keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Variskankaan Marttojen syyskausi aloitettin vuoden vihannes 2017 -teemalla


Maanataina aloitettiin Variskankaan Marttojen syyskausi vauhdikkaasti salaatti-teemaillalla. Mikä teki illasta vauhdikkaan? Se, kun Martat alkavat hommiin, niin yhteistyö toimii ja tulosta syntyy.

Me Taitoavain opintojen suorittajat - Taitoavain team, kuten yhdistyksemme Martat meitä kutsuvat - vastasimme illan ohjelmasta. Opintoihimme liittyen meidän tulee järjestää viisi opintokerhoa, joiden aiheet voimme päättää itse.

Valitsimme ensimmäisen opintokerhon aiheeksi salaatit (vuoden 2017 vihannes). Illan teoriaosuudessa kerroimme salaattien ravintoarvoista, kasvatuksesta ja käytöstä ravintona. Lisäksi esittelimme erilaisia salaatteja kuvin ja kaupasta ostetuin salaatein.


Marttaillan aluksi puheenjohtaja kertoi ajankohtaisista asioista ja tulevan kauden ohjelmasta.

Taito Team aloitti marttaillan oman osuutensa tervetulosanoilla kera salaattishotin ja rucolaleipien. Nämä maistiaiset olivat tehty valmiiksi ennen tilaisuuden alkua.


Salaattishotti

1 ruukullinen jää- tai roomansalaattia
puolikas kuorittu kurkku
0,25 dl sitruunanmehua
10 basilikanlehteä
2 dl omenamehua
suolaa, ripaus pippuria

Lisäksi, jos haluat
puolikas banaani, kiivi tai 1 dl karviaisia
Marttaillan salaattishoteissa oli banaania - toimiin hyvin!

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoa aamupalalla, alkudrinkkinä tai raikkaana välijuomana aterialla.


Katan rucolaleivät (ohje Martat.fi)

4 -6 viipaletta leipää
1/2 ruukkua rucolaa
100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa

Hienonna rucola monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita silppu tuorejuuston joukkoon.

Levitä tahna leipäviipaleille. Koristele halutessasi esim. rucolanlehdellä tai kirsikkatomaatilla.

Tervetulotoivotusten ja teoriaosuuden jälkeen siirryimme keittiön puolelle valmistamaan muodikasta seurusteluruokaa: salaattikääröjä (kuva alla) ja salaattia juomalaseissa (tämän postauksen ensimmäinen kuva). Näiden ohjeet laitan blogiini myöhemmin.


Illan teemasta, aiheista ja tarjoiluista saamamme palaute oli positiivista; teoriaosuus oli sopivan mittainen ja oleellisista asioista sekä reseptit olivat kivan erilaisia, eikä perinteisiä tai tavanomaisia salaattiohjeita.

Tästä on mukava jatkaa Taitoavain opintojemme opintokerhojen merkeissä!

1 kommentti:

Ilahdun kommenteista!