lauantai 22. tammikuuta 2022

Virkatut korvakorut X 3

Neulomisinnostukseni ohessa tekee niin mahdottomasti välillä virkata. Neulepuikot ja virkkuukoukku heiluvat vuoron perään. 

Ostin kauniin sinisen virkkauslankakerän pitsikorvakoruja varten ja virkkasin kolme erilaista korvakoruparia. Lanka on Novitan Cotton Crochet.
Illakko-pitsikorvakorut

Suunnittelija: ©Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia

Virkkaa 6 ketjusilmukkaa, sulje renkaaksi piilosilmukalla.


1. kerros

Virkkaa 3 ketjusilmukkaa (=1 pylväs), 3 pylvästä, *2 ketjusilmukkaa,  4 pylvästä *, toista *-* kaksi kertaa, 2 ketjusilmukkaa. Sulje kerros piilosilmukalla. 

2. kerros 

Virkkaa *4 ketjusilmukkaa, piilosilmukka edellisen kerroksen pylvääseen, 2 ketjusilmukkaa, 6 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa, piilosilmukka*, toists *-* kolme kertaa. Sulje kerros piilosilmukalla. 


Päättele langat ja kiinnitä pitsikoru korvakorukoukkuun.Kehrä-pitsikorvakorut

Suunnittelija: ©Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia

Virkkaa 5 ketjusilmukkaa,  sulje kerros piilosilmukalla renkaaksi. 

1. kerros 

Virkkaa 3 ketjusilmukkaa (=1 pylväs), virkkaa 13 pylvästä. Sulje kerros piilosilmukalla. 

2. kerros

Siirry piilosilmukalla edellisen kerroksen väliin. Virkkaa 3 kjs (=1 pylväs), 1 kjs, 1 pylväs edellisen kerroksen pylväiden väliin. Jatka kerros loppuun ja sulje kerros piilosilmukalla.

3. kerros

Virkkaa 2 ketjusilmukkaa (=yksi puolipylväs). Virkkaa 2 puolipylvästä edellisen kerroksen pylväiden väliin ja 1 puolipylväs edellisen kerroksen pylvääseen. Jatka kerros loppuun ja sulje kerros piilosilmukalla. 

Päättele langat ja kiinnitä pitsikoru korvakorukoukkuun.
Pioni-pitsikorvakorut

Suunnittelija: ©Tarja K/Ruusu-unelmia ja villasukkia

Virkkaa 5 ketjusilmukkaa,  sulje kerros piilosilmukalla renkaaksi. 

1. kerros

Virkkaa 2 ketjusilmukkaa (=1 pylväs), 12 pylvästä, sulje kerros piilosilmukalla renkaaksi. 

2. kerros

Virkkaa *neljän ketjusilmukan kaari, piilosilmukka edellisen kerroksen pylväiden väliin*, toista kerros loppuun.  

3. kerros 

Siirry piilosilmukalla kaaren keskelle. Virkkaa * 4 ketjusilmukan kaari, piilosilmukka *, toista *-* kerros loppuun. 

Päättele langat ja kiinnitä pitsikoru korvakorukoukkuun.Käytätkö korvakoruja? Vaihdatko korvakoruja harvakseltaan vai harva se päivä?

Mukavaa viikonloppua!

Tervetuloa seuraamaan blogiani Facebookissa (Ruusu-unelmia ja villasukkia) ja Instagramissa (@ruusu_unelmia) ♡

26 kommenttia:

 1. Kauniita korvakoruja olet suunnitellut ja virkannut. Ennen tuli käytettyä päivittäin korvakoruja, nykyään enää harvemmin. Jos ei itse käytä korvakoruja, niin suunnittelemasi korvakorut on myös hyvä lahjaidea jollekin korvakoruja käyttävälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanne <3 Hyvä idea - korvikset ovat mukava lahja korvakorujen käyttäjille. Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

   Poista
 2. Todella kauniita korvakoruja! Käytän työssä helminappeja, ihan turvallisuussyistä. Juhliin laitan arvokorut ja kivoihin ystävätapaamisiin teemaan sopivat korut eli ystävän virkkaamat tms. pukukorua käytän. Haluan näyttää, että arvostan saamaani lahjaa. Puen yleensä vasta perillä korut, etten kadota kuten viime kesänä kävi toiselle korvakorulle. Kevyet korut toimivat myös silmukkamerkkinä, varsinkin jos vaihtaa koukun lenkiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Korvakorun katoaminen on kyllä tosi ikävä juttu. Minulla katosi kerran töissä toinen korvakoru. Kyllä harmitti! Hyvä idea, kiitos! Korua voi käyttää tosiaan silmukkamerkkinä. Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

   Poista
 3. Ihanat korvikset! Kiitos selkeistä ohjeista <3

  On kiva, että isommatkin korvikset ovat kevyitä, eivätkä venytä korvalehteä.
  Arjessa käytän ihan pieniä lähes huomaamattomia nappikorviksia, mutta juhlaan on kiva vaihtaa jotain näyttävämpää. Isompien korvakorujen kanssa aina vähän pähkäilen niiden yhteensopivuutta rillieni kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena <3 Korvakoruja on kiva vaihtaa tilanteen ja tilaisuuden mukaan. Välillä pienempiä ja välillä isompia korvakoruja. Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

   Poista
 4. Kauniit☀️ En itse käytä korviksia, mutta nuorena mulla oli reiät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minulla on toisessa korvanlehdessä nuoruudessa tekemäni toinenkin korvakorunreikä, mutta en siinä enää nykyään korvakorua käytä. Korvakoruja muutoin käytän nykyäänkin. Mukavaa viikon jatkoa <3

