torstai 6. heinäkuuta 2017

Hyvää runon ja suven päivää!


Tänään vietetään Eino Leinon sekä runon ja suven päivää. Liput liehuvat ja runo raikaa!

Suvi-illan vieno tuuli
huokaa vuoren alta,
hongikon polkua hopeoipi
kuuhut taivahalta.

Hiljaa huojuu korven honka,
kaukana käkö kukkuu,
vaieten astuvi vaeltaja,
mielen murhe nukkuu.

Eino Leino


Esko Piipon teos Eino Leino ja isänmaa on tullut painosta. Kirjassa kerrotaan kuinka Paltamon (Paltaniemen) Hövelössä syntynyt kirjailija toimi isänmaan hvyäksi elämänsä myrskyisissä käänteissä. Esko Piippo on tutkinut Eino Leinon elämää yli 10 vuotta kirjoittaen tutkimuksiinsa perustuen useita kirjoja! Kuvan kirjasta on ottanut Esko Piippo.

Eilen alkoi Runoviikko täällä Kajaanissa. Runofestarimeininkiä on siis koko loppuviikko!


Sinkutin eilen polkupyörällä intoa puhkuen Runoviikon Suven runoilijan runokiven paljastustilaisuuteen. Runokiven teksti on Henriikka Tavin esikoisteoksesta Esim. Esa; "Olen yrittänyt kukkia, mutta tilanne on ongelmallinen". Teksti on loistava - toimii monelta eri näkökantilta katsottuna ja eri yhteyksissä.


Eilen facebookpäivityksessään Timo Surma-aho liitti tekstin tähän ottamaansa konkreettiseen ja varsin ongelmalliseen tilanteeseen :D

Runoviikon Suven runoilija on helsinkiläinen Henriikka Tavi (s. 1978). Esikoisteos Esim. Esa (Teos, 2007) on palkittu Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnolla. Runoteoksestaan Toivo (Teos, 2011) Tavi on saanut Kalevi Jänti palkinnon ja Yleisradion Tanssiva Karhu -palkinnon.

Henriikka Tavi on mm. kirjoittamisen tohtoriopintoihinsa liittyen julkaissut vuonna 2012 joka kuukausi yhden kokoelman 12-projekstissa (Poesia)! Tavi on tehnyt suomennoksia, kirjoittanut lastenkirjoja ja kirjoittamisen lisäksi hän toimii aktiivisesti kirjallisuuskentällä. Vaikuttavaa, sanon minä!

Henriikka Tavin blogia voit seurata osoitteessa http://hyminaa.blogspot.fi/. Tavi kuvailee blogiaan "huomioita, mieleenjuolahtaineita muistiinmerkintöjä: alkusijoituspaikka,loppusijoituspaikka, komposti, kaatopaikka, kellari".

Mukavaa runon ja suven päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!