torstai 20. heinäkuuta 2017

Martta juhlii matkaillen ūüėä


Eilen oli syntymäpäiväni. Tämä Martta juhli syntymäpäiväänsä tänä vuonna matkaillen. Pääset nyt nojatuolimatkalle Martta Matkailijan mukana juhlamatkan Eilisiin kohteisiin.


Rovaniemellä pysähdyimme Joulupukin pajakylään Napapiirillä. Pajakylässä on mm. lukuisa määrä kauppoja ja Joulupukin pääposti.Ikuistimme pohjoisen napapiirin sijainnin ja siirryimme sen yli arktiselle alueelle. Napapiiri on kartalla näkyvä raja, jossa aurinko pysyy 24 tuntia horisontin yllä (kesällä - keskiyön aurinko) tai alla (talvella kaamos).

Kerrotaan, että moni pitää napapiiriä kiireen ja stressin rajana, jonka pohjoispuolelle nämä ilmiöt eivät kuulu.


Postikonttorin lajitteluhyllyssä oli lasin takana nähtävissä useista eri maista Joulupukille tulleita kirjeitä.


Tarpeeksi isoksi tultuaan Lapset voivat luovuttaa tuttinsa postikonttorissa olevaan keräyslaatikkoon. Nämä tutit menevät uusiokäyttöön vauvatontuille ja vauvaporoille.


Tapasimme asiaan kuuluvasti Joulupukin ja kerroimme hänelle lahjatoiveitamme ;D

Meit√§ turisteja oli paljon ja eri maista. Joulu kaikkine koristeineen ei jouluihmisest√§ tuntunut mitenk√§√§n omituiselta hein√§kuussa. N√§ht√§v√§√§ ja koettavaa olisi ollut pitemm√§ksi aikaa, mutta oli aika jatkaa matkaa koti √Ąk√§slompoloa.

√Ąk√§slompolossa Martta shoppaili tietenkin Jounin kaupassa. Kauppa mainostaa olevansa Lapin suurin ja kairan rouhein kyl√§kauppa. K-ketjun Sekatavarakaupassa tarjontaa piisasi ja asiakkaita oli niin, ett√§ kolme kassaa veti asiakkaita solkenaan.


Martta matkailijaa ilahdutti paikallisten tuotteiden reilusti esille tuominen.


Mukaan lähti lähellä leivottu (Kolari) Sammalvaaran Leipomon Lapin rieska.Kaulanen on sanonut, että jokainen tunnettu matkailukohde tarvitsee maamerkkinsä. Tässä Jounin kaupan pihalla se todellakin on - Pudasjärveltä kotoisin olevan taiteilija Kimmo Takaraution tekemä maailman suurin poro! Poro on ilman sarvia 5 metriä korkea, sarvien kanssa 6 metriä ja pituutta porolla on yli 10 metriä! Materiaalina taiteilija on käyttänyt rautarungon päälle polyuretaania ja lasikuitua. Poro on viimeistelty kynäruiskumaalauksella. Upea maamerkki, tuumailee Martta.


Pikaisen Lapland Hotels Saaga -hotelliin tutustumisen jälkeen Martta pulahti kylpylän altaaseen uimaan ja pistäytyi rentoutumassa mentholin tuoksuisessa höyrysaunassa.


Päivän päätteeksi Martta Matkailija mietiskeli kaikkea päivän aikana näkemäänsä ja kokemaansa katsoen näkymää hotellihuoneen ikkunasta. On siinä näkymä kohdillaan - Yllästunturin on kaunis karuudessaan.

Matka jatkuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!