lauantai 29. heinäkuuta 2017

Kässämartasta tuli neulelintubongari :) Blogissa kirjavinkki!


Suomalaisen kirjakerhon kuukaudenkirja sai jalat heti sutimaan kohti käsityökaappeja ja ottamaan kesän ajaksi säilöön laitetut sukkapuikot ja neulelangat esille. Kuukaudenkirjana on Arnen ja Carloksen kirja Neulotut linnut!

Kävin ostamassa kirjan Suomalaisesta Kirjakaupasta, niin ei tarvinnut odottaa kirjaa kirjakerhosta postilähetyksenä. Suuren Suomalaisen Kirjakerhon kuukaudenkirjat saa nimittäin kirjakerhon hintaan Suomalaisesta Kirjakaupasta.


Kuva Neulotut linnut -kirjan takakannesta.

Tältä norjalais-ruotsalainen muotisuunnittelijapariskunnalta on julkaistu suomeksi viisi neulontakirjaa: Joulupallot, Pääsiäiskoristeet, Neulotut nuket, Neulo kesä kotiisi ja Norjalaisneuleiden uudet kuviot, sekä askartelukirja Minun kirjani.


Neulotut linnut -kirjassa on ohjeita erilaisten lintujen neulomiseen ja somistamisvinkkejä lintuja käyttäen.Aloittelija voi neuloa yksivärisen linnun ja laittaa halutessaan yksityiskohtia esimerkiksi paljeteilla, helmillä tai silmukoita jäljentäen. Minä aloitin lintujen neulomisen yksivärisestä talvilinnusta, että linnun neulomisen perusohje tulee tutuksi.


Neulotataidoissaan edistyneemmälle kässäilijälle kirjassa on kirjoneulelintujen ohjeita. Ohjeita löytyy luonnostakin tuttuista linnuista mielikuvituksellisiin fantasiakirjoneulelintuihn.


Neulominen sujuu, kun seuraa ohjetta rivi riviltä kerros kerrokselta). Itse käytän neulottujen kerrosten laskemisessa apuna helmitaulua ja pyykkipoikaa. Siirrän pyykkipojan seuraavaan väliin aina kerroksen neulottuani.

Kässämartasta tuli neulelintubongari <3

1 kommentti:

  1. Ihania lintuja. Pitääpä käydä tsekkaamassa kirja. Aloitus linnussa muistuttaa kovasti villasukkaa.Aina yhtä ihana käydä lukemassa sun blogia. Siitä tulee aina hyvälle tuulelle ��

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!