torstai 10. elokuuta 2017

Risteily Helsinki-Riika-Helsinki / osa 1


Lähde Martta Matkailijan opastuksella nojatuoliristeilylle Riikaan! Istuudu mukavasti nojatuolisi matka alkaa!

Kesälomalla olimme suunnitteleet käyvämme risteilyllä. Tallink Silja clubin jäseninä saamme sähköpostitse tietoa ja tarjouksia matkoista. Sähköpostissa tuli mainos risteilystä Riikaan. Risteily sisälsi kaksi yötä laivalla ja päivän Riiassa.

Tein varauksen puhelimitse. Puhelun aikana perinteinen det måste -homma eli passien voimassa oloaikojen tarkistus ennen matkan varaamista. Passit kunnossa ja matka varattu! Lasku tuli samoin tein sähköpostiin ja sen maksettuani sain vahvistuksen matkasta.

Ennen matkaa sain sähköpostin, missä toivotettiin tervetulleeksi laivaan ja muistutettiin matkustusasiakirjoista.


Kotimaa taakse jäi.

Laiva lähti Helsingistä klo 17.00 ja oli perillä Riikassa seuraavana päivänä klo 11.30.


Sun deck - aurinko kannella vietimme aikaa useaan otteeseen "haistellen meri-ilmaa", nauttiaksemme auringosta ja katsellaksemme maisemia.


Laivan keulasta ulappa. Aurinko paistoi ja merimaisemaa silmän kantamattomiin. Vaikuttava maisema!


Silja Europaa -laivaan voit tutustua tarkemmin Tallink Siljan sivuilla.

Katsottavaa ja koettavaa laivalla riitti! Saimme jo Helsingin satamassa lähtöselvityksen yhteydessä Risteily ohjelman, mistä saatoimme matkan aikan katsoa ajat ja paikat esityksille.


Savustettuja muikkuja ja mustekalaa, kylmäsavustettua haukea, katkarapuja, simpukoita, siian mätiä ja kaviaaria kera smetanan ja sipulisilpun... Martta Matkaajan suosikkeja puffettarjoiluissa olivat kalaruuat!

Makuelämyksiä riitti! Puffet tarjoilupöydistä löytyi vihannes-, kala- ja lihatori, katuruokaa ja lämpimiä ruokia sekä jälkiruokia.


Bubble Show viihdytti koko perhettä! Toki Martta Matkaaja ehti kyllä käytännön marttana miettiä, että jääkö esiintymislava liukkaaksi ja onko esiintyjällä sähköiskun vaara showlavalla.

Laivalla Martta Matkaaja teki taxfree ostoksia ja shoppaili meikkejä, parfyymejä ja karkkia.

Ja kaksi pakkaa pelikortteja. Matkan aikana käytiin illalla baaritiskin sulkeneen Beach Barin pöydässä lätkimässä korttia.


Laivan housebändi Pepper Sauce tanssitti risteilijöitä Ocean Clubissa ja illan aikana tanssilattialla parkettien partaveitsiä riitti.


Hattivatin salaisuus -drinkeissä oli väriä, valoa ja makua. Maistui niin lapsille kuin aikuisillekin kuunnellessamme trubaduuri Vesa Virtasen laulua Sea Pubissa.

Pyörähdimme myös karaokebaarissa kuuntelemassa risteilijöiden esityksiä. Martta Matkailija ei tällä(kään) kertaa käynyt mikrofoniin kiinni ja kajauttanut ilmoille "Aikuinen nainen mä oon...".


Illalla esiintyivät Ocean Clubissa kolme tangokuningasta; Tangokuningas 1989 Risto Nevala, Tangokuningas 2006 Marko Lämsä ja Tangokuningas 2008 Jukka Hallikainen.

Kolmen kuninkaan tarinan kappaleet sai Martta Matkaajan jalan naputtamaan musiikin tahtiin.


Ensimmäisiä näkymiä Latviasta.
Reitti kulki kanavaa pitkin ja maisemia oli hienoa katsella laivan kannelta!


Kanavan varrella oli erilaisia koteja. Tämän pihapiirin puutarha kiinnostaa Martta Matkaajaa, jolla on orastava puutarhurin multainen viherpeukalo. Mitä mahtaakaan tällä pihalla kasvaa.


Latvialla on Itämerellä 531 kilometriä rantaviivaa.
Rajanaapureita ovat Viro, Liettua, Venäjä ja Valko-Venäjä.


Euroopan Unionin sivujen mukaan Latvian talouden tärkeimmät toimialat vuonna 2015 olivat tukku- ja vähittäiskauppa, kuljetus, majoitus- ja ravitsemistoiminta (25,2 %), teollisuus (16,4 %) sekä julkinen hallinto ja maanpuolustus, koulutus-, terveys- ja sosiaalipalvelut (15,7 %). Tärkeimmät vientimaat ovat Liettua, Venäjä ja Viro ja tuontimaat Liettua, Saksa ja Puola.


Nostokurkien parvi kanavan varrella.


Kaupunkinäkymä laivasta kuvattuna.

Tietoja Latviasta pähkinän kuoressa:

Aikaero: Latviassa on sama aika kuin Suomessa.

Väkiluku: 1 968 957 (2016)

Hintataso: Latvian yleinen hintataso on varsin matala, mutta maan pääkaupungissa Riiassa hinnat ovat muuta maata korkeampia. (Martta Matkaaja ei katso tällaisella olevan vaikutusta päiväristeilyllä.)

Kieli: Latvia

Pinta-ala: 64 573 km2

Pääkaupunki: Riika, n. 730 000 asukasta

Uskonto: Suurimmat uskontokunnat ovat luterilaiset, roomalaiskatolilaiset ja ortodoksit. Latviassa ei ole valtionkirkkoa.

Valtiomuoto: parlamentaarinen Tasavalta

Pääkaupunki: Riika

Liittyi EUn jäseneksi: 1.5.2004

Valuutta: Euro


Riiassa laivasta poistuttiin ja tultiin takaisin laivaan autokannen kautta.


"Tämä on pieni askel Martalle, mutta suuri harppaus Martan matkailuhistorialle" tuumailee Martta Matkaaja astuessaan laivasta Latvian maankamaralle.

Jatkoa matkalle seuraa Risteily Riikaan osassa 2!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!