   Poista
 5. Olen niitä harvinaisia yksilöitä joilla ei ole reikiä korvissa. Tahtoisin kyllä, mutta jostain syystä jäänyt vieläkin ottamatta. Nykyään on myynnissä niiiiin kauniita korviksia!! <3 Ja tosiaan itsekin saisi valmistettua vaikka ja minkälaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useammalla taitaa tosiaan olla reiät korvissa kuin niitä ei olisi. Minä suorstaan höpsähdin virkattujen korvakorujen tekemiseen - kun yhden parin tein, niin heti kohta oli jo toinen korvispari valmis :) Mukavaa viikon jatkoa, Nanne <3

   Poista
 6. Kauniita korvakoruja. Keveitäkin. Noitahan voi tehdä eri värisenä jokaiseen asuun sopivaksi. Eräs tuttuni virkkasi pieniä perhosia sekä korvakoruiksi että rintaneuloiksi. Jossain pitäisi olla vielä yksi perhonen tallessa.

  Tykkään kovasti korvakoruista. Vaihdan niitä mielelläni, etenkin jonnekin lähtiessä. Ja valitsen asuun sopivat korvikset. Kotiarjessa käytän sellaisia, joiden kanssa voi nukkua, eikä niitä tarvitse välttämättä ottaa illalla pois. Riippuvissa korviksissa on kiva tuntea niiden kosketus iholla. Muutamien vuosien ajan korvalehteni ovat alkaneet ärtyä rihkamakoruista - tai siis lähinnä koukkumetallista. Pitää aina katsoa, että koukku tai kiinnitysnappi on hopeaa, kultaa, kirurgiterästä tai ylipäätään allergiatestattua. Kutina kyllä ilmoittaa, että nyt on väärä metalli.

  VastaaPoista
 7. Kivoja ovat. Minulla ei korvien rei'ittäminen onnistunut, joten ei ole korviksia.

  VastaaPoista
 8. Kauniit. Voi tehdä eri värisiä niin on korvikset joka lähtöön 🙂

  VastaaPoista
 9. Käytän korvakoruja, minulla on oikeassa korvassa 4 reikää ja vasemmassa 3. Vaihdan korvakoruja todella harvoin. Todella kauniita koruja olet tehnyt <3
  Ihanaa lauantai-iltaa sinulle Tarja <3

  VastaaPoista
 10. Käytän aina! Nyt menossa puoliriippuvat Kalevala Korun Kielot.

  Voi, miten saatkaan kliivian kukkimaan♥ Minulla ne kuolevat!

  VastaaPoista
 11. Minulla on korvakorut,minulla on pisara korvakorut.
  Olet virkannut kauniita korvakoruja.

  VastaaPoista
 12. Hauskoja korvakoruja. Minulla on lähes aina kultaiset korvakorut korvissa. Korviksia tulee vaihdettua melko harvakseltaan, vaikka niitä on kertynyt aika paljon vuosien varrella.

  VastaaPoista
 13. Ihanat korvikset ja itsetehdyt antavat niille hurjasti arvoa.
  Minulla on nappikorvikset ja jos jonnee lähden niin saatan vaihtaa jotkut roikkuvat (mutta tämä poikkeusaika on kyllä vähentänyt menoja)
  Ihana kliivia sinulla kukkii,odotan niin että meilläkin kliiviat alkaisivat kukkia. Niin kaunis on tuon kukan kukkaset.

  VastaaPoista
 14. Käytän kultaisia korvakoruja, jotka sain isältäni teini-ikäisenä, ne ovat lähes aina korvissa. Joskus myös muita rihkama korviksia jonkun asun kanssa.

  VastaaPoista
 15. Kivan näköisiä, mutta ohjeet näyttää sen verran hebrealta, että taitaisi jäädä virkkaamatta.
  Nuorena pidin kaikenlaisia "hassuja" koruja, vaan nyt on jo reiätkin umpeutuneet, kun en ole vuosiin tökkinyt korviini mitään koruja.

  VastaaPoista
 16. Sain siskoni tekemät virkatut korvikset, juuri näiden kauniiden tekemiesi kaltaiset ja luokkakokousasuuni sävytetyt. Tietysti siinä monia, monia halatessa toinen putosi! Se oli oli harmi.

  VastaaPoista
 17. Käytän korvakoruja lähes päivittäin, vaikka olen kotona. Työelämän aikana käytin aina. Tein itse koruja helmistä ja etsin aina messuilta uusia tarvikkeita. Ihanaa puuhaa. Joskus ostan valmiita korviksia. Nyt korona-aikaan on syntynyt parittomia koruja, koska koru takertuu helposti maskin nauhoihin. Harmittaa. Virkkaamasi korut ovat kauniita, tiedä, vaikka kopsaisin niistä jotkut.

  VastaaPoista
 18. Voih - täällähän oli vaikka mitä, perunamuffinit menee kyllä jollain omalla sovelluksella kokeiluun... pottukolokoita taannoin tein... mutta sitruunaa en käyttänyt. Potkukelkkaillut en ole kuin lapsena ja korvissani on kyllä ollut reiät, toisessa kaksikin, mutta umpeen kasvaneet kun en varmaan vuosikymmeneen ole niihin mitään laittanut. En ole koskaan ollut koru ihminen - ne jotenkin häiritsee, mutta toisten yllä - kyllähän niitä katselee, jos vain sattuu huomaamaan ja näin näyttävät korvakorut ei kyllä jää huomaamatta!!
  Oikea väkertäjä olet!

  VastaaPoista
 19. Kauniita koruja olet tehnyt.

  Vuosia taaksepäin mentäessä käytin monenlaisia korvakoruja, timantti-ja kultakoruja. Oli myös korvan päälle näpistettäviä koruja. Kiva oli asuihin sopivat korut aina katsoa.
  Elämä muuttui, korut jäi pois.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!