perjantai 18. helmikuuta 2022

Kapen kokkikoulu opettajille by Kape Aihinen ja villasukkakuulumiset

Tänä ilta nautittiin reilusti yli tuhannessa kodissa samoilla opeilla ja resepteillä valmistettua huipputason illallista. Opettajia ympäri Suomen osallistui Kape Aihisen kokkokoulu liveen. Osallistujia oli mm. Kuopiosta, Muuramesta, Kouvolasta, Kokkolasta, Ristiinasta, Tammelasta, Nurmijärveltä, Haukiputaalta, Vilppulasta, Hämeenlinnasta, Nurmeksesta, Joensuusta, Oulusta ja täältä Kajaanista. Kokkailtiin yhdessä ja ilolla! 


Metsienirisotto ja paistettu ahvenfilee. Kuva: Tarja Karvonen



Alkuruoka 

Härkätartar 

Punajuurivinegretti

Rakuuna Creme Fraiche


Pääruoka

Metsäsienirisottoa, lehtikaalia

Vaahtovoissa paistettu siikafilee  (tähän kävi myös mm. kuha, ahven, made)


Jälkiruoka

Rahkapannacotta

Vaahterasiirappia ja mustikoita



Rahkapannacotta, mustikoita ja vaahterasiirappia Kuva: Tarja Karvonen


Kapen teesejä

Koska kyseessä oli kokkikoulu, opettelimme ruoan valmistuksen yhteydessä Kapen teesejä. Teesit ovat tuttuja Kaappaus keittiössä -ohjelmasta ja Kapen keittokirjoista, mutta näitä on syytä aina kerrata. Omaksukoon kukin teeseistä itselle ne sopivimmat :)

Mausta ja maista!

Käytä puhdasta merisuolaa ja mustapippuria myllystä.

Kun välineet ja raaka-aineet ovat kondiksessa, lopputulos hyväilee ja hemmottelee.

Hanki kunnon keittiöveitsi!

Turun Palloseura on paras.

Ruohosipuli pilkotaan veitsellä, ei saksilla. 

Käytä tuoreita yrttejä.


Oi, bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao...

lauloi Kape laittaessaan ruokaa ja neuvoessaan, kuinka valmistetaan oikeaoppisesti gourmeetason illallinen.

Mahtava perjantai-ilta! Minulla lauantai ja sunnuntai menee opintojen parissa. Opiskelen ratkaisukeskeiseksi neuropsykologiseksi valmentajaksi. Huippu hieno viikonloppu siis tulossa kaikkinensa!

Mitä sinun viikonloppuusi kuuluu? 


Kuningatar-sukat Kuva: Alina Karvonen


Villasukkakuulumiset

Minun Olympia-sukkani ovat Novitan Sukkaboksin Kuningatar-sukat. Sukkien ohjeen on suunnitellut Niina Laitinen. Lankoina sukissa ovat Novitan Nalle ja Kajastus. Upea kuvio pääsee oikeuksiinsa Kajastus-langan kauniissa liukuväreissä.


Mukavaa viikonloppua!

30 kommenttia:

  1. Mitä herkkuja Kapen opissa valmistuikaan!!! Metsäsienirisotto ahvenfileen kera suorastaan sulaa suussa jo kuvaa katsellessa.
    Todella upeat sukat. Olet taitava.
    Myös valitsemasi opinnot vaikuttavat varsin mielenkiintoisilta.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mahtava kurssi! Olen kerran aikaisemminkin ollut Kapen kurssilla. Kun olimme ruokapöydän ääressä, tunsin itseni melkoiseksi mestarikokiksi - maut olivat niin kohdillaan! Nepsy-koulutukseen osallistuminen on ollut pitkään haaveeni ja suunnitelmissa. Nyt sen toteutan! Mukavaa viikonloppua sinulle <3

      Poista
  2. Tuo kajastuslanka viettelee, mutta toistaiseksi kestän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tosiaan tilasin sen Novitan sukkaboksin ja siinä tuli tuota Kajastus-lankaa. Kuvioon sopii hienosti tuo liukuvärjätty lanka. Minä aina lipsun päätöksessäni etten osta lankoja ennen kuin entiset on neulottu :)

      Poista
  3. Aivan ihania herkkuja on valmistunut. Kuningatar-sukat on kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurssin päätteeksi oli niin mukava herkutella täydellisen makuisella ruualla - ja vau, miten ihanan makuinen jälkiruoka! Kuningatar-sukat ovat kauniit ja ihanan pitkät <3

      Poista
  4. Innokas kokkaaja en ole, mutta ruokaa on kuitenkin tehtävä. Aihisen metsäsienirisotto ja paistetut ahvenfileet voisin ottaa kokeiltavakseni.
    Sukkasi ovat upeat. Tykkään itsekin pitää villaisia polvisukkia.
    Viikonloppuna hiihtelen, tänään on jo lenkki takana. Teen sukututkimusta ja kudon.
    Sinulle hyviä opiskelusessioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut aiemmin tehnyt sienirisottoa! Nyt sitä teen jatkossa ja usein :) Saimme hyviä vinkkejä risoton tekemiseen. Meillä alkaa viikon päästä hiihtoloma ja silloin on tarkoitus hiihdellä. Olen sellainen tasaisen maaston sunnuntaihiihtelijä ja ajattelin mennä Vuottolahteen, missä on latu tehty järven jäälle retkiluisteluradan viereen.

