tiistai 1. elokuuta 2017

Kotoilua keittiössä: vaalea mud cake mintulla Arlan tapaan.


Viime viikolla nuoremme pähkäilivät, mitä leipoisivat ja päätyivät tekemään Arlan ohjeella vaalean mintulla maustetun mud caken. Eikaitsiinä :)
Kuvat ovat nuorten itsensä ottamia leipomuksestaan.

Raaka-aineet löytyivät keittiön kaapeista, ei tarvinnutkaan lähteä kauppaan hakemaan leivontatarvikkeita. Suklaalevyn tai oikeammin kolmen suklaalevyn löytyminen oli minullekin iloinen yllätys - olin laittanut talteen Tallinan matkalla ostetut suklaat perin hyvään talteen :D


VAALEA MUD CAKE MINTULLA ARLAN TAPAAN

Raaka-aineet

200 g Arla Meijerivoita
200 g maitosuklaata
4 kananmunaa
2 dl tomusokeria
3 rkl hienonnettua minttua
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


1. Voitelele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n. 23-24 cm). Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

2. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Murra suklaa paloiksi. Laita suklaa voin joukkoon ja anna sen sulaa samalla sekoittaen.

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita voi-suklaaseos ja minttu muna-sokerivaahtoon.

5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

6. Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia. Kakun on tarkoitus olla keskeltä löysähköä.


Herkullista! Minttu oivallisesti raikasti mud caken makua. Ohje on testattu, maistettu ja erinomaiseksi todettu. Kotiraatimme suosittelee tätä ohjetta!


Lähiaikoina pääset blogini välityksellä risteilylle Riikaan. Martta Matkailija toimii oppaanasi. Matkalle lähtöä odotellessasi leivo vaalea mud cake mintulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!