksi ja mahtavaa menoa Vuottolahdessa on!Kliivia Kuva: Tarja Karvonen

Oletko sinä potkutellut potkurilla tänä talvena?

35 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset ja myssy! Itse en osaa palmikkoa kutoa, tai en ole edes yrittänyt, kun olen mieltänyt sen liian vaikeaksi itselleni.
  Potkukelkalla en ole vuosiin potkutellut, mutta vauhdikkaasti sen kanssa pääsee eteenpäin jos vain hiekoittamattomia teitä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pipo ja lapasmallit olivat lehden kannessa. Ihastuin heti ne nähtyäni ja päätin neuloa nämä ihan ensimmäiseksi. Potkukelkkailu on myös hyvää liikuntaa.

   Poista
 2. Muhkea palmikko on näyttävää. Minullakin on yksi malli uudesta lehdestä katsottuna, mutta olen jostain syystä jäänyt jumiin tämänhetkiseen lapasteluun ;)
  En ole koskaan käynyt retkiluisteluradalla, mutta mielelläni menisin, jos olisi lähempänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksusta langasta tulee muhkea palmikko. Sinulla on toden totta mennyt ihan lapasteluksi :D Retkiluistelurata on siitä mukava, että sitä voi käyttää monipuolisesti liikuntaan ja ulkoiluun.

   Poista
 3. Ihana pipo ja lapaset! Värikin varsin passeli.
  En ole potkutellut kelkalla sitten lapsuuden. Äidin luona olisi varastossa jonkun kelkka - pitäisiköhän ensi reissulla selvittää omistaja ja kysyä lainaan?
  (Mullekin tuli tuo rere-kommentti. Taidan poistaa omani..)
  Täällä Helsingissä voisi nyt "luistella" ihan joka paikassa, kun kaikkialla on jäätä. Ja vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillityn harmaa on kaunis väri. Tässä vaaleassa värissä kuvio pääsee hyvin esiin. Ei muuta kuin kysymään ja ptkuttelemaan - peukutan! On kyllä ollut melkoista luistelua täälläkin paikoitellen, kun oli välillä niin laaja sää. Yhtenä päivänä satoi oikein vettä!

   Poista
 4. Potkutteluista on kymmeniä vuosia. Kivaahan se olisi, mutta menee liian vaikeaksi. Ihana tuo kukkakuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosikymmen taitaa olla minunkin edellisestä potkurilla hurjastelusta. Kukkakuvan otin tuosta meidän kliiviasta, joka kukkii niin kauniisti.

   Poista
 5. En ole potkutellut, ehkä joskus lapsena. Aivan niin kuin Stansta sanoi, täällä Helsingissä tarvitsee kohta vesisukset; on jäätä ja sen päällä vettä ja lisää räntää tulee taivaalta. Jäälle en uskalla mennä, kun lapsena asuin aivan meren rannalla ja meidät peloteltiin kotona ja koulussa ja kiellettiin ankarasti jäälle menemästä niin, että en ole aikuisenakaan uskaltanut mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hurjaa, että valln vesisuksille olisi tarvetta :D Täällä on myös lauha sää, mutta yöllä on pakkasta. Ja aamulla sitten liukasta :) Itse en myöskään ole hanakka menemään talvella järven jäälle. Olen nähnyt kuvista, miten isolla traktorilla rataa pidetään kunnossa. Olen niiden perusteella turvallisin mielin jäälle tehdyllä reitillä. Varovainen pitää olla.

   Poista
 6. Vau, sait jo valmiiksi uuden lehden mallit. Katselin noita Huurre-lapasia itsekin, mutta kotona ei ole yhtään Isoveli-lankaa. Sen sijaan tein jo Rantaheinikko-sukat samaisesta lehdestä.
  Hieno idea laittaa retkiluistelurata kuivalle maalle.
  En ole potkutellut, sillä annoin pois aikuisten potkukelkkamme kylän Roskalava-ryhmän kautta. Täällä etelärannikolla on niin vähän potkukelkkakelejä, jonka vuoksi potkukelkka on ollut vuosia käyttämättömänä kellarisa. Sai uuden hyvän kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdessä oli monia kivoja ohjeita. Niistä näihin Huurre-lapasiin ja -pipoon tartuin ensimmäisenä. Rantaheinikko-sukat ovat ihanat ♡ Täällä on kelpo kelit potkukelkkailuun. Järkevää laittaa potkuri kiertoon, kun sille ei ole itsellä tarvetta.

   Poista
 7. Voi miten KAUNIS setti 💕
  Ihana värikin ja palmikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Novita-lehden ohjeilla tein ja väriksi näihin valitsin vaalean harmaan. Se on niin nätti väri ja palmikkokin pääsee siinä hienosti esille.

   Poista
 8. Onkohan tämä sama luistelurata kun eilen oli vaan juttu uutisissa. Mahtava juttu kuitenkin. Saisi tulla myös muille paikkakunnille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On saattanut olla uutisissa. Tuo rata on hirmuisen suosittu ja erityisen merkittävää on se, että rataa hoidetaan ja pidetään yllä talkootyöllä. Tällaisille löytyisi tarvetta myös muiltakin paikkakunnilta.

   Poista
 9. Onpa ihanat lapaset ja pipo <3
  En ole potkukelkkaillut, mutta kävin pulkkamäessä sentään.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Novita-lehdessä oli monta Ihanaa neuleohjetta, jotka haluan toteuttaa. Pulkalla laskeminen on lystiä hommaa. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle, Outi ♡

   Poista
 10. Wau mitkä lapaset! <3 Itse olen niin tumpelo puikkojen ja lankojen kanssa, mutta ehkä vielä joskus opin kun sinnikkkäästi jatkan harjoittelua.
  Meillä on myös täällä kotipaikkakunnalla tehty järven jäälle luistelubaana sekä ladut. Yhteen suuntaan taitaa olla juurikin saman verran eli 8 km latuja. Itse olen tänä talvena jättänyt luistelut ja hiihdot väliin kaatumisvaaran takia (koska tiedän että en selviä kummastakaan pyllähtämättä), mutta kelkka olisikin kova juttu, sillä uskaltaisin itsekin nyt mennä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelemalla oppii ja onnistuu. Neulominen on kivaa. Tuollaiset ulkoilu- ja liikuntabaanat ovat mahtava juttu. Minä en luistele, mutta potkuttelen potkurilla sitäkin innokkaammin :)

   Poista
 11. Täällä on meri ihan avoin, joten jäälle ei ainakaan voi mennä potkuttelemaan :-D
  Onpa ihanat pipo ja lapaset! Isoveli-langasta minäkin tykkään, nyt on meneillään muhkea iso huivi, jossa on osa sitä, osa muita samanpaksuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole siellä potkurilla tosiaankaan asiaa jäille :D Isoveli-langasta saa ihania ja muhkeita neuleita ♡ Neulominen on ihanaa ♡

   Poista
 12. Tosi kauniit neuleet! Olen itse suunnitellut samoja tumppuja, kunhan löydän sen langan kotoa omista varastoista. Muutenkin lehdessä oli kauniita neuleita. Onpa hieno luistelurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Lehdessä oli useita neuleita, jotka haluan toteuttaa. Tuo Vuottolahden Retkiluistelurata on oivallinen paikka ulkoiluun ja kuntoiluun.

   Poista
 13. Aivan ihanat lapaset ja myssy,niin lämpöiset🥰
  Wau mikä luistelurata jäällä,huikea potkutella kelkalla. Meillä on tuossa rannassa potkukelkka. Mutta joutuu sitä kautta rämpimään pitkälle aurattuun rataan,niin olen kävellyt toista kautta jäälle. Täytyykin joku päivä ottaa kelkka myös mukaan.
  Ihanaista loppuviikkoa sinulle🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaalean harmaassa värissä palmikot pääsevät oikeuksiinsa. Lapaset ja pipo ovat muhkeat ja lämpimät. Potkukelkkailu on lystiä ja hyvää liikuntaa. Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 14. Kauniit lapaset ja myssy. Minä olen liikkunut potkurilla paljon tänä talvena,se on hyvä kulku väline.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Nämä olivat ensimmäiset neuleet, mitkä toteutin uusimmasta lehdestä. Potkurilla potkuttelu on mahtavaa liikuntaa ja paikasta toiseen pääsee vauhdikkaasti.

   Poista
 15. Hienot lapaset ja myssy.
  Enpä ole potkinut, en edes omista. Eikä täällä niitä juuri näy. Yksi mies potkusteli jäälle hoitamaan meidän jäätä, se on ainoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole nyt omaa potkuria. Onneksi tuolla Radan reunalta sai lainata potkurin. Olipa mukavaa potkutella. Se oli lystiä liikuntaa.

   Poista
 16. Kauniit pipo ja lapaset. Ihastuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ Huurre-lapaset ja -pipo olivat Novita-lehden kannessa. Jo postilaatikosta sisälle kävellessäni päätin, että nämä neulon ensimmäiseksi.

   Poista
 17. Muhkeat ja lämpimät rahat ♡ Kyllä on potkurilla potkuttelu lystiä hommaa! Siinä taittui sutjakasti monta kilometriä :)

  VastaaPoista
 18. Tämä on kaunis neulesetti. Novitan lehti oli ihan huippuhyvä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!