      Poista
  5. Boa tarde minha querida amiga. Que vontade de provar essas delícias.

    VastaaPoista
  6. Olipa kiva juttu teillä kun saitte olla Kapen kokkikoulussa:) Kape on kiva kokki, ja onkin tullut katsottua Kaappaus Keittiössä, joka onneksi näkyy täällä ulkomaillakin. Upeat sukat olet kutonut. Mukavaa opiskelua ja viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kape on tosi hyvä opettaja. Ohjeet ovat selkeät ja hänen meininki innostaa kokkailemaan. Kaappaus keittiössä -ohjelmaa on tullut katsottua.
      Kiitos! Sukissa on kaunis kuvio, jota Kajastus-lanka täydentää. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  7. Kerran olen kapen tavannut livenä. Eräällä huoltoasemalla. Ylävitoset tuli heitettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli tuttu mies tuo Kape. Minä olen katsonut Kaappaus keittiössä -ohjelmaa ja olen kerran aiemmin ollut Kapen kurssilla.

      Poista
  8. Ei vitsit kokkikoulu kuulostaa niin hauskalta sekä mielenkiintoiselta myös. Huippukokilta voi oppia vaikka mitä vinkkejä. 😊😃🥘🍲🥗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Saatiin paljon ideoita ja vinkkejä ruuanvalmistukseen. Ja kurssin päätteeksi herkuteltiin itse tegdyllä gourmeetason illallisella <3

      Poista
  9. Herkullinen menu kokkikoulussa, hauskaa olla huippukokoin opissa! Kapen teesit ovat tulleet tutuksi myös nyt pyörivässä MasterCheffissä, josta itse haen ruokainspiksiä:) Ihanat sukat, liukuväri toimii niissä tosi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kape opasti ja opetti, lauloi välillä. Huippukokilta ruuan valmistus sujuu laulaen :) Minä en laulanut. Ainakaan vielä :D

      Poista
  10. Parhaimpana jäi mieleen jälkiruoka ;D
    Tosi upeat sukat! Erehdyin ensin luulemaan Arabia -malliksi, ehkä värien takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo jälkkäri oli niiiiin hyvää! Kollega oli tehnyt seuraavana päivänä jo uuden satsin :) Tuossa Kajastus-langassa on ihanat värit, jotka tulevat kuviossa oikeuksiinsa.

      Poista
  11. Onpa hyvännäköistä ruokaa, nam! Minä kotiuduin tänään Karkkilasta ja olen ihan tööt, herättiin kuudelta kultamatsia katsomaan. Kannatti tosin tällä kertaa herätä ajoissa :)
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mitkä maut ruuissa! Karkkilan reissuista tekemäsi postaukset ovat aina niin mukavaa luettavaa ja katsottavaa!

      Poista
  12. Pitäisikin opetella valmistamaan kalaa.
    Kauniit sukat! Hyvää alkavaa viikkoa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahvenfileiden paistaminen ei ollut vaikeaa. Voita pannulle ja kun tirinä pannulla loppuu, laitetaan fileet pannulle paistumaan. Muut vinkit jääkööt Kapen kursseilla opittavaksi <3 Mukavaa viikonloppua sinulle <3

      Poista
  13. Hieno menyy teillä on ollu opissa. Metsäsienirisottoa pitäs miunkin kokeilla, on sieniä vielä. Emäntäkoulussa aikoinaan ollessani, tehtiin munuaisrisottoo, ei oikein napannu.
    Hienot sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tein nyt ensimmäistä kertaa sienirisottoa. Miksiköhän en ole aiemmin tehnyt, vaikka sieniä meillä on. Munuaisrisottoa en ole kuunaan edes maistanut :)

      Poista
  14. Ymmärrän kaiken muun noista teeseistä, mutta en tuota Turun Palloseuraa. :DD

    VastaaPoista
  15. Todella upeita ruokia, taitaisi minulta jäädä tekemättä.
    Ihan oikeestiko olet kutonut tuollaiset upeat sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kapen ohjeilla kaikki onnistuivat :) Oli kyllä kiva kurssi ja näitä valmistan vielä monta kertaa. Joo itse neuloin :) Tilasin niitä Novitan sukkaboksejaa ja ensimmäisessä boksissa tuli Kuningatar-sukkien ohje ja langat. Minkähänlainen ohje seuraavaassa boksissa tulee.

      Poista

Ilahdun kommenteista!