perjantai 18. elokuuta 2017

Teatterikaverit katsomassa Mehiläiskoodi -esityksen harjoituksia


Eilen illalla me teatterikaverit olimme katsomassa Mehiläiskoodi-esityksen harjoituksia. Olipa hienoa nähdä, kuinka esitys kehittyi Minna Vainikaisen ohjaamana yhteistyössä ammattilaisten kanssa.

Mehiläiskoodi on yksi Kajaanin Kaupunginteatterin Suomi 100 -juhlavuoden viidestä kotimaisen kantaesityksen sarjasta. Kantaesitys on 30.9.2017 Kajaanin Kaupunginteatterissa.

Koska en voi tehdä juonipaljastuksia, niin lainailen muokaten Kajaanin Kaupunginteatterin kuvausta esityksestä: Mehiläiskoodi on koko perheen musikaali. Esityksessä kurkistetaan myös tulevaisuuteen, aikaan noin sata vuotta tästä eteenpäin, jolloin ihmiset osaavat jo ajatella ja toimia yhdessä, parvena. Miten mehiläiset liittyvät tähän kaikkeen – ja mikä on MEHILÄI5KOOD1 – se selviää syyskuussa.

Näyttämöllä näemme Joonas Kääriäisen, Maarit Peltomaan, Juha Seppäsen, Heidi Syrjäkarin, Hegy Tuusvuoren, Esko Vatulan, Vera Veiskolan ja Markus Virtasen sekä Kajaani Dancen tanssijoita.

Käsikirjoitus Sami Parkkinen
Musiikki Riku Niemi
Ohjaus Minna Vainikainen
Lavastus Markku Hernetkoski
Pukusuunnittelu Tiina Siltala
Valosuunnittelu Jukka Laukkanen
Äänisuunnittelu Juho Lukinmaa
Koreografia Sonja Pakálen
Kampaukset ja maskeeraus suunnittelu Tarja Torniainen, esityksissä Kati Seppänen
Tarpeisto Minna Hyvönen

Mehiläiskoodi toteutetaan yhteistyössä Riku Niemi Orchestra, Kajaani Dance, KAO ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Kajaanin paikallisyhdistyksen kanssa.


Markku Hernetkoski on luonut näyttämölle mansikkatilan. Lavastuksestakaan ei paljastuksia tätä enempää :)

Me teatterikaverit olemme Kajaanin Kaupunginteatterin Tuki ry:n jäseniä, jotka ovat päässeet seuraamaan harjoituksia ja tutustumaan näytelmän valmistumiseen. Toiminnan tarkoituksena on madaltaa kynnystä lähteä teatteriin ja onhan esityksen katsomiskokemus kiva jakaa yhdessä toisten kanssa.

Treffeille kokoonnutaan puolituntia ennen esitystä ja mahdollisesti myös väliajalla. Treffiläiset perehdytetään esitykssen ja he tapaavat jonkun esityksen tekijöistä. Treffeille ilmoittaudutaan etukäteen!

Teatteritreffejä järjestetään Mehiläiskoodi ja Miehen kosketus -esityksiin ja treffejä järjestetään seuraavasti näihin esityksiin:

Mehiläiskoodi
to 5.10. klo 14
la 21.10. klo 14
pe 3.11. klo 18

Miehen kosketus
to 21.9. klo 19
pe 24.11. klo 19
la 16.12. klo 14

Me teatterikaverit pidimme näkemästämme erittäin paljon ja ehdottomasti suosittelemme Mehiläiskoodi -musikaalia kaiken ikäisille katsojille!

Tervetuloa teatteritreffeille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!