tiistai 8. elokuuta 2017

Kesäloman loppukiri ja mansikkatäytekakku


Sunnuntaina vietettiin valtakunnallista mustikkapiirakkapäivää. Meillä mustikkapiirakkapäivää ja viimeistä kesälomaviikonloppua juhlistettiin tällaisella masikkaruusukakulla :D Mansikkaviikoa juhlittiin valtakunnallisesti, kun meillä mansikka kukki ja oli vasta muutamia raakileita.

Joka kesä on tehtävä mansikkakakku tai saatava äidin tekemää mansikkakakkua. Mielellään molempia.

Tein kakun perinteisellä sokerikakkupohjanohjeella. Ohje oli blogissani 4.2.2017, kun tein synttärikakun. Tuolloin tein neljän munan kakun, nyt kolmen ja leikkasin kakkupohjaan vain kaksi kerrosta. Tässä ohje tähän pienempään täytekakkupohjaan:

TÄYTEKAKKUPOHJA (SOKERIKAKKUPOHJA)

Pohjaan tarvitset lasillisen kanamunia (3 munaa), lasillisen sokeria ja lasillisen jauhoja (puolet perunajauhoa, puolet vehnäjauhoa). Huom. laita kaikkiin laseihin aineita yhtä paljon!

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita 1 tl leivinjauhetta jauhoseokseen. Voit jättää leivinjauheen myös pois.

Lisää jauhot siivilän läpi varovasti käännellen kananmunasokerivaahtoon.

Korppujauhota voideltu vuoka (voitele vuoka margariinillä ja ripottele korppujauhoja niin, että sitä on joka kohdassa voidellulla alueella).

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa 40 min.

Anna kakkupohjan hieman jäähtyä ennen kumoamista. Leikkaa pohjasta kaksi kerrosta.

Kostuta kerrokset. Itse käytin tällä kertaa kostuttamiseen appelsiineista puristamaani mehua, mutta voit käyttää mehua, limsaa, sitruunalla maustettua vettä tai maitoa.


Väliin voit laittaa mansikkahilloa tai tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa.

Tähän kakkuun meni n. 4 dl kuohukermaa. Päällystin ensin kakun päällyosan kermavaahdolla ja sitten pursotin pursotuspussia käyttäen pieniä kukkia kakun reunoille.

Viipaloin mansikat ja aloitin mansikkaruusun tekemisen kakun keskeltä.


Kesäloma loppuu. Työt kutsuvat - kutsukirje suunnittelupäivään tuli viime viikolla.

Joka lomalla on näköjään käytävä työpaikalla ihan vain pyörähtämässä, vaikka mitään ihmeempää syytä olisikaan. Niin tänäkin vuonna. Kävin kurkkaamassa kahvioon, moikkaamassa kansliassa ja istahdin hetkeksi työpöytäni ääreen. Keväällä tyhjäksi siivoamaani työpöytää katsoessani fundeerasin, että siitä on hyvä taas uutta lukuvuotta aloitella.

Eilen tuli se fiilis, jota olen tässä koko kesän pikkuisen odotellutkin. Sain myyntihommaan viimeisen tarvittavan kipinän facebookissa näkemästäni työkamuni erityisen aktiivisesta myynti-ilmoitusten laitosta :D Terveisiä siis Heidille!

Laitoin ylimääräisiä tavaroita myyntiin facebookin nettikirppisryhmään. Myyntiin olen laittanut myös vitriinin, kynttiläastioita, kuksia, kukkopillejä, kiristallisia shampanjalaseja... Tätä postausta kirjoittaessani kävi ostaja hakemassa peilin ja toinen ilmoitti ostavansa shampanjalasit!

Aurinko paistaa ja on lämmintä. Mikäpä sen mukavampaa tällaiselle kesälomalaiselle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!