maanantai 21. elokuuta 2017

Maistuva arkiruoka: nopea makaronivuoka


Maanantai. Arki. Nälkä. Mitä tänään syötäisiin? Jotain sellaista, mihin tulee kukkakaalia.
Vastaus löytyi Valio.fi sivuilta - nopea makaronivuoka!

Perinteisestä makaronivuoasta hieman erilaisempi versio. Aina ei ehdi marttailla keittiössä kauaa - tämä valmistuu 25 minuutissa!

Ohjeen on tehnyt Valion Koekeittiön Anna.

Valmistusaineet

1 pkt (180 g) pekonia
½ pieni kukkakaali
pieni parsakaali
500 g makaronia
3 dl pastan keitinvettä
1 (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruokaa cheddar


Kiehauta suuressa kattilassa vettä, mausta suolalla. Poista kukka- ja parsakaalista kova kanta. Leikkaa kukinnot isoiksi lohkoiksi. Lisää kiehuvaan veteen makaroni ja kaalit.
Keitä kannen alla, kunnes makaroni on lähes kypsää.


Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita pekoniviipaleet suureen uunivuokaan.
Paahda uunin yläosassa n. 8 min.
Ota pekonit pois uunista ja hienonna veitsellä (leikkasin pekonit saksilla).

Valuta makaronit ja kaalit, ota keitinvettä talteen n. 3 dl.
Kaada makaronit ja kaalit uunivuokaan, jossa paahdoit pekonit.
Vuokaa ei tarvitse pestä välillä. Soseuta kaaleja tarvittaessa hiukan.


Lisää hienonnettu pekoni, Koskenlaskija ja hiukan keitinvettä. Sekoita.
Gratinoi uunin yläosassa vielä n. 8 min.


Oonamnam :) Kotiraatimme suosittelee tätä makaronivuokaa!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!