torstai 24. elokuuta 2017

Kainuulaisia Marttoja Moppirata-koulutuksessa


Martat ja Sinituote järjestävät yhteistyössä 2017 juhlavuoden kunniaksi Moppirata-kiertueen. Moppirata on tarkoitettu 4. luokkien oppilaille. Tavoitteena on videon ja siivoustyöpajojen avulla opettaa siivoustaitoja ja innostaa oppilaita osallistumaan siivoukseen kotona.


Kokoonnuimme eilen Kainuun piirin toimistolle Marttalaan Moppiratakoulutukseen. Aiheeseen meidät perehdytti monitoimimarttamme Maire. Koulutukseen osallistui 12 vapaaehtoista, jotka koulutuksen jälkeen jalkautuvat kouluille. Moppiratoja on Kainuussa tulossa siis Kajaaniin, Ristijärvelle, Puolangalla ja Paltamoon.


Moppirata koostuu YouTube videosta ja neljästä toiminnallisesta pisteestä, siivousrasteista, joissa oppilaat ratkaisevat siivoukseen liittyviä ongelmia ja tutustuvat samalla siivousvälineisiin.


Jokainen oppilas saa moppiajokortin ja oman Sinituotteen mopin osallistumisestaan Moppiradan kiertämiseen! Tilaisuudessa käytössä olevat Sinituotteen siivousvälineet jäävät kouluille käytettäväksi opetuksessa.

Tänään sovin Lehtikankaan koulun neljänsien luokkien opettajien kanssa Moppiratapäivät. Kyllä kohta mopit huiskaa monessa kodissa! :)

2 kommenttia:

  1. Vau mikä idea! Ei muuta kuin laajentamaan kaikille luokka-asteille sopivaa tekemistä.

